IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2012, 11:14   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İngiltere kurtaramadı İtalya küplere bindi




Nijerya’da kaçırılan bir İtalyan ve bir İngiltere vatandaşı, İngiltere’nin kurtarma operasyonu girişiminin başarısız olmasıyla öldürüldü.

Güncelleme:10 Mart 2012 09:50 İtalya, İngiltere’nin tek başına hareket etmesine kızdı.İtalya Cumhurbaşkanı, ‘İngiltere’nin davranışı kabul edilemez’ dedi
Nijerya’da bir İtalyan şirketinde çalışırken geçen yıl mayıs ayında kaçırılan İtalyan Franco Lamolinara ile İngiliz Chris McManus’u kurtarmak için İngiltere’nin önceki gün düzenlediği başarısız operasyon İtalya ile İngiltere arasında krize yol açtı. İslamcı Boko Haram örgütünün kaçırdığı iddia edilen mühendisler Lamolinara ve McManus, İngiliz özel birliklerinin operasyona başlamasının ardından örgüt tarafından öldürüldü. İtalya, İngiltere’nin kendilerine danışmadan müdahale kararı almasına tepki gösterdi.

‘Bu yapılan açıklanamaz’
Başbakan Mario Monti tarafından yapılan açıklamada, İngilizlerin İtalyan tarafına ancak operasyonun başlamasından sonra bilgi verdiği belirtildi. Monti, kendilerine önceden bilgi verilmemesinin yanlış olduğunu belirterek İngiltere’den bir açıklama beklediklerini söyledi.


Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ise daha sert tonda bir açıklama yaparak “İnglitere’nin davranışı açıklanamaz” dedi. Napolitano, olayla ilgili diplomatik ve siyasi olarak açıklama beklediklerini belirtti. İtalyan senatör Lucio Malan da BBC’ye yaptığı açıklamada, Londra’nın kendilerine danışmadan böyle bir operasyona girişmesini anlamadıklarını söyledi ve “Bu çok sıradışı bir durum” diye konuştu.
İngiltere Başbakanı David Cameron ise operasyona başlama kararının çok kısa sürede alındığını belirterek, “Rehineleri kurtarmak için bir fırsat penceresi oluşmuştu. Ayrıca rehinelerin hayatının tehlikede olduğunu gösteren vardı” dedi.
İngiliz Savunma Bakanı Phil Hammond da Napolitano’nun “İngiltere’nin davranışı açıklanamaz” şeklindeki sözlerine, “Açıklanamaz mı? Her ne kadar acı sonuçlansa da operasyon tamamen açıklanabilir” diye karşılık verdi.

‘Özür yetmez’

İngiltere Başbakanlık sözcüsü de, “Operasyon başlarken İtalyanlarla temasa geçtik fakat bu çok hızlı ilerleyen bir operasyondu. Önceliğimiz sahadaki duruma hakim olmak ve rehineleri kurtarabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmaktı” dedi. Sözcü, İtalya’dan resmi bir şikayet almadıklarını ve İngiliz hükümetinin de özür dilemediğini belirtti.
İtalyan basınındaki yorumlarda da İngiltere sert bir şekilde eleştirildi. Corriere della Sera gazetesindeki bir yorumda “İngilizlerin sorumluluğu tartışılmaz. Affedilmez bir tokat, özürler yetmez” denildi. Gazete, “Birleşik Krallık, belki de bilinçsiz olarak eski imparatorluk günlerinin ihtişamına duyduğu özlemle askeri müdahalelerde tek başına hareket ediyor” diye yazdı.

İtalya dış politikada yetersiz
Ancak gazetedeki başka bir makalede ise, İtalyanların geçmişte rehine krizlerini fidye ödeyerek çözdükleri için uluslararası camiadan tepki aldıkları hatırlatıldı ve İngiltere’nin bu yüzden kendi başına hareket etmeyi tercih etmiş olabileceği yorumu yapıldı. Öte yandan kriz, İtalyan hükümetinin dış politikadaki etkinliğinin de sorgulanmasına yol açtı. İtalyan medyasındaki haberlere göre parlamentoda, teknokrat hükümetinin dış politikada tecrübesiz kaldığı şeklinde yorumlar yapıldı. Geçen ay Hintli iki balıkçıyı korsan zannederek öldüren iki İtalyan deniz piyadesinin halen Hindistan’da tutuklu olması ve hükümetin bu askerlerin iadesini sağlama girişimlerinin de başarısız kaldığı hatırlatıldı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bindi, ingiltere, italya, kurtaramadı, küplere, İngiltere, İtalya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Marc Anthony küplere bindi! Kalemzede Haber Arşivi 0 02 Aralık 2011 15:31
Uğur Dündar canlıda küplere bindi! (Video) Lucifer Haber Arşivi 0 10 Mart 2010 02:36