IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2012, 21:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HES protestocusu Leyla kendini savundu




18 yaşındaki Leyla Yalçınkaya: Hakaret etmek aile terbiyeme uymaz



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erzurum'un Tortum İlçesine bağlı Bağbaşı Beldesi'nde yaptırılacak üç ayrı HES'e karşı gerçekleştirilen eylemler sırasında jandarma erine hakaret ettiği iddiasıyla açılan 3 ayrı davadan 6 aydan 3'er yıla kadar toplam 9 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan 18 yaşındaki Leyla Yalçınkaya, "Hakaret etmek aile terbiyeme uymaz" dedi.
HAKKINDA 3 AYRI DAVA AÇILDI

Geçen yıl Ödük Vadisi'ne yapılmak istenen hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarını protesto eylemleri sırasında komuoyunca tanınan ve bu nedenle protestocularla konuşma yasağı getirilen leyla yalçınkaya hakkında üç ayrı dava açıldı. Olay sırasında 17 yaşında olan leyla yalçınkaya hakkında Jandarma eri Abdullah Teke'ye hakaret; jandarma er Abdullah Teke'ye geçen 5 Ağustos'ta taş atarak yaralamak ve Jandarma erleri Abdullah Teke ile Adil Aldemir'e hakaret, görevi yaptırmamak için direnme, kasten yaralama suçlamalarından çocuk mahkemesi sıfatıyla Tortum Sulh Ceza ve Asliye Ceza Mahkemelerinde davalar açıldı.
Leyla Yalçınkaya'nın Tortum Sulh Ceza Mahkemesinde çocuk mahkemesiyle sıfatıyla yargılanmasına başlandı. Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan er Abdullah Teke'ye 12 Eylül 2011 günü hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında CHPmilletvekilleri, avukatlar ile tanık olarak Elif ve Ayşe Bingöl kardeşler hazır bulundu.

'HAKARET BENİM AİLE TERBİYEME UYMAZ'

Adliyeye babası Kemal Yalçınkaya ile birlikte gelen leyla yalçınkaya hakkında TCK'nın 125/1-4 maddeleri gereğince 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini vurgulayan Leyla Yalçınkaya, şikayetçi olan Jandarma eri Abdullah Teke'yi hiç görmediğini ve kimseye hakaret etmediğini bildirdi. Yalçınkaya, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Jandarmaya hakaret etmek, benim aile terbiye uymaz. İftira attılar. Öncelikle beraatimi, mahkeme aksi kanaatte olursa lehime olan yasal hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum" dedi.
Avukatı Ercüment Şenol ise Jandarmanın halka karşı tahrik edildiğini söyledi ve müveklilinin beraat etmesini istedi. Mahkeme, müşteki Abdullah Teke için Ankara Sulh Ceza Mahkemesine yazılan talimatın beklenmesi, tanık jandarma er Hıdır Ökten'in zorla getirilmesine karar verdi. Duruşma, 10 Nisan'a ertelendi.
EŞBER YAĞMURDERELİ'DEN LEYLA'YA DESTEK

İstanbul Barosu Avukatlarından Tortumlu Eşber Yağmurdereli, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, "Leyla sadece bu olayda kamuoyuna yansıyan bir figür. Onun arkasında, yerinden yurdundan neredeyse yüzlerce yıldır yaşadıkları topraklardan ekonomik gerekçelerle koparılmak istenen binlerce aile var. Bu insanlar toprağa kutsal varlık olarak bakıyor. İnsanlar bu kutsal varlıktan koparılmak isteniyor. İnsanların yaşama alanlarına siyasiler tarafından yönetilmiş olan bir saldırıdır. Bu sadece hukuk açısından değerlendirilecek bir şey değil. Aynı zamanda çok daha önemli olarak insan hakları vardır. Aslında Leyla'nın yargılanmasına karşı çıkılan şey insanların yaşam alanlarına karşı çıkılması insanların kutsal saydığı toprakların elinden alınması meselesidir" diye konuştu.
Malatya Milletvekli CHP'li Veli Ağbaba, erzurum Valiliği ile DSİ'nin örgütlü olarak suç işlediğini iddia etti. Ağbaba, "Aslında burada buna karşı çıkmamak insanlık suçu. Onun için biz Leyla ile birlikteyiz. Burada bir çete ve bir suç örgütü var. Suç örgütü çevre bakanlığı, erzurum valiliği, DSİ bir örgüt olarak suç işliyor. Erzurum'a Tortum'a insanlara karşı suç işliyor" dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gül, katılacak, kendini, leyla, protestocusu, sarıkamış, savundu, tatbikatına, tsknın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuzey Kore'den ABD tatbikatına eleştiri Cemalizim Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2008 01:30