IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2012, 20:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Behzat Ç. Meclis gündeminde




MHP'li vekil: Behzat Ç. adlı diziyle Türk ailesinin temeline dinamit konuluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tbmm Genel Kurulunda bir milletvekilinin, ''Behzat Ç.'' adlı diziye ilişkin sorusunu yanıtlarken, ''Kadını ikincil hale getiren ve şiddeti özendirici dizilerden bir anne olarak ben de rahatsızım. Toplum hem şikayet ediyor hem izliyor'' dedi.
Genel Kurulda, ''Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı''nın birinci bölümü üzerindeki görüşmelere başlandı.
GENEL KURUL BOŞ

MHP eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, grubu adına yaptığı konuşmada, ülkenin için önemli bir yasa tasarısı görüşülürken, Genel Kurulun boş olmasına anlam veremediğini söyledi.
BANA SEN DEMEYİN

AK Parti'li bir milletvekilinin, bu sözlere itiraz etmesi üzerine Demirel, ''Bana 'sen' hitabıyla başlayan hiçbir cümleye cevap vermeyeceğim. Çünkü beyefendiyle, bana 'sen' diye hitap edecek bir samimiyetimiz olduğunu düşünmüyorum'' diye konuştu.
GENEL KURUL ERKEK EGEMEN

BDP Batman Milletvekili ayla akat ata da tasarının oluşturulması sürecinde sivil toplum örgütleriyle görüşüldüğünü ancak son metinde görüşlerin tasarıya yansımadığını öne sürdü. Ata, ''Sayın Bakanım biz sizin iyi niyetinize inanıyoruz ama müdahale kimin tarafından yapıldı? Genel Kurulda da erkek egemen bir yapı vardır. Son metin yine erkek egemen bakış açısını ortaya koymaktadır'' şeklinde konuştu.
ÖRGÜTLÜ KADIN MÜCADELESİ DİKKATE ALINMIYOR

Kadın kuruluşlarının tasarının hazırlanış sürecinde heyecan duyduklarını ifade eden Ata, ''Ama şu anda yasanın son haline bakıldığında örgütlü kadın mücadelesinin hiç dikkate alınmadığını görüyoruz'' dedi.
HALA TÖRE CİNAYETLERİ İŞLENİYOR

CHP Grubu adına söz alan Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise Türkiye'de son yıllarda kadına yönelik şiddettin giderek arttığını ileri sürerek, ''Bunun asıl nedeni erkeklerin kadını üzerinde hak ettiği bir mal olarak görmeleridir'' ifadesini kullandı. Cumhuriyet dönemiyle birlikte kadının önemli haklar elde ettiğine dikkati çeken Yılmaz, ''Buna rağmen ülkemizde halen töre, namus ve örf cinayetleri oluyorsa herkesin düşünmesi lazım'' dedi. Yılmaz, tasarıyla getirilen düzenlemelerin kadına yönelik şiddeti önleyici olmadığını savundu.
ERKEK OTORİTESİNİ KIRALIM DERKEN FEMİNİZME DAVETİYE ÇIKARMAYALIM

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, grubu adına yaptığı konuşmada, ailenin Türk toplumunun temeli olduğunu ifade etti. Can, ''Bir toplumda aile çatırdayacak olursa o ülkenin, o milletin geleceğinin tehlikede olduğunu söyleyebiliriz'' dedi.
Pozitif ayrımcılığın, boşanmayı kolaylaştıracak, aileyi dağıtacak uygulamalara dönüştürülmemesi uyarısında bulunan Can, ''(Erkeğin otoritesini kıralım) derken feminizme davetiye çıkarmamak gerekir. Televizyonlardaki evlilik programlarının kadının onuruna yakışmadığını düşünüyorum. Televizyon kanallarının daha dikkatli olması gerekiyor. Aile bireyleri arasında sadakate, nezakete, saygı ve sevgiye önem verdiğimiz sürece şiddet önlenecektir'' şeklinde konuştu.
HAPİS CAYDIRICI OLACAK

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık da şahsı adına söz alarak, tasarıdaki ana amacın şiddetin önlenmesi olduğunu söyledi. Tasarıyla mağdurların şiddetten korunmasının yanı sıra toplumsal hayatta var olmalarına yardımcı olacak tedbirler alındığını da anlatan Balık, ''Tasarı şiddet uygulayanlara karşı da önlemler alıyor. Şiddet uygulayanı tedbirlere uymayı zorluyor. Zorlama hapsinin uygulanması caydırıcı olacaktır'' diye konuştu.
BEHZAT Ç. AİLE YAPISINA DİNAMİT KOYUYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, milletvekillerinin, tasarının tümü üzerindeki soru ve eleştirilerini yanıtladı.
MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, ''Behzat Ç. adlı diziyle Türk ailesinin temeline dinamit konuluyor. Bu dizide biri savcı ile diğeri emniyet görevlisi evlenmeden, nikahsız birlikte yaşıyorlar. Emniyet görevlisi rolü gereğe savcı rolündeki bayana çok sert davranıyor. Bununla ilgili bir girişiminiz oldu mu?'' sorusunu yöneltti.
Bakan Şahin, bu soruyu yanıtlarken, ''Kadını ikincil hale getiren ve şiddeti özendirici dizilerden bir anne olarak ben de rahatsızım. Toplum hem şikayet ediyor hem izliyor'' dedi. Bu konuda toplumsal bilinci yükseltici çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Şahin, ''Ya da şikayet mekanizmasını güçlendirmek gerekiyor. Sivil inisiyatif güçlendirilirse bu tarz dizilerin yayından kaldırılmasına yönelik bir baskı mekanizması kurulabilir. Bu alanlarda daha toplumsal duyarlılığı artıracak çalışmaların güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
Şahin, bir başka soru üzerine, şehit ailelerinin talepleri doğrultusunda, birçok düzenlemeyi hayata geçirecek bir taslak oluşturduklarını söyledi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
behzat, Ç, gündeminde, meclis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ölümü Meclis gündeminde PopSy Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2008 02:38