IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2012, 19:59   #1
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'nin eli havada kalacak!




Eğitime getirilmesi düşünülen '4+4+4’ten ayrıntılar veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP’nin uzattğı elin tutulması için de, ana muhalefet partisinin kademeli siteme karşı duruşunu değiştirmesi gerektiğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bakan Dinçer, eğitim komisyonunda görüşülen 4+4+4'le ilgili konuştu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
'12 SAAT NE KONUŞTU?'

Son olarak gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ömer Diner, CHP'li Engin Özkoç'un komisyonda yaptığı 12 saatlik konuşmayla ilgili, "12 saat konuştu ama ne konuştu. Eğitim sistemi üzerine önündeki kitapçıklardan bir şeyler okumak katkı mı sağlıyor. Ben bu konuların ideolojik tartışma zeminine kaymasından üzüntü duyuyorum" dedi.

Dinçer, CHP'den bugüne kadar somut bir öneri gelmediğini ve uzlaşmadan kastedilenin kanun teklifinin geri çekilmesi olduğunu söyledi.

Bakan Dinçer, eğitim yaşının 1 yıl geriye alınmasının AB standartlarına göre yapıldığını ve buna uygun müfredatın hayata geçirileceğini belirterek, "Dünya nasıl uyguluyor lütfen bakın. Türkiye'de herkes olayları bulunduğu cepheden değerlendiriyor. Dünya neyi yapıyorsa biz de onu yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kesintisiz 8 yıllık eğitim yerine partisinin gündeme getirdiği ve komisyonda görüşülen 4+4+4 kademeli sistem tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Yasal düzenlemeden bazı ayrıntılar veren Dinçer, gelin çocukların sayısının artacağı yönündeki eleştirilerilere karşı çıktı.
Dinçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan gelen, 'Elimizi uzatıyoruz, gelin birlikte yapalım' önerisinin gerçekleşmesinin zor olduğunu şu sözlerle dile getirdi: Onlar kademeli eğitimi kabullenmiyorlar. Bunu yaparlarsa o elin anlamı olur. 'Bizim dediğimizi yapın'la uzlaşma sağlanmaz.


Bakan Ömer Dinçer’in uzun açıklamasından satır başları şöyle:
4+4+4’ün çocuk gelin sayısını artıracağı eleştirileri:
"Kimin evde eğitim göreceği konusu izne bağlı olacak. Keyfi bir durum ortaya çıkmayacak. Bu durum ya yanlış anlaşılıyor ya da saptırma söz konusu.
Türkiye’deki bu köklü gelenek yıkılacak. Ayrıca bu olay sadece Güneydoğu ve Doğu’da yok. Ağırlıklı olarak görülen yerler Gaziantep, Batman, Şanlıurfa, İstanbul, Mersin, Ankara ve Bursa. Çünkü bu yerler göç alıyor ve biz de ağırlıklı olarak buralarda çalışacağız”
'Dünyada örneği yok'
"Kesintisiz eğitimin dünyada örneği yok. Tüm sistemler araştırıldı, büyükelçiliklerle tek tek görüşüldü. Katı bir sistemle Türkiye hedefe varamaz. Bu nedenle 12 yıl zorunlu. Bunu da sistemi demokratikleştirerek ve esnekleştirerek yapmak gerekiyor."
1. sınıf yaşının geri çekilmesi
"Eğitimin nasıl olacağı noktasında Talim ve Terbiye Kurulu çalışacak. Okullarda nelerin okutulacağı tartışılacak ve yetki Bakanlar Kurulu’nda olduğu için oraya gidecek."
Mesleki eğitim ne zaman?
"3. dört yılın son 2 yılında şekillenmeye başlayacak. Çocuklar için esneklik sağlayacağız."
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun uzattğı el
"Onlar kademeli eğitimi kabullenmiyorlar. Bu gerçekleştiğinde uzatılan elin anlamı olur. 'Bizim dediğimizi yapın' şeklinde uzlaşma olmaz. Zeten komisyonda varlar ve fikirlerini söylüyorlar. Uzlaşma olsaydı orada olurdu. Ama dedikleri 'yasal düzenlemeyi geri çekin'dir."
AYRIMCI KİTABA İNCELEME
Bakan Dinçer ayrıca, geçtiğimiz günlerde İstanbul - Kartal’da kaymakamlığın liselere dağıtılmasına izin verdiği ve Ermeniler için ayrımcı ifadeler içeren kitapla ilgili inceleme başlatıdlığını ve bunun kısa sürede sonuçlanacağını söyledi.

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chpnin, eli, havada, kalacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sır Kalacak Aşkımız Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 05:26
Turklere Kalacak :) BaRoN Fıkra 1 26 Ekim 2008 00:24