IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2012, 08:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2B Yasasının Meclis Alt Komisyonundan Geçti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AK Parti İzmir Milletvekili, Çevre ve Şehircilik Komisyonu Katip Üyesi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi, Aydın Şengül, 2B yasasının Meclis alt komisyonundan geçtiğini ifade ederek, "2B den elde edilecek gelirler orman köylüsüne, kentsel dönüşüme, hayvancılığa ve devlet üniversitelerine harcanacak"dedi.

Türkiye'de 2B kapsamına giren 68 ilde yaklaşık 413 bin hektar alanın bulunduğunu ve bu alanlarda yaklaşık 1,5 milyon insanın yaşadığını açıklayan Şengül, "1950'li yıllardan bu yana köyden kente yaşanan yoğun göçle birlikte artan konut ihtiyacının gerektirdiği arsa, kentleşmeye yönelik politikaların yokluğu nedeniyle belediyeler ve diğer kamu otoriterilerince karşılanamamıştır.

Söz konusu arsa talebinin yarattığı baskı karşısında 2/B arazileri yasal olmayan bir şekilde açılmıştır. Bugün bu araziler üzerinde çok büyük bir yerleşim meydana gelmiş, altyapı yatırımları ve kamu hizmet binaları yapılmış; mahalleler, ilçeler kurulmuş, şehirler oluşmuştur. Yaklaşık 1,5 milyon düzeyindeki bir nüfusun yaşadığı bu alanlarda insanlarımız mülkiyetten kaynaklanan sorunlarla iç içe yaşamaktadır"diye konuştu.

2B kapsamında arsaların değerlerinin takdir komisyonları tarafından belirleneceğini açıklayan Şengül, elde edilecek gelirin dağılımının ise şöyle olacağını açıkladı:

"Yüzde 40'ı, orman köylülerinin kalkınması ile orman alanlarının ıslah/ihyası ve yeni orman alanlarının oluşturulmasına, yüzde 30'u gecekondu bölgeleri ve 2/B arazileri üzerindeki yerleşim yerlerinin altyapısının yapılması ve iyileştirilmesi ile şehirlerdeki yapıların depreme karşı güçlendirilmesine, yüzde 30'u hayvancılığın desteklenmesi ile Devlet Üniversitelerinin geliştirilmesi ve desteklenmesine harcanacak"

Takdir edilen arazilerin peşin ya da taksitli alınabileceğini ve önceliğin arazinin üzerinde oturana ait olacağını vurgulayan Şengül, "İşlemler rayiç bedelin yüzde 70 i üzerinden yapılacak. Peşin ödemek isteyenlere ayrıca yüzde 20 de indirim sağlanacak. Yani bir araziyi peşin almak isteyen rayiç bedelin yüzde yüzde 56 sını ödeyecek. Taksitli almak isteyenler ise rayiç bedelin yüzde 70 üzerinden en fazla üçyıl içinde, altı eşit taksitle ödeme yapacak"dedi.

__________________
Exy..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2b, alt, gecti, komisyonundan, meclis, yasasının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meclis çocuklar için harekete geçti Lucifer Haber Arşivi 0 16 Şubat 2010 17:24
Öğrenci Affı Meclis'ten Geçti Red Haber Arşivi 0 22 Ekim 2008 20:38