IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2012, 20:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Heron görüntüleri komisyonu böldü




Uludere görüntülerini izleyen TBMM komisyonu üyeleri farklı yorumlarda bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uludere'de 34 kişinin terörist sanılarak öldürülmesine ilişkin olayı incelemek üzere TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan uludere Alt Komisyonu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan "bombalamayı durdurun" diye askeri aradıklarını söyleyen köylülerin telefon kayıtlarını istedi.
GÖRÜŞLER FARKLI

Genelkurmay'dan heron görüntüleri dışındaki tüm bilgi ve belgelerin de gönderilmesi talebinde bulunan komisyon, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının elindeki müfettiş raporlarının TBMM'ye iletilmesi için bakanlıklara yazı gönderdi. TBMM'de izlenen heron görüntüleri, komisyon üyelerini böldü. Heron'a Genelkurmay'ın 'Gözcü' adını verdiği ortaya çıktı. Görüntüleri İnsan Hakları ve uludere Alt Komisyonu'ndan 17 üye izledi. Görüşler şöyle:
Alt Komisyon Başkanı Ak Partili İhsan Şener:
"Köylüler komisyona, 'Biz ilgilileri aradık. Onlar bizim çocuklar, kaçaktan geldiklerini söyledik' dedi. Böyle bir uyarının varlığını belirlemek istiyoruz. Varsa neden gereğinin yapılmadığını ilgililere soracağız. İlgili kurumlardan bilgi ve belgeler istedik. Bunların gelmesini bekliyoruz. Ne zaman geleceğini bilemediğimiz için raporu şu tarihte yazarız diyemiyoruz."
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ak Partili Ayhan Sefer Üstün:
"Birkaç arkadaşın şöyle bir kanaate vardım demesi komisyonu bağlamaz. Resmin tamamını görmeden bir yorum yapmak erken olur. Çok dikkatli yürüttüğümüz bu incelemeyi de baltalar. Şimdi insan ile hayvan yan yana geldiğinde ayrılamıyor. İnsanla hayvanı zor ayırırken, bunun köylü mü kaçakçı mı başka bir şey olduğunu söylemek yanlış olur."
CHP'li üye Hüseyin Aygün:
"Uzman olmayan biz dahi bunun sivil bir kaçakçı grup olduğunu anladık, uzmanlar niye anlayamadı. İzlediğimiz 3.5 saatlik hızlandırılmış görüntü bunun bir sivil kafile olduğunu kanıtlıyor, bir örgüt grubu olmadığını anladık. Bu görüntüleri izleyenler neden anlayamadı? Bu görüntü izleme merkezi ile Genelkurmay arasındaki konuşma dökümü açığa çıkmalı. Çünkü izleyenler doğru bilgi vermiş olabilir yukarıya. Yukarı da böyle değerlendirmiş olabilir. O halde 44 dakika bombardıman neden devam etti? Sorduk ama yanıt verilmedi."
Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ:
"Görüntülerde kaçakçı mı, terörist mi oldukları tabiî ki belli değil. 5 bin metreden bir görüntü var. Fenerlerden bahsediliyor. 5 bin metreden fenerlerin de silahın da görünmesi mümkün değil. Hareket eden bir şeyler var. Kaç insan, kaç hayvan görmek mümkün değil. Erken hükümlere varmak zarar verir."
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir:
"Görüntünün her karesinde oradaki insanların terör örgütü üyesi olmadığı bir kaçakçı grubu olduğu belli. İnsan mı, hayvan mı, araç mı olduğu belli. Tartışma götürür tarafı yok."
GÖRÜNTÜLER NET DEĞİLDİ

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu:
"Kaçakçılık da olabilir, olmayabilir de. Kaçakçılık adı altında silah gibi malzemeler de olabilir ama bunlar net değil, sadece bir yükleme görünüyor. Köylülerin telefonda kimlerle görüştükleri tespit edilebilirdi.
Bunun tespiti zor değildi. İlginç olan bu bombalar atılırken niye insanlar dağılmıyor, başka yerlere kaçmıyor, aynı yerlerde bekliyorlar. Bu araştırılması gereken bir konu

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
böldü, değişiklik, edildi, görüntüleri, heron, kabul, kanununda, komisyonu, mit, mİt, tbmmde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MİT Yasası Kabul Edildi Rüzgar Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 06:27
MİT Yasası'ndaki değişiklik teklifi komisyonda kabul edildi PassioN Haber Arşivi 0 15 Şubat 2012 20:38