IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 10:37   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kent Konseyi'nden 'Gezek Kültürü'ne Destek




Bursa Kent Konseyi, 600 yıllık geçmişe sahip olan 'Gezek Kültürü'nün Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması için çalışmalarına başladı.

Osmanlı döneminin musiki ve eğlence geleneği kapsamında oluşan ve 600 yıllık geçmişe sahip olan gezek kültürünün Bursa'daki temsilcileri, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile bir araya geldi. Gezek kültürünün geliştirilmesiyle ilgili görüşlerin ifade edildiği ziyarette, daha iyi tanıtılması için yapılabilecek çalışmalar konuşuldu. Bursa Dostlar Gezeği Başkanı Sabri Erdem, "Temelinde Türk Musikisi olan, örf, adet ve geleneklerin yaşatılması, müziği seven insanların, yaş ve meslek farkı gözetmeden belli zamanlarda bir araya gelip, belirlenmiş kurallar çerçevesinde icra ettikleri sazlı, sözlü kültürel sohbetli ve ikramlı ortama 'Gezek' denir. 600 yıllık geçmişe sahip olan bu kültürel değerimiz ne yazık ki birçok kesim tarafından bilinmiyor. Bizler, Bursa'nın en aktif sivil toplum kuruşlularından biri olan Bursa Kent Konseyi ile işbirliği yaparak gezek kültürünü kentimize, ülkemize ve hatta dünyaya tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

İpek Yolu Dostluk Gezeği Başkanı Erdoğan Özekin ise, geçmiş ve gelecek arasında bir kültür köprüsü vazifesi gören gezek kültürünün, turizm kenti olma yolunda ilerleyen Bursa'da iyi değerlendirilmesini istedi. Yeşil Bursa Sevgi Gezeği Başkanı Cenap Ali Gençoğlu ise, kökleri yüzyıllar öncesine dayanan bir geleneği UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları listesine dahil etmek için de çalışacaklarını ifade etti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, 600 yıllık geçmişe sahip olan bir kültürün temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bursalıların ve Bursa'nın geçmişine, kültürüne, adetlerine her zaman sahip çıktıklarını anlatan Pala, "Yüzyıllardır yaşatılmaya çalışılan bir geleneğin sadece belirli kesim tarafından biliniyor olması üzüntü vericidir. Ülke kültüründe temel teşkil eden Bursa Gezeği'nin, Türkiye ve hatta dünya genelinde tanınması sağlanmalıdır. Turizm ve kültür kenti olma yolunda hızla ilerleyen Bursa'da, gezek kültürünün yaşatılması ve tanıtılması için Bursa Kent Konseyi olarak gerekli çalışmaları başlatacağız" diye konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
destek, gezek, kent, konseyinden, kültürüne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekşi, Basın Konseyi'nden istifa etti Deinonychus Haber Arşivi 0 18 Ocak 2011 15:08