IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 12:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakarya'da Pansuman Yapılırken Kusan Kadın Öldü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir kadın, bel fıtığı ameliyatı olduktan 17 gün sonra tedavi gördüğü hastanede fenalaşarak öldü. Ölümde ihmal olduğunu düşünen kadının yakınlarının şikayeti üzerine savcılık olayla ilgili inceleme başlattı. Hastane olayda ihmal olmadığını savunurken kadının ölüm sebebi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsi sonucu belli olacak.

Karapürçek ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Hatice Mercan, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir süre önce bel fıtığı ameliyatı oldu. Ameliyattan bir kaç gün sonra taburcu edilen Mercan, ameliyat bölgesinden sıvı geldiği gerekçesiyle yeniden hastaneye yatırıldı. 13 gündür hastanede tedavi gören Mercan, fenalaşması üzerine yoğun bakım servisine alındı. Mercan, burada yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Mercan'ın ölümünde ihmal olduğunu ileri süren yakınlarının şikayeti üzerine savcılık olayla ilgili inceleme başlattı. Hastaneye gelen nöbetçi cumhuriyet savcısı, Mercan'ın cesedini kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Morg önünde gazetecilere açıklama yapan Mercan'ın ablası Emine Kılıç, kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu öne sürdü.
Kardeşinin bel fıtığı ameliyatı olduğunu anlatan Kılıç, şunları söyledi: "Kardeşim ameliyattan iki gün sonra taburcu oldu. Eve gittik ve 2 gün sonra da pansumana gittik. Pansuman yapılırken kardeşimin belinden bir sıvı akmaya başladı. Bunun ardından kardeşimi hastaneye yatırdılar. Sıvı akıntısının durması için 13 gün hastanede bulunduk. Yapılan müdahalelere rağmen akıntı durmadı. Kardeşimden kan alıp bir antibiyotikle karıştırıp yeniden enjekte ettiler. Bunun akıntıyı durduracağını söylediler. Ama akıntı durmadı yine. Dün yine aynı işlemi yaptılar. Ondan sonra kardeşim fenalaştı. Çok iyi bir durumda geldi buraya. Hatta dün beraber bahçede geziyorduk. Ama ne olduysa bir anda fenalaştı ve öldü. Kardeşim sağlıklı bir şekilde hastaneye geldi. Ancak burada yapılan müdahalenin ardından öldü."

Mercan'ın yeğeni Hülya Erdoğan da teyzesinin ihmal nedeniyle öldüğünü iddia etti. "17 gün önce bel fıtığı şikayetiyle buraya gelen teyzemin bugün cenazesini alıyoruz." diyen Erdoğan,"Hiçbir yetkili bize açıklama yapmıyor. Muhatap olabileceğimiz herhangi bir doktor da bulamadık. Hiçbir görevli karşımıza çıkmıyor. Bu ameliyatı beyin cerrahı yapması gerekirken, ortopedi uzmanı yapmış. Ameliyatın ardından teyzemde sıvı kaybı başladı. Daha sonra burada bir ilaç verdiler ve 15 dakika sonra teyzem öldü.'' dedi.

Hastanın ameliyat edildiği servisin yetkilileri ise olayda cerrahi bir komplikasyonun olmadığını kaydederek, şu açıklamayı yaptı: "Olay bir cerrahi komplikasyon değil. Bu ön görülmeyen bir tedavi komplikasyonu. Cerrahi kusur olmadığını düşünüyoruz. Hastaya her türlü girişim ve müdahale yapıldı. Hastanın kusmuğunun solunum borusuna kaçması sonucu ölümün gerçekleştiği düşünüyoruz.

Kaynak : CHA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
kadın, kusan, pansuman, sakaryada, yapılırken, Öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık