IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2012, 11:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet ve Nedim'in arkadaşları yürüyor




Ahmet Şık, Nedim Şener,Tuncay özkan ve Mustafa Balbay için meslekdaşları ve arkadaşları Taksim'de iki farklı protesto eylemi düzenliyor.

Ahmet ve Nedim'in arkadaşkarı grubu Taksim'de yürüyüşe geçti. Kalabalık gazeteci grubunun arkasında ise CHP il örgütü yürüyor.. Gazeteciler 'kalemden bomba olmaz başbakan', 'Ahmet çıkacal yine yazacak', 'Nedim Çıkacak yine yazacak' sloganları atıyor. Ahmet ve Nedim'in arkadaşları 'yansakta dokunacağız pankartı' ile yürüyor. Gazeteciler sık sık 'içerde dışarda hücreleri parçala' diye slogan atıyor. CHP'den eyleme Ercan Karakaş, Oğuz Kağan Salıcı, Bihlun Tamaylıgil, ve Sezgin Tanrıkulu katıldı. Eyleme ÖDP ve Halkevleri'de destek veriyor.


İşte Ahmet ve Nedim'in arkadaşları grubunun açıklaması


Her şey 3 Mart sabahı başladı. Kimimiz televizyon başında öğrendi Ahmet ve Nedim’in evine polis gittiğini, kimimiz bir arkadaş telefonuyla. Sonra bazılarımız soluğu Ahmet’in evinde aldı, bazımız Nedim’e koştu. Belki Emniyet’in önünde değil ama tümümüz mahkemenin önünde buluştuk. Birbirini tanıyanlar vardı, belki bir kez defa selamlaşmış olanlar da. Ama hiç tanımayanlar da az değildi, adını bile duymadıklarımız hatta.

O cumartesi günü, hani Ahmet’le Nedim’in Adliye’ye gönderileceği haberlerinin yoğunlaştığı meşum 5 Mart günü toplaştık yavaş yavaş Beşiktaş’ta Özel Yetkili Mahkeme’nin önünde. Sabahtı, henüz birkaç kişi vardı; sonra öğlen oldu, Ahmet’le Nedim geldi. Minibüsün önünü kestik, moral vermeye çalıştık arkadaşlarımıza.

Sonra ikindi oldu, akşam oldu, gece oldu, sabah oldu. Önce Adliye’nin dibindeki çay ocağındaydık, kapandı. Sonra yolun karşısındaki birahanedeydik, kapandı. Sonra kaldırımlardaydık. Sabaha kadar şarkılar, marşlar söyledik, sloganlar attık, Ahmet’le Nedim’e sesimizi duyurmaya çalıştık. Saatler saatleri kovaladı, tanıştık birbirimizle, kaynaşmaya başladık.

Tutuklama kararı geldiğinde çoğumuz Beşiktaş Meydanı’ndaki sabahçı kahvesindeydik. Koştuk yeniden adliyenin önüne. Cezaevine götürülürken onlar, peşlerinden koştuk. Yüreğimiz sıkıştı ama sessizce söz verdik kendimize, birbirimizden habersiz, “bu koşu onlar çıkana dek sürecek” diye.

Ertesi gün Ahmet’in evinde buluştuk ve “kalemim kitabım onurum için” diye haykırdık. Derken Gazeteciler Özgürlük Platformu’nun eylemine destek verdik, Cemiyet’le yürüdük. Platform’un diğer eyleminde slogan ürettik, düzenleme komitesine omuz verdik. Elimizde meşaleler, önümüzde “yansak da dokunacağız” pankartımızla Adliye’ye yürüyüp, gazeteci arkadaşlarımızın serbest bırakılmalarını istedik.

Baktık ilgi dağılıyor. Metalürji Mühendisleri Odası’nı, Makine Mühendisleri’ni mesken tuttuk. Akşamlar boyu konuştuk, tartıştık iş çıkışlarında. Yonca’yı ziyaret ettik, Vecide’yi de. Nedim’in duruşmalarında boy gösterdik, sonra Ahmet’in. 1Mayıs’ta, 100. günde, 200. günde hep sokaktaydık, arkadaşlarımız ve mesleğimiz için.

“Ergenekoncu” da dediler bize “liberal” de “marjinal” de. Hep sorgulandık, “Niçin yalnız Ahmet ve Nedim de diğerleri değil” soruları bitmedi. Ama bu soruyu soranlar, bu eleştiriyi dillendirenler, bir şeyi hep unuttular. Biz ne bir meslek örgütüydük, ne dernek ne de parti.
Biz bir kampanya örgütledik ve tüm tutuklu gazetecilerin sesi olmaya çalıştık. Misal merhum gazeteci Suzan Zengin konuştu, “Adalet’in Kara 100’ünde.” Yalnız tutuklu gazetecilerin mi? Hayır, sansüre ve otosansüre karşı çıkarak çalışan gazetecilerin de sesi soluğu olduk.

Gel gelelim, korktuğumuz anlar oldu, yorulduğumuz. Hatta umudumuzu yitirdiğimiz anlar da olmadı değil ama susmadık, durmadık ve her şeyden önemlisi yılmadık. "Adaletin 200’ünün" daha da belirginleştiği şu günlerde asla yılmayacağız!

22 Kasım’da ilk duruşma var. O gün de Adliye’nin önünde olacağız. Arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacak, mesleğimizi savunacağız. Ve elbette tahliyelerini isteyeceğiz.

Biz kim miyiz?
Biz Ahmet ve Nedim’in gazetecilik faaliyetlerinden ötürü cezaevine konduğunu düşünen; özgür ve bağımsız gazeteciliğin demokrasinin temel koşulu olduğuna inanan; birçok politik farkları olmakla birlikte ifade özgürlüğünden, barıştan, örgütlü toplumdan yana olan gazetecileriz.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ahmet, arkadaşları, nedimin, ve, yürüyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk ve Silah Arkadaşları - Atatürk'ün Çalışma Arkadaşları Liaaa Tarih 1 13 Şubat 2012 15:25
Nedim Şener'den duygulandıran soru PassioN Haber Arşivi 0 23 Ocak 2012 20:10
Nedim Esgin (1957 - .... ) Aze Sporcular 0 07 Eylül 2011 18:45