IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2012, 18:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu CHP'li milletvekillerini topladı




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliğini konuşmak üzere CHP milletvekilleriyle bir araya geldi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, toplantıya girişinde gazetecilere ''CHP'liler ikiye ayrılır, 'CHP'lilerle kavga eden CHP'liler', 'AKP'lilerle kavga eden CHP'liler', Ben AKP'lilerle kavga eden CHP'lilerdenim. Parti içi konuları asla basınla paylaşmam'' dedi.
Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, milletvekillerine tüzük değişikliği konusunda bilgi verileceği, katkı ve görüşlerinin alınacağı belirtildi.
İNCE: HÜKÜMETİN ACELESİNİ ANLIYORUM DA CUMHURBAŞKANI'NIN ACELESİNİ ANLAYAMADIM

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, toplantıya girişinde, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u onaylamasına" ilişkin sorusunu yanıtladı.
"Hükümetin acelesini anlıyordum da sayın Cumhurbaşkanı'nın acelesini anlayamadım" diyen İnce, Genel Kurul'dan sabah 6'da geçen kanunu, Cumhurbaşkanı Gül'ün 7 saat sonra onaylandığını söyledi. İnce, şöyle konuştu:
"Meclis'e gelişi de bir ilginç biliyorsunuz, sayın Meclis Başkanı da hiç incelemeden alel acele, görülmekte olan bir davaya bakmadan, bizim gensorularımızda aklına geliyor da Hükümet'in gönderdiği bir kanun teklifi veya tasarı da aklına gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne yazık ki toplumun tüm kesimlerinin cumhurbaşkanı olamadığını bir kez daha göstermiştir. Damarlarında hala sıcak bir şekilde AKP kanı dolaşıyor. Kendini sıcak siyasetin içinde hissediyor hala. Yazık bu ülkenin geldiği noktaya, Meclis Başkanı'nın tutumu, Hükümet'in tutumu ve Cumhurbaşkanı'nın tutumu hepsi bir birini tamamlıyor. Tarafsızlığını yitirmiş bir Meclis Başkanı ve Türkiye'de tüm kesimlerin Cumhurbaşkanı olamamış bir Cumhurbaşkanı."
"Meclis'teki oylamalar sırasında 63 muhalif milletvekili bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" yönündeki soru üzerine de İnce, "O da ilginç tabii. Muhalefet milletvekilleri de kusura bakmasın, Türkiye'yi bu kadar yakından ilgilendiren bir yasada sabaha kadar orada olmaları gerekirdi. Gerçi 20 muhalefet milletvekili olsa yeter, ama hepsinin orada olması çok daha hoş olurdu" dedi.
'ANAYASA MAHKEMESİ'NE 100'DE 100 GİDERİZ'

Kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyeceklerinin sorulması üzerine de İnce, henüz MYK'da ve Grup yönetiminde yaptıkları bir toplantı olmadığını belirterek, "Ama benim kişisel tahminim yüzde 100 gideriz tabii" yanıtını verdi.
'CHP'LİLER İKİYE AYRILIR'

İnce, 27 Şubat'taki kurultayın delegeler dışındakilere kapalı olacağı yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine ise "CHP'liler ikiye ayrılır, 'CHP'lilerle kavga eden CHP'liler', 'AKP'lilerle kavga eden CHP'liler', Ben AKP'lilerle kavga eden CHP'lilerdenim. Parti içi konuları asla basınla paylaşmam" şeklinde konuştu.
Denizli milletvekili Adnan Keskin de kurultayda divan başkanı olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine, 15 gün önce Genel Başkan'ın bu konuda istekte bulunduğunu anımsattı.
Hala bu durumun geçerli olup olmadığının sorunu Keskin, "Tebliğ edilen görevle ilgili herhangi bir değişiklik yapıldığına dair bilginin kendisine ulaşmadığını" söyledi.
Keskin, bir soru üzerine, "Karmaşa yaşanması için tırnak kaşıyanları mahçup edecek bir kurultay gerçekleştireceklerini" söyledi.
Toplantıya giren diğer bazı CHP'li milletvekilleri de Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a yönelik eleştirilerini dile getirdiler.
MATKAP: CUMHURBAŞKANI MAKAMININ BOŞLUĞU BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ

Toplantı devam ederken, chp Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da makamında basın mensuplarıyla sohbet etti.
Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u eleştiren Matkap, "kişiye özgü yasal düzenlemenin olmayacağını" söyledi.
Cumhurbaşkanı'nın "yasayı jet hızıyla onayladığını" savunan Matkap, "Cumhurbaşkanı makamının boşluğu bir kez daha görüldü. Noter konusundaki eleştiriler bir kez daha haklılık kazandı. Anayasa Mahkemesi'nden bu düzenlemenin döneceğini tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.
'KURULTAYDA BÜYÜK HEYECAN YAŞANACAK'

Matkap, bir gazetecinin "27 Şubat'taki kurultayın delegeler haricindekilere kapatılmasına yönelik bir düşence olduğu ifade ediliyor, ne diyorsunuz" sorusu üzerine şunları kaydetti:
"CHP'lilerin bir kısmı 26 Şubat'ta yapılacak birinci kurultaya katılmayacak, böyle bir kampanya var, böyle bir telkin var. Bu konuda düşüncem şöyle; hiçbir CHP'li CHP'yi arkadan hançerlemez. Her zaman partisine sahip çıkar 26'sında da 27'sinde de bütün delege arkadaşlarımın aynı heyecanla iki kurultayda yer almasını bekliyorum, umut ediyorum. Şu an chp içinde bünyesinde kimi kırılganlıklar, kimi öfkeler var, ama CHP'de bu tür sorunlar konusunda 'kol kırılır yen içerisinde kalır' özdeyişini en çok söyleyen Önder Bey'dir. Onun için CHP'lilerin 26'sında da 27'sindeki kurultayda da büyük heyecan yaşanacaktır."
27 Şubat'taki kurultayı basın mensuplarının izleyip izlemeyeceği yönündeki soruya da Matkap, "Biz bunu konuşmadık. Kapanır kapanmaz konusunu kendi aramızda konuşmuş değiliz ama seyircisiz olması şart, orası seyirci kaldırmaz" dedi.
"Önder Sav ile görüşecek misiniz" sorusu üzerine de Matkap, "Görüşmekte engel yok, görüşürüm 4 yıl birlikte çalıştık" yanıtını verirken, "Randevu var mı" sorusuna da "Hayır yok, böyle bir ihtiyaç varsa görüşürüm. CHP'de kimsenin kimseden fazlası yok" karşılığını verdi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chpli, kılıçdaroğlu, milletvekillerini, topladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milletvekillerini Oyuna Getiren Pa$a. Dilara Haber Arşivi 0 05 Eylül 2008 14:24