IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2012, 20:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her şey 15 saniyede oldu




11 inşaat işçisinin yaşamına mal olan yangın saat 20.59'da başladı. 15 saniyede diğer 3 çadıra sıçradı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul Esenyurt'ta bir AVM inşaatında çalışan taşeron işçilerin kaldığı çadırlarda yaşanan ve 11 yaşama mal olan yangının detayları ortaya çıkıyor...
Facia eski Tatilya'nın bulunduğu arazi üzerinde yapılan Marmara Park AVM inşaatında meydana geldi. Önceki akşam 20.59'da bir çadırda başlayan alevler 15 saniye içinde yandaki diğer 3 çadıra da sıçradı. Dört çadırdaki yangın 14 dakika 40 saniye sonra tamamen söndü. 11 yaşamı da kül ederek...
KONTEYNER KURTARDI

İşçiler, AVM inşaatının farklı işlerini yapan taşeron firmalarda çalışıyor. Yaşamını yitirenler demir ve kalıp işlerini üstlenmişti. Kaldem firmasına bağlı çalışanlar çadır, Kayı İnşaat'a bağlı olanlar ise konteynerlerde kalıyordu. Her bir çadırda 40 kişiye yetecek ranzalar vardı. 4 çadırda 80 işçinin konakladığı öğrenildi. yangın ilk olarak kapı kısmında başladığı için işçilerin dışarıya çıkamadıkları belirtiliyor. Alevlerin elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

ELEKTRİKÇİ UYARMIŞTI

Cengiz Kaya kendisinin de 6 ay aynı şantiyede çalıştığını, geçen hafta ayrıldığını belirtti, 1,5 ay önce de küçük bir yangın çıktığını söyledi. Kuzeni Bayram Ege Pehlivan'ın hayatını kaybettiğini belirten Kaya 'İzne gitti, olay günü geri dönmüştü. Burada 2,5'luk kablo kullandılar. 'Elektrikçi bunlar kaldırmıyor' dedi. Ama değiştirmediler' dedi. Bilal Tavşan ise 'Alevler birden yükseldi, onları kurtaramadık. Bizim kaldığımız çadırda 3 yangın tüpü vardı. O çadırları bilmiyorum' dedi.
İşçilerin günlük 70 TL yevmiye ile çalıştığı öğrenildi. Yaşamını yitirenler şöyle: Ordu-Kumru nüfusuna kayıtlı Fatih Acun (23) ile Ahmet Yahal (30), Ordu-Korgan nüfusuna kayıtlı Seyfettin Topal (38) ile yeğeni İsa Topal (22), Sivas-Merkez nüfusuna kayıtlı Bayram Ege Pehlivan (48), Sivas-Ulaş nüfusuna kayıtlı Çetin Çoşgun (42), Bartın-Merkez nüfusuna kayıtlı Ahmet Keskin (47), Tokat-Erbaa nüfusuna kayıtlı Abdurrahman Demir (42), Van-Özalp nüfusuna kayıtlı Sevdin Özen (28), Muğla-Milas nüfusuna kayıtlı Barış Kıyak (30) ve Bitlis-Tatvan nüfusuna kayıtlı Hakim Alican (46)...
DEPREMİ ATLATMIŞTI AMA..

Ekmek davası uğruna evden, aileden uzakta, çadırda yaşam süren işçilerden geriye yürek burkan yaşam öyküleri kaldı...
İLK MAAŞINI ALAMADI: Sevdin Özer, Van depreminden kurtulmuştu. 8 çocuğuna bakmak için iki hafta önce İstanbul'a geldi. Hem de yeni doğan bebeğine doyamadan. İlk maaşını bile alamadan çadır kurbanı oldu.
1 AYA EVLENİYORDU: İsa Topal (22) 1 ay önce nişanlanmıştı. 1 ay sonraki düğününe para biriktirmek için Ordu'dan geldi, amcası Seyfettin Topal ile inşaatta çalışmaya başladı. İlk maaşını annesine gönderip 'eşyaları alın' demişti. Yangında amcası ile can verdi.
KARDEŞLERE BABAYDI: Fatih Acun 5 ay önce İstanbul'a gelmişti. Babasını 10 yıl önce yitirmişti. Ailesine bakmak için inşaatta çalışıyor, kardeşlerine para yolluyordu.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
oldu, saniyede, şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saniyede 200 bin sms Dilara Cep Telefonlar 0 20 Ekim 2010 07:11
60 saniyede güzellik Dilara Ah Kadınlar 0 12 Ekim 2010 02:43
20 Saniyede Lady İslamiyet 0 19 Nisan 2010 16:52
8.2 saniyede aşk! Dilara Aşk ve Sevgi Köşesi 1 26 Mart 2009 14:19