IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2012, 20:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gül: Zorunlu eğitim tartışılabilir




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gündeme dair açıklamalarda bulundu..




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını Tarabya'daki Kalenderüstü Camisi'nde kıldı. Gül, namaz çıkışı bazı vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve çocukları da sevdi.
Burada gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Gül, Beyoğlu'nda dün gerçekleştirilen bombalı terörist saldırıya ilişkin ne düşündüğünün sorulması üzerine şunları söyledi:
''Biliyorsunuz, terörle bir mücadele içerisindeyiz. Zaman zaman böyle çok acımasız yüzlerini gösteriyorlar. Bu sefer yaptıkları da o. Bütün bunların milletimiz için ibret vesilesi olması gerekiyor. Terörle mücadelenin ne olduğunu herkesin çok iyi anlaması gerekiyor. Teröre bulaşanların asla affedilmemesi ve teröre bulaşanların hiçbir zaman terörü gerekçelendirmelerine izin verilmemesi gerektiğini gösterir. Şimdi şehrin ortasında yoldan geçen insanlara, sivillere karşı eğer bu canice saldırılar yapılabiliyorsa, o zaman herkesin çok daha dikkatli olması ve en ufak bir şekilde terör yapanlara, teröre bulaşanlara sempati duymaması gerekir. Bu çok önemli. Ancak ne olursa olsun azimle, kararlılıkla, terörle mücadele devam edecektir''.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması teklifi

Cumhurbaşkanı Gül, ''Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması teklifi çok tartışılıyor. Bu konuyla ilgili bir değerlendirme yapacak mısınız?'' diye sorulması üzerine de şöyle konuştu:
''Mecliste tartışılıyor, herkes tartışıyor. Tartışmalar sonunda çoğunluk neyi söylerse muhakkak ki kritikler ve tenkitler de dikkate alınarak bir neticeye ulaşılacaktır. Bunlar demokratik sistemin gerekleridir. Önemli olan tartışabilmek ve herkesin konuşabilmesidir. Demokratik ülkelerde yasalar nasıl yapılır? Açık, seçik, tartışılarak... Bütün partiler fikirlerini söyler. Sivil toplum örgütleri, bu konuyla ilgilenenler görüşlerini ifade ederler. Bütün bunlar dinlenir. Bütün bunlara önem verilmesi gerekir. Bunlar nihayet uzmanların tavsiyesi... Doğru neyse o istikamette yasalar milletin iradesini temsil eden parlamento tarafından gerçekleştirilir.''
TL'nin yeni simgesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Lirasının yeni simgesini nasıl bulduğunu soran bir gazeteciye ''Siz nasıl buldunuz? Ben size sorayım'' diye karşılık verdi.
Gazetecinin ''Modern bulduk'' diyerek, ''Bazı benzerlikler bulunduğu söyleniyor. Siz bu konuyla ilgili ne söyleyeceksiniz?'' şeklinde soru yöneltmesi üzerine Gül, ''Birbirine benzeyecektir, bazı özellikler olacaktır tabii ki... Ancak önemli olan paranın değerinin piyasada değerli olması, yani serbest piyasa ortamı içerisinde herkesin parasının geçerliliği olduğu bir ortamda Türk parasının da değerli olması. Ekonomik politikalar o bakımdan çok önemli. Öyle yahut böyle bu sembolize edilir. O çok önemli değil. Nihayetinde değiştirilebilir, seçimle yapılmış, ortaya bir model çıkmış. Hayırlı olsun'' dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
eğitim, gül, tartışılabilir, zorunlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor Zen Haber Arşivi 0 20 Şubat 2012 22:10
Zorunlu eğitim 13 yıla çıkıyor PassioN Haber Arşivi 0 04 Ocak 2012 19:02
Zorunlu eğitim 12 yıl oluyor Feronia Haber Arşivi 4 09 Ağustos 2010 14:22
32 İlde Zorunlu Eğitim 9 Yıla Çıkıyor ! dreamy Haber Arşivi 0 10 Haziran 2009 12:50