IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 12:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnce: Bunun adı faşizm, serefsizlik!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu’nda üzerinde konuşmalar yapılmadan kabul edilen teklif eleştirilere neden oldu. CHP grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Parlamenter demokrasi fiilen sona ermiştir. Bu iş bitti” derken MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, kabul edilen teklifin gayrimeşru olduğunu söyledi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda büyük tartışmalar ve gerilimler sonrası kabul edilen teklifin ardından CHP’li 80 kadar milletvekili Meclis’te basın toplantısı düzenledi. CHP’li İnce “Eşkıya gece yarısını beklemedi gündüz vakti geldi” derken yaşananları da “Postmodern diktatörlük bile değil aşağılık bir durum” olarak nitelendirdi. İnce “Bunun adı faşizm, serefsizlik. Gazeteci dövdüler. Komisyon toplantısı başlamadan önce fedailerle Meclis'i doldurmuşlar. Bu Meclis'te fedailerin yeri yok. Böyle bir oylama şekli yok. Söz istiyoruz söz vermiyorlar. Dağ başı mı burası” diye konuştu.

-“BU İŞİ SOKAK ÇÖZER”-

“Yere düşmüş arkadaşımıza tekme atan bir serefsiz vardı” diyen İnce, “Hangi mahkeme ne yapıyorsa yapsın. İnsanlıktan nasibini almamış mahluklar” diye seslendi. İnce şunları söyledi:
“AKP’liler, ‘bizim çoğunluğumuz var, sizi konuşturmayız, gerekirse döveriz’ diyorlar. Milletvekili, gazeteci dövüyorlar. Burada bizim can güvenliğimiz kalmadı. Yüreği olan herkese sesleniyorum; CHP burada. Bunlara ezilmeyeceğiz, pes etmeyeceğiz. Parlamenter demokrasi fiilen sona ermiştir. Bu iş bitti sokak çözer” dedi. İnce “Komisyonda zorbalık yaptınız 2’nci rauntta görüşürüz” diye seslendi.
Basın toplantısında “Kahrolsun faşizm” sloganı atan CHP’li milletvekilleri daha sonra toplantı yapmak üzere gruba çıktı.

-"KABUL EDİLEN TEKLİF GAYRİMEŞRUDUR"-


CHP’li milletvekillerinin ardından MHP’li milletvekilleri de basın toplantısı yaptı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Komisyon toplantısında yaşanan manzarayı eleştirerek, “TBMM'nin şahsiyetine, Türk demokrasisine ve Türk milletine hakaret edilmiştir. Bunun sorumlusu AKP iktidarı, başta Başbakan Erdoğan ve AKP yöneticileridir” dedi. Teklifin yarım saatte geçmesini eleştiren Şandır, “Başbakan'ın talimatıyla AKP milletvekilleri fiili durum yaratıp Komisyon Başkanı'na ulaşmamızı engellediler, söz taleplerine yanıt vermediler. Bugün kabul edilen teklif gayrimeşrudur. İçtüzüğe göre görüşülmemiştir, Teklif'in Meclis Genel Kurulu'na indirilmesi gayrimeşru olacaktır. Bu konuda sorumluluk Sayın Cemil Çiçek'e aittir. TBMM'de milletin iradesi çiğnenmiştir. Bu despotizmdir, tek adam yönetiminin dayatmasıdır. MHP olarak bunu asla kabul etmeyeceğiz. Komisyon'un bu kararını yok sayacak ve bu çirkinliği milletimize anlatacağız” diye konuştu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adı, bunun, faşizm, ince, serefsizlik, İnce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muharrem İnce: Bu kış faşizm geldi PassioN Haber Arşivi 0 22 Ocak 2012 11:22
Faşizm N999 Haber Arşivi 0 13 Ocak 2012 16:47