IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 10:36   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Veda Hutbesi ve İnsan Hakları Konferansı




Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği programa katılan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Veda Hutbesi ve İnsan Hakları" konulu bir konferans verdi. Görme engelli Özge-Mihriban Coşkun kardeşlerin brailla alfabesiyle Veda Hutbesi'ni okuması salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Bağcılar Belediyesi, Veda Hutbesi'nin 1380. Yıl dönümü dolayısıyla Bağcılar Müftülüğü ile ortaklaşa bir program düzenlendi. Halk Sarayı'nda gerçekleştirilen programa katılan İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran "Veda Hutbesi ve İnsan Hakları" konulu bir konferans verdi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen program, İSTOÇ Camii İmam Hatibi, Dünya Kuran-ı Kerim Okuma birincisi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program kapsamında görme engelli Özge-Mihriban Coşkun kardeşlerin brailla alfabesiyle Veda Hutbesi'ni okuması da salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in unutulmayan ve unutulmayacak olan mesajlarından biri de Veda Hutbesi olmuştur" dedi.

Veda Hutbesi'nde vurgulanan değerlerin insanın insan olma vasfını kazanmasına sebep olduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, "Programımıza katılımından dolayı İstanbul Müftümüz Sayın Doç. Dr. Rahmi Yaran hocamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program kapsamında Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul ve Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin de kısa birer konuşma yaptı. Programa, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İstanbul Müftü Yardımcıları Fatih Kurt, İrfan Üstündağ ile Güngören Müftüsü Osman Aydın, Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgi, Avcılar Müftüsü Mehmet Aktoprak, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ve Avcılar Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal katıldı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hakları, hutbesi, insan, konferansı, ve, veda, İnsan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslam'ın Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi Veda Hutbesi'nden mesajlar Aria Genel İslami Konular 0 24 Haziran 2011 10:52
Veda hutbesi Ecrin Tarih 0 07 Haziran 2011 21:24
Peygamberimiz'in Veda Hutbesi noLove İslamiyet 2 29 Mart 2009 04:11
Veda Hutbesi BaRoN Genel İslami Konular 1 25 Ekim 2008 21:22
Veda Hutbesi. Lee Genel Paylaşım 2 11 Aralık 2007 21:06