IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2012, 10:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MiT Kandil'i BBG evine çevirmiş




Kandil'e sızan MİT görevlileri Karayılan'ın bilgisayarına çip takmış..



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PKK'nın Avrupa yapılanmasına "gazeteci" olarak sızan mit ajanları, örgütün Kandil'deki merkezine girerek faaliyetlerini izledi. Örgütün ana kamplarını fotoğraflayan ajanlar, Murat Karayılan'ın kaldığı noktayı da rahatlıkla tespit etti.
KANDİL BBG EVİNE ÇEVRİLMİŞ

Türkiye Gazetesi'nden Melik Duvaklı'nın haberine göre, Kandil'e giden irtibat elemanına örgütün ana kamplarını fotoğraflatan MİT, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın 2007-2009 yılları arasında Levje bölgesinde bulunduğu yeri tespit etti.
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen KCK soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerin ifadesinde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), PKK'nın Avrupa yapılanmasına yönelik operasyonlarıyla ilgili çarpıcı bilgiler yer aldı. Bir şüphelinin ifadesinde yer alan bilgilere göre MİT, PKK'nın Avrupa yapılanmasına çok ilginç bir yöntemle sızdı. Bir gazeteci aracılığıyla örgütün yayın organları ile irtibata geçen MİT, bu yöntemle bağlantıda olduğu elemanı defalarca örgütün ana kamplarına gönderdi. İlişkiler ilerletilerek örgüte yakın haber ajansı Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) Genel Müdürü İsmet Kayhan'la birlikte bir ajans dahi kuruldu. İrtibattaki kişilerin mit elemanı olduğunu bilmeyen Kayhan'ın örgütten maaş aldığı için bu ilişkisini de gizlediği kaydedildi. mit örgütün tepe yöneticilerinin yerlerini de bu yöntemle belirledi.

ÖRGÜTÜN BEYNİNE GİRDİK

Şüpheli ifadesinde yer alan bilgilere göre MİT, ANF'nin müdürü İsmet Kayhan'ı örgütün beyin takımı isimler arasında görüyordu. Bunun için de onunla irtibat kurulması çok önemsendi. Ve bunu en kolay yapacak kişi ancak gazeteci kimliği ile yapılabilirdi. Önce Kayhan'dan çeşitli defalar pkk yöneticileri ile röportaj için aracı olması konusunda yardım alındı. Böylece bağlantı elemanı ile Kayhan arasında samimiyet kuruldu. 2010 yılında Hollanda'da yaşayan Kayhan'la Almanya'nın Frankfurt şehrinde bir görüşme gerçekleştirildi.
Bu görüşmeye Y.H.Y. ve H.E.K. isimli mit görevlileri de katıldı. Şüpheli şahıs ifadesinde bu görüşmenin ardından Almanya'ya gelen mit görevlisinin "biz örgütün Avrupa'daki beynine girdik" dediğini aktarıyor. MİT'in büyük gizlilikle yürüttüğü operasyonda ilk görüşmede Kayhan'a 500 euro veriliyor. Burada alınan kararla aylık bütçesi 17 bin 500 TL olan bir ajans kuruluyor. Şüphelinin ifadesine göre bütün bu paralar mit kasasından karşılanıyor. Mali denetimi de Y. adlı mit elemanı yapıyordu.
BİLGİLER ANKARA'YA AKTI

Şüphelinin ifadesinde ANF'nin başındaki isim olan İsmet Kayhan'la girilen bu ilişki sayesinde örgüte gelen bilgilere de ulaşıldı. Kayhan kendisiyle olan samimiyetin ilerletilmesi üzerine ziyaretine gelen bağlantı elemanını ANF'nin Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan merkezine soktu. Eleman buradaki bilgisayarlara gizlice bir 'çip' yerleştirdi. Böylece örgütün bilgisayarlarına gelen tüm bilgiler bu çip aracılığla Ankara'daki mit merkezine de aktı.
MİT'in irtibat elemanı olarak kullandığı şüpheli şahıs aracılığıyla örgüte katılanlara ait isimlerin yer aldığı 500 kişilik listeye de ulaşıldı. mit için pkk çevrelerinde organize edilen pek çok olayı gazeteci kimliği ile takip ettiğini söyleyen irtibatı elemanı elde ettiği bilgileri bağlantıda olduğu görevlilere aktardığını kaydediyor.
Bağlantı elemanı verdiği ifadede şimdiye kadar mit için yaklaşık 10 defa yurdışına çıktığını, elde ettiği bütün bilgi belge ve görüntüleri mit görevlilerine aktardığını ancak bu bilgilerin tam olarak amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtiyor. Şüpheli şahsın verdiği bilgilere göre son zamanlarda ise Y. adlı mit görevlisi ile ANF'nin başındaki İsmet Kayhan doğrudan görüşüyordu. Önemli konuları aralarında konuşuyorlardı.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bbg, çevirmiş, evine, kandili, mit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kandil.. hitman Haber Arşivi 1 23 Temmuz 2006 18:45