IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

5Beğeni(ler)
  • 5 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2012, 18:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmir dünyada en çok büyüyen 4'üncü metropol





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, annesinin hastaneye kaldırılması üzerine geldiği Tokat'ta partisinin il başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kocağolu, 2014'te yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak, "Hem yatırım hem kuruluş olarak biz şu anda İzmir'de 2009 seçim öncesinden daha güçlüyüz. İzmirlilerin desteği, teveccühü devam ederse 2009'dan daha iyi olur" dedi.


Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde yaşayan 90 yaşındaki annesi Necla Kocaoğlu'nun akciğer enfeksiyonu ve solunum yetmezliği şikayetiyle Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılması nedeniyle dün akşam Tokat'a gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, bugün partisinin il başkanlığında gazeteciler ile bir araya geldi.

Annesi Necla Kocaoğlu'nun sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtten Kocaoğlu daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonlar ile ilgili soruya cevap verdi.

"İDDİANAME, NAMUS VE ŞEREFİN TESCİL VESİKASI"


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk olmadığını fakat operasyon yapıldığını söyleyen Kocaoğlu, "Belediyemizde 2 Mayıs'ta bir operasyon yapıldı. Daha sonra ise 22 Kasım'da bir operasyon yapıldı. 15 civarında arkadaşımız tutuklu. 3 Nisan'da mahkemeye çıkacağız. Çok enteresan gelişmeler oldu tabi. Şu anda iddianame açıklandı. İddianamede 80 civarında klasör, evrak var. Bir rüşvet, yolsuzluk, zenginleşme, zimmete para geçirme, ihaleye fesat karıştırma bunlardan hiçbiri söz konusu değil. Olsa olsa çok ciddi bombardıman söz konusu. Nedir, nerden kaynaklanır kimseyi de suçlamak istemiyorum, böyle bir şeye hakkım da yok. Ama 3 Nisan ile 13 Nisan arasında ilk mahkeme duruşma yapılacak. Oradan da yüzümüzün akıyla çıkacağımız zaten iddianame konularında belli. Bir şey söz konusu değil. Ama bir şey yapıldı İzmir Büyük Şehir Belediyesine. Biz her zaman 'doğru sallanır devrilmez, doğrunun kalesi yıkılmaz' diyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Bu iddianame, bu yargı süreci 4 milyon nüfuslu 20 bin çalışanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesinin namus ve şerefinin tescil vesikası olacaktır. Bu belediyenin ne kadar düzgün çalıştığının belgesi olacaktır. Bu belge belki bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin onurlu görevinin de üstünde bize bir şey olarak dönecektir" diye konuştu.

"İZMİR, DÜNYADA EN ÇOK BÜYÜYEN 4'ÜNCÜ METROPOL"

Kocaoğlu, daha sonra bir basın mensubunun, "Önümüzde yerel seçimler var. AK Parti'nin en çok kazanmak istediği yerlerden birisi de İzmir Büyükşehir Belediyesi. Bu seçimde İzmir'de nasıl bir yarış olur, kazanan taraf yine CHP olur mu?" şeklindeki sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

"Tabi her siyasi parti seçilmek için iktidar olmak için yola çıkar. Seçilmeyecekse ne işi var siyasi partinin o zaman, hangi konuda istiyorsa o konuda çalışan bir dernek kursun. Adalet ve Kalkınma Partisi de tabii ki, İzmir gibi büyük bir metropolden büyükşehir belediye seçimini, yerel yönetimde iktidar olma dileğini yükseltecektir, isteyecektir, arzu edecektir. Bundan doğal bir şey olamaz. Bizde, şu anda iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi de tekrar ipi göğüsleyip iktidarını sürdürmeye çalışacağız. Geçtiğimiz dönemde yani 2004-2009 yılları arasında metropol sınırları içerisinde 19 belediye vardı. Şimdi 21 ilçe bizim metropol sınırlarımız içerisinde ve bir tek Bayındır İlçesi Adalet ve Kalkınma Partisi'nde. Geriye kalan 20 ilçe Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Dışarıda kalan 9 ilçemizin 8'inde Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri aldı. Yani şuan da 30 ilçenin bir tanesi Adalet ve Kalkınma Partisi'nde, bir tanesi de Doğru Yol Partisi'nde. 2009 yılı seçimlerine girerken bizim metro gibi, Adnan Menderes gibi çok büyük projelerimizin hemen hemen hiçbiri bitmemişti. Şu anda o projelerin hepsi bitiyor. Kenti kalkındırmaya söz vermiştim. Şu anda da 2011 yılında kentin Türkiye'de en çok büyüyen, dünyadaki 200 metropol içerisinde dördüncü metropol yaptık. Dünyadaki metropollerin yıllık büyüme sıralamasında İzmir dördüncü oldu. Böyle bir başarıda elde ettik. Tabii ki, iktidar partisinin olanakları ile hükümetin olanakları ile büyükşehir belediyesinin olanakları kıyaslanamaz. Yani böyle bir iddiamızda söz konusu olamaz. Biz her zaman haddimizi, gücümüzü biliyoruz. Fakat hem yatırım hem kuruluş olarak biz şu anda İzmir de 2009 seçim öncesinden daha güçlüyüz. Halkın desteği daha çok arkamızda ve bu destek artarak devam edecektir. Ama yinede büyük lokma yiyip büyük laf etmemek gerekir. Tabi en sonunda 4 milyon İzmirli kararı verecektir. Geçen sefer biz bir milyon yüz yirmi bin oy almıştık 2009'da . Bize en yakın rakibimiz 580 bin oy almıştı, yani ikiye katlayarak kazanmıştık. Bu seferde sonuç eğer İzmirlilerin desteği teveccühü devam ederse 2009'dan daha iyi olur"

Başkan Kocaoğlu, buradaki programın ardından tekrar annesinin tedavi altında olduğu Tokat Devlet Hastanesi'ne gitti. (DHA)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cok, izmir, metropol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Büyüyen Godik. Mara Evcil Hayvanlar 27 12 Eylül 2012 13:23
Büyüyen Kitaplık Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 22 Ağustos 2011 09:12
Büyüyen tas Radius Esrarengiz Olaylar 0 24 Mayıs 2010 09:19
İçimde Büyüyen Aşk by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Şubat 2010 01:50