IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2012, 20:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hollanda'da laboratuvarda et üretildi




Kök hücre yoluyla elde edilmiş sığır etinden yapılmış ilk hamburgerin bu sonbaharda hazır olacağı bildirildi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hollanda'daki laboratuvarlarda halen deney aşamasında olan bu gelişmenin, dünyada hayvancılık ve beslenmede çığır açabileceği ve çevreye yararlı olabileceği belirtildi.
Hollanda'daki Maastricht Üniversitesi ----oloji bölümü başkanı doktor Mark Post, Amerikan bilim geliştirme vakfının hafta sonunda yıllık konferansının düzenlendiği Vancouver kentinde yaptığı açıklamada, hamburgerin ekim ayında hazır olmasını beklediklerini söyledi.
MALİYETİ 250 BİN AVRO

Mark Post, bu ilk "deneysel" hamburgerin maliyetinin 250 bin avro olduğunu, ikincisinin maliyetinin ise 200 bin avro olmasının planlandığını belirtti.

Projenin maliyetinin, kimliğinin gizli kalmasını isteyen zengin bir bağışçı tarafından karşılandığını söyleyen Post, bu kişinin "etleri için kesilen çiftlik hayvanlarının sayısının düşürülmesi ve böylece hayvancılıktan kaynaklanan sera etkisi yaratan gazların salımının azaltılmasını" istediğini açıkladı.
ET ÜRETİMİNİ İKİ KATINA ÇIKARTMAK HEDEFLENİYOR

Mark Post, talebi karşılamak için 2050'ye kadar et üretiminin iki katına çıkmasının beklendiğini ve tarım arazilerinin yüzde 70'inin seferber edilmiş olduğunu söyledi.
Hayvancılık, metan gazı salımı yoluyla küresel ısınmaya yol açan etkenler arasında yer alıyor.
Doktor Post, projesinin amacının, yirmi yıldan fazla bir süreden beri geliştirilmekte olan ve olgunluk aşamasına gelen bir teknoloji yoluyla herhangi bir kök hücreden et elde etmek olduğunu belirtti.
SIĞIR İSKELETİ KAS HÜCRELERİ KULLANILDI

Mark Post'un, bu ilk hamburger için, dana cenini serumunda geliştirilmiş sığır iskeleti kas hücrelerini kullandığı kaydedildi.
Projeyi altı yıl önce başlatan doktor Post, üretilen dokuların, orijinalleriyle tamamen aynı yapıda olduğunu söyledi.
Post, bu teknikle hayvanın tüm etinin üretilebileceğini ve gelecek 10 ila 20 yıl içinde de bu tür etin büyük ölçeklerde üretiminin yapılacağı ümidini taşıdığını belirtti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hollandada, laboratuvarda, üretildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Her organ laboratuvarda yapılabilecek! KarakıZ Sağlık Köşesi 0 18 Ekim 2011 10:45
Her organ laboratuvarda yapılabilecek! Deinonychus Sağlık Köşesi 0 16 Ekim 2011 20:35
Hollanda Sır Tarih 0 24 Eylül 2011 23:10
Ahlak Laboratuvarda Kalemzede Felsefe 0 20 Eylül 2011 01:18