IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2012, 21:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama'nın Müslümanlardan özür dilemesine gerek yoktu




ABD başkan adaylarından Santrom, Obama'nın Müslümanlar'dan özür dilemsini ağır bir dille eleştirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD'deki başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi saflarda yarışan Santorum, Afganistan'da Kur'an-ı Kerim yakılmasından dolayı Müslümanlardan özür dileyen Obama'yı eleştirdi
ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adaylığı yarışına katılan Eski Pennsylvania Senatörü Rick Santorum, abd Başkanı Barack Obama'nın, Afganistan'da abd üssünde Kur'an-ı Kerim'in de aralarında olduğu çok sayıda dini kitabın yakılmasından ötürü özür dilemesine gerek olmadığını söyledi.
Santorum, bugün ABC'nin "This Week" ve NBC'nin "Meet the Press" programlarına katılarak, Afganistan'da abd üssünde Kur'an-ı Kerim'in de aralarında olduğu çok sayıda dini kitabın yakılması konusunda yorum yaptı.
Rick Santorum, Obama'nın olaydan ötürü özür dilemesinin hata olduğunu, bunun Başkan'ın "zayıflığını" gösterdiğini savunarak, Obama'nın üzgünüm demek yerine sadece yapılanın yanlış olduğunu kabul etmiş olması gerektiğini kaydetti.
Santorum, kasti bir eylem olmayan birşey için özür dilemenin, "ABD Başkanı'nın yapmaması gereken birşey olduğunu" sözlerine ekledi.
ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'da abd üssünde Kur'an-ı Kerim'in de aralarında olduğu çok sayıda dini kitabın yakılmasından ötürü özür dilemesi nedeniyle Cumhuriyetçiler tarafından sert bir dille eleştiriliyor.
Amerikalı askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "olayın bir hata olduğu" savunulmuştu.
OBAMA'YI 'SAHTE İNANÇLI' OLMAKLA SUÇLAMIŞTI

ABD'de başkanlık seçimleri öncesi gündem din, doğum kontrol, kürtaj ve eşcinsel evliliği. Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Santorum, Obama'yi "sahte bir inanca" sahip olmakla suçlamıştı.
ABD gelecek Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için geri sayımda. Seçimde Cumhuriyetçilerin şu anki Başkan Barack Obama'nın önüne kimi çıkaracakları henüz belli değil. Cumhuriyetçilerin başkan adayını belirlemek için eyaletlerde yapılan ön seçimler sürüyor. Ön seçimlerde öne çıkan isimler ise Mitt Romney ile Rick Santorum. Bir süre Romney'in süreçten ipi göğüsleyerek çıkacağına neredeyse kesin gözüyle bakılmış olsa da, Santorum bir atak yaparak son haftalarda öne çıkan ve kendisinden çok söz ettiren bir aday haline geldi.
Santorum'a beklenmeyen bir atak yaptıran ise, Barack Obama'nın önünü açtığı bir tartışma oldu. obama yönetiminin, doğum kontrol haplarını işverenlerin çalışanlara sağladığı sağlık sigortası kapsamına almaya çalışması önce Katolik kilisesini ayağa kaldırdı. Kilise, kiliseye bağlı kuruluşların çalışanlarına doğum kontrol haplarını kapsayan sağlık sigortaları vermeye zorlandıklarını ve bunun inanç özgürlüğüne aykırı olduğunu iddia etti. Tartışma, Cumhuriyetçi adayların da konunun üzerine atlamasıyla hızla büyüdü ve bir anda seçim gündeminin merkezine oturdu. Mitt Romney, Obama'nın "dine karşı saldırıya" geçtiğini iddia etti. Ancak bu tartışma Romney'den çok Obama'nın inancı ezmeye çalıştığını iddia eden Santorum'a yaradı. Sonuç olarak, Obama, kiliseye bağlı kuruluşların çalışanları için doğum kontrol masraflarının sigorta tarafından karşılanması formülünü bir orta yol olarak sundu.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anması, hollandada, özür


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hocalı Katliamı'nın 20. yıl dönümü PassioN Haber Arşivi 3 27 Şubat 2012 00:22
İran'daki Humeyni anması şaşırttı PassioN Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 20:39
Hocalı Katliamı YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 18:58