IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PassioN

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2012, 21:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osmanlı torunu yine dünyanın en zengin adamı




Dünyanın en zengin adamı Meksikalı Slim Helu 68.5 milyar dolarlık servetiyle yine en tepedeki isim oldu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'ne göre krize rağmen zenginler servetlerine servet kattı. İlk sırada 68.5 milyar dolarlık servetiyle Meksikalı Slim Helu var..
SERVETİNE SERVET KATTILAR

Bloomberg'in her gün güncellemek üzere hayata geçirdiği 'Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin ilk sırasında yine ezber bozulmadı. Dünyanın en zenginleri listesinin başındaki isim olan Meksikalı işadamı Carlos Slim Helu'nun kişisel serveti geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.2 artarak 68.5 milyar doları buldu. Telekomünikasyondan finansa, madencilikten perakendeye kadar farklı kollarda yatırımı bulunan Slim'in Bloomberg endeksindeki günlük değişim göstergesine göre serveti bir günde 478.4 milyon dolar eridi. Dünyanın en zenginleri endeksinin ikinci sırasında 62.4 milyar dolarlık serveti ile Microsoft'un kurucusu Bill Gates bulunuyor. İlk ABD’li ünlü yatırımcı Warren Buffett 43.8 milyar dolarla en zengin üçüncü isim olarak belirlendi.
BREZİLYA RÜYASI

Listede en ilgi çeken isimlerden birisi de 28.8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 10’uncu ismi olan madencilik devi Eike Batista. Geçen yıl 2015 itibariyle dünyanın en zengin ismi olmayı hedeflediğini dünyaya duyuran Batista, “Ben rekabeti severim. Artık Brezilya’nın zamanı geldi. Brezilyalılar hep Amerikan rüyasına hayranlık duydu. Şimdi yaşanan ise Brezilya rüyası” açıklamasını yaptı.
TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPACAK

Dünyanın en zengin işadamı olarak gösterilen Meksikalı Carlos Slim Helu, Türkiye’ye yatırım yapacağını daha açıklamıştı. Yatırım kararını Türk-Meksika İş Konseyi toplantısı için gittiği Mexico City’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na aktaran Slim, “Türkiye yükselen ülke konumunda. 10 yıl içinde gelişmiş ülkeler seviyesine yükselir. Yatırım fırsatlarını inceliyoruz. Özellikle telekomünikasyon sektöründe yatırım yapmak istiyoruz” demişti.
BUFFETT 3. SIRADA

Geçen yılın aynı dönemine göre servetini yüzde 11.2 büyüten Gates, bir günde 102.1 milyon dolar kaybetti. Ünlü işadamı Warren Buffett ise 43.8 milyar dolar ile listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Listedeki dünyanın en zengin 20 insanının toplam serveti ise 676.8 milyar doları buldu. 20 zenginden 9'u ABD vatandaşlarından oluşuyor.
CARLOS SLIM KİMDİR?

Dünyanın en zengin ismi Carlos Slim’in Lübnanlı babası Julian Slim Haddad Aglamaz (Yusef Salim Haddad Ağlamaz) 1902 yılında osmanlı topraklarından ayrılıp Mexico City’ye yerleşti. Şark Yıldızı adlı dükkanında kuruyemiş ticareti yapan ve parasını gayrimenkule yatıran Yusef Salim, ailesine büyük bir servet bıraktı.
1961’de mühendis olarak üniversiteyi bitiren Carlos Slim, SBC Communications, Altria (Philip Morris) ve Alcatel’in yönetim kurullarında yer aldı. Daha sonra finans ve endüstri şirketlerine sahip Grupo Carso’yu kurdu. Carlos, 1990’da Meksika devletinden aralarında France Telecom, Southwestern Bell Company, Telmex’in de olduğu birçok yatırım grubunu devralarak ekonomik bir dev haline geldi. Meksika telekomünikasyon pazarının büyük kısmını elinde bulunduran Slim’in bankacılık, bilişim ve perakende yatırımları da var. Slim, New York Times’ta yüzde 7.5, Saks mağazalar zincirinde de yüzde 16 hisseye sahip.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Mart 2012, 21:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan'ın 3 çocuk önerisini yanlış anladı




Konu Değişmiş Yahu !

 

 

Etiketler
3, adamı, anladı, cocuk, dünyanın, en, erdoğanın, osmanlı, torunu, yanlış, yine, zengin, önerisini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
3 çocuk sözünü en yanlış anlayan baba Cemalizim Haber Arşivi 0 06 Mart 2012 15:41
yanlış anladı:) AnqeL Fıkra 2 27 Mart 2009 03:29
Yanlış Anladı Beni :) кααη™ Fıkra 0 15 Temmuz 2007 17:07