IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2012, 19:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İkinci olan TL tasarımcısı: Birinci benimkiydi ama




Yeni TL simgesinden daha çok beğenilen ancak birinci olamayan tasarım sahibinden ilginç bir iddia


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



TL'nin yeni simgesi tartışılırken, yeni simgeden daha çok beğenilen ancak birinci olamayan simgenin tasarım sahibi ilginç bir iddia ortaya attı. Vatan'dan Gülümhan Gülten'in haberine göre; ikinci olan tasarımın sahibi Hüseyin Artuk Merkez Bankası'nın aslında kendi simgesini seçtiğini, ancak Başbakan Erdoğan'ın kamuoyuna açıklanan simgeyi tercih ettiğini öne sürdü.
Merkez Bankası'nın düzenlediği 'TL Simge Yarışması'nın sonuçlarıyla ilgili tartışma sürerken, kamuoyunda ve sosyal medyada en çok beğenilen ancak birinci olamayan tasarımının sahibi Hüseyin Artuk'tan tartışma yaratacak bir iddia gündeme geldi.
VATANDAŞ ONAY VERDİ



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

















TL'nin en açık ve kolay anlaşılır simgesi olarak vatandaştan onay alan tasarımın sahibi Hüseyin Artuk, Merkez Bankası'nın önceki hafta, yarışma sonucunu bir basın toplantısıyla açıklayacağını kamuoyuna duyurduğunu, ancak ertesi gün son dakika açıklaması yaparak bu toplantıyı teknik nedenlerle iptal ettiğini hatırlattı.

Atuk bu iptalin gerçekte Merkez Bankası'nın kendi tasarımını birinci seçmesinden ancak Başbakan'ın tasarımları görmek istemesinden dolayı gerçekleştiğini öne sürdü. Artuk, Başbakan'ın bir başka tasarımı tercih etmesi nedeniyle kendisinin sadece teşvik ödülü aldığını öğrendiğini söyledi. Artuk şöyle konuştu:
BAŞBAKAN BENİMKİNİ SEÇMEDİ

"Yarışma sonucunda benim tasarımımın seçildiğini ancak son anda Başbakan'ın tasarımları görmek istediğini öğrendim. Merkez Bankası'nın da önceki hafta yapacağını duyurduğu toplantıyı bu yüzden ertelediğini öğrendim. Sonra Başbakan'ın incelediği, seçilmiş tasarımlar içinde, benimki yerine bu tasarımı seçtiğini, bu tasarımın birinci olduğunu duydum."
Rumuzu CNK88'di

Merkez Bankası simge yarışmasına katılmak isteyenler şartname gereği başvurularına kendilerini belirtecek hiçbir bilgi yazamıyorlar. Her başvuran bir rumuz kullanmak zorunda. Birincilik ödülünü alan Tülay Lale'nin de başvurusunu "Şirin" rumuzuyla yaptığı biliniyor. hüseyin artuk ise kendisi rumuzunun "CNK88" olduğunu söyledi.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

İzmir'de yaşayan ve henüz Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Artuk, seçilen tasarımla ilgili görüşleri sorulduğunda ise, "Geriye kalan 7 tasarımın sahipleri içinde bir tek ben öğrenciyim. Ben profesyonel değilim, sadece 3. sınıf öğrencisiyim. Ama Merkez Bankası, bizden, TL'ye açık, kolay anlaşılır, elle yazımı kolay, akılda kalıcı, özgün olma" açılarından en iyi tasarımı yapmamızı istedi. Yani TL'nin simgesinin vatandaşın, manav ve bakkalın anlayabileceği bir simgesi olsun istendi. Biz de tasarımımızı böyle yaptık. Kazanan eserin buna uygun olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.
MERKEZ BANKASI TEBRİK ETTİ

Atuk yarışma sonuçlarının açıklandığı toplantının ardından Merkez Bankası'ndan bir yetkilinin kendisini aradığını, "Toplantıda sizi misafir edemedik. Ancak Nisan ayında yapılacak Genel Kurulumuz'da sizi ağırlayacağız" dediğini ve tebrik ettiğini belirtti

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ama, benimkiydi, birinci, ikinci, olan, tasarımcısı, tl, İkinci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TL simgesinin tasarımcısı ilk kez konuştu PassioN Haber Arşivi 5 02 Mart 2012 18:29
Ygs'de Birinci Olan Yalova, Lys Sınavında da Birincilik Bekliyor yoSun Haber Arşivi 0 29 Nisan 2011 14:39