IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Cemalizim

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2012, 11:02   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hava Gün Geçtikçe Isınacak




Hava sıcaklığının, kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor Hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ile Kahramanmaraş, Osmaniye sabah saatlerinde Artvin çevrelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Artvin çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığınınsa kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Ülkenin iç ve doğu kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KAR ERİMELERİ UYARISI

Hava sıcaklığındaki artış, meydana gelmesi beklenen yağmur ve yer yer sağanak şeklindeki yağışla birlikte kuvvetli lodos etkisiyle özellikle İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde kar erimelerinde artış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerlerinin şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek. (9)

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (6)

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (16)

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu (19)

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (19)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (7)

Van : Parçalı ve az bulutlu (0)

Erzurum: Parçalı bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer sisli (-3)

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu (9)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumunun şöyle olması bekleniyor:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile gece saatlerinden itibaren Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir ile akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kesimi ile sabah saatlerinde Artvin çevrelerinin yağışlım geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Artvin çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. - Ankara

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Mart 2012, 15:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hava Gün Geçtikçe Isınacak




Kar yağmasın da, yağmura razıyım.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
gectikce, hava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dev hastalığına yakalandı gün geçtikçe devleşiyor Süslü Esrarengiz Olaylar 0 06 Haziran 2010 15:03
Havalar Isınacak Lin Haber Arşivi 0 28 Nisan 2008 11:34