IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2012, 12:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vaşaklar şehre indi




Tunceli'de soğuk hava koşulları ve açlık vaşakları şehre yakın yerlere yöneltti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünyada nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan vaşaklar, Tunceli'de kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu kırsal kesimde aç kalınca, köylerin yakınlarına kadar indi. Pülümür Vadisi'ne inen 3 vaşak burada avcıların vurup öldürdü domuzu yerken ilk kez görüntülendi. Ekipler, vaşakların kaçak avcılar tarafından avlanmasını önlemek için bölgede nöbet tuttu.

TESLİ TÜKENME TEHLİKESİ YAŞIYOR

Dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve Türkiye'de en çok tunceli ve çevresinde yaşadıkları belirtilen vaşaklar, yoğunkar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 1 metreyi aştığı bölgede aç kalınca, köy yakınlarına indi. tunceli merkeze 15 kilometre mesafede Pülümür Vadisi içindeki Erdoğdu Köyü Bardakkale Mevkii'ne gelen 3 vaşak, burada avcılar tarafından vurulan bir domuz leşini yerken görüntülendi. Uzun süre bölgede domuz yiyerek karınlarını doyuran vaşaklar, daha sonra bölgeden ayrılıp, Pülümür Vadisi'nin iç kesimlerine doğru gitti..


İLK DEFA BU KADAR YAKINA İNDİLER

Vaşakların görüldüğü bölgeye giden tunceli Orman ve Şu Şefliği yetkilileri, bölgede ilk kez bu kadar yakından görülen vaşakları, kaçak avcıların avlamasını önlemek için nöbet tuttu. Bölgede devriye görevi yürüten ekipler, vaşakların yanlarına hiç kimsenin yaklaşmasına da izin vermedi.
YİYECEK BULMA SIKINTISI ŞEHRE İNDİRDİ

Tunceli Orman ve su İşleri Şefliği'nde görevli Orman Mühendisi Engin Benli, vaşak popülasyonunun en fazla tunceli bölgesinde olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Benli, "Dünyada vaşak nesli hızla tükeniyor ve ülkemizde de vaşak nesli tükenmekle karşı karşıya. Bunun en büyük nedeni kaçak avcılar olduğu biliniyor. Bizim ilimizin kırsal alanında birçok yerde vaşak görülüyor, biz onları korumak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Burada, dün bir, bugünde 3 tane gördük. Bugün gördüklerimiz sanırım bir anne ve iki yavrusu olsa gerek. Bölgeden uzaklaşmaları için dün havaya ateş açtık ama hiç etkilenmediler, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlandıkları için yakın bölgelere geliyorlar" dedi.
Tunceli bölgesinde son iki yıl içinde kaçak avcılar tarafından 2 vaşak avlanmış ve ölü olarak bulunmuştu. Ayrıca 1 vaşak çığ altında, 1 vaşak ta Pülümür Vadisi'nde yolda geçen arabanın altında kalarak telef olmuştu. Son iki yıl içinde çeşitli nedenlerle 4 vaşağın ölü olarak bulunmasının ardında Tunceli'de vaşakların avlanmaması için sivil toplum örgütleri ve çevre koruma ekipleri de eşitil çalışmalar yapmıştı.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
indi, vaşaklar, şehre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hiç görmediğim şehre aqlayan_meleq Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Şubat 2008 11:21