IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2012, 15:06   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Iraklı Öğrenciler Sıra Gecesi Ekibini Şaşırttı




Dünya çocuklarını buluşturan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın onuncusu için hazırlıklar devam ediyor. Olimpiyatların ön elemeleri için Şanlıurfa'ya gelen Kuzey Iraklı 38 öğrenci, ilin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Şanlıurfa'ya hayran kalan öğrenciler, hikayesinden etkilendikleri Balıklıgöl'den ayrılmak istemedi. Katıldıkları sıra gecesinde mikrofonları ellerine alan öğrenciler, performanslarıyla sıra gecesi ekibini şaşırttı.

Dünyanın 140 ülkesinden öğrencilerin katılacağı Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kuzey Irak'tan Şanlıurfa'ya gelen öğrenciler, hünerlerini sergiledi. Öğrenciler bir konuk evinde katıldıkları sıra gecesinde mikrofonları ellerine alarak Şanlıurfalılara müzik ziyafeti sundu. Öğrencilerin sesine hayran kalan sıra gecesi ekibi, onlarla uzun uzun sohbet etti. Türkçe, Kürtçe, şarkı ve türkü seslendiren öğrenciler ayakta alkışlandı.

Şanlıurfa'daki misafirperverlik kültürüne duydukları hayranlığı dile getiren öğrenciler, bu tür organizasyonlar sayesinde kardeşlik bağlarının artacağını ve sevgi bağının daha da güçleneceği ifade etti.

Akıcı bir Türkçeyle konuşmak istediklerini söyleyen öğrenciler, Türk kültürünü en güzel şekilde yaşamak ve yaşatmak temel felsefelerinin olduğu belirtti.

Irak'ın Süleymaniye şehrinden gelen Muhammed Ali, "Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için Şanlıurfa'ya geldik. Şanlıurfa peygamberler şehri olarak biliniyor. Doğal güzellikleri yönünden çok güzel bir şehir." dedi.

Murat Koleji Derneği üyesi Ahmet Ertekin ise Şanlıurfa ile Irak kültürünün benzerlik taşıdığını söyledi. Urfa kültürünü tanıtmak için öğrencileri sıra gecesine götürdüklerini aktaran Ertekin, "Irak'tan gelen öğrencilerimize Urfa'nın kültürünü yaşatmayı istedik. Biz burada gördük ki onlar bizden daha çok Urfa'nın kültürüne hakimler. Sıra gecelerimiz de olsun, türkülerimizde olsun arkadaşlarımız hepsine en güzel şekilde eşlik ediyorlar.Onları bu en güzel şekilde yetiştiren öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum." diye konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gecesi, şaşırttı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık