IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2012, 21:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KCK'nın yerine HDK kuruluyor




Kandil'in bir numarası HDK adı altında yeni bir örgütlenme için talimat verdi. Yapılanmada radikal sol örgütler de var..



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bugün gazetesinde yer alan habere göre, Yargıtay’ın kck hakkında verdiği ‘terör örgütü’ kararı, polisin üst üste yaptığı operasyonlarla KCK’nın deşifre olarak eylem kabiliyetini yitirmesi ve çok sayıda MİT mensubunun KCK’ya sızdığına ilişkin iddialar terör örgütünün itibarını sarstı. kck Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın örgüt yönetimine Halkın Demokratik Kardeşliği (HDK) adı altında yeniden bir yapılanmaya gidilmesi talimatını verdiği belirtildi.
36 FARKLI ÖRGÜTLENME

HDK adıyla yeniden yapılandırılacak üst yapılanmanın 36 farklı örgütlenmeden meydana geleceği ve bu yapı içerisinde marjinal sol örgütlerinde bir araya getirilmesinin planlandığı kaydedildi. hdk içerisinde son aylarda eylemleriyle gündeme gelen ve yeniden yapılanma aşamasında olan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) ve Devrimci Karargâh gibi silahlı terör örgütlerinin de yer alması hedefleniyor. Tüm birimlere yeni bir yapılanmaya gidileceği bilgisinin verildiği öğrenildi.
ÖZGEÇMİŞLER KANDİL’DE

Yeni yapılanmanın kck gibi terör örgütü PKK’nın üst bir yapılanması olarak duyurulacağı bildirildi. sol marjinal gruplarla yeni bir Türk solu oluşturmanın da amaçlandığı tespit edildi. HDK’nın KCK’dan farklı olarak örgüt ve sempatizanlar için üst çatı partisi olarak lanse edilmek istendiği gelen bilgiler arasında. Siyasi parti gibi bir yapılanmaya sahip olacağı ileri sürülen HDK’nın BDP’yi de organize ve kanalize edeceği dile getirildi. hdk yapılanması içerisinde yer alacaklar hakkındaki kararın şahıslarla bilgilerinin özel kuryeler aracılığıyla Kandil’de Murat Karayılan’ın da içerisinde bulunduğu HDK’nın yürütme konseyinde incelendikten sonra verileceği ifade edildi. Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın da yeni yapılanma için izin verdiği iddia
Bu arada emniyetin son dönemde KCK’ya yönelik yaptığı başarılı operasyonların örgütün sokak eylemlerinin ciddi bir şekilde azalmasını sağladığına dikkat çekildi. Bu durum Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümü olan 15 Şubat eylemlerinde kendini gösterdi. Örgütün üst düzey yöneticilerinin, sokak eylemlerini organize eden ve talimatlar veren şahısların gözaltında ya da tutuklu olması sokakların sakin olmasını sağladı. Apo’nun Kenya’dan getirilmesinin yıl dönümünde ülke genelinde yapılan eylemlere sadece 6 bin 200 kişinin katıldığı belirtiliyor. Geçtiğimiz yıllarda bu rakam on binlerle ifade ediliyordu.
DEMİRTAŞ'IN MİTİNGİNE 150 KİŞİ KATILDI

En belirgin tablo olarak ise Hakkâri’de bdp Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katıldığı miting gösteriliyor. Bu eyleme şehir merkezinden yaklaşık 150 kişinin katıldığı kaydediliyor. Mitingin ardından da örgütün katılımcılara KCK’ya yapılan operasyonlar hakkında suç duyurusunda bulunmaları yönünde baskı yaptığının altını çiziyor. Eyleme katılan 150 kişiden yalnızca 30’unun adliyeye gelerek girişimde bulunduğunu dile getiren kaynaklar, burada kimlik istenmesi üzerine 25 kişinin adliyeden ayrıldığını ve bir daha geri gelmediğini anlatıyor. Hakkâri halkının KCK’ya yönelik eylemleri desteklediği dile getirilirken örgütün bölgede etkinliğini farklı yollarla devam ettirdiğine vurgu yapılıyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hdk, kcknın, kuruluyor, yerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van yeniden kuruluyor PassioN Haber Arşivi 0 12 Ocak 2012 20:55