IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 3 Post By PassioN

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2012, 21:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Halepçe vahşeti bugün 24'üncü yılında




Irak'ın kuzeyinde bulunan Halepçe 24 yıl önce biyolojik silahlarla bombardımana maruz bırakılmıştı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümü olarak her sene anılıyor. Halepçe'ye düzenlenen saldırıda binlerce sivil insan Irak ordusu tarafından atılan kimyasal bombalarca öldürülmüştü.
ERBİL'DE 5 DAKİKA HAYAT DURDU

Kuzey Irak'ta Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle Halepçe'ye ilk bombanın atıldığı saat 11.36'da Erbil'de hayat 5 dakika durdu. Kentte siren sesini duyan vatandaşlar ayağa kalkarak saygı duruşunda bulunurken, trafikte de araçlar durdu.
5 BİN SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

16 Mart 1988 yılında Baas rejiminin Enfal hareketi ismini verdiği operasyonda, Irak'ın kuzeyindeki Halepçe kenti savaş uçakları tarafından 3 gün boyunca kimyasal gazlar içeren bombalarla bombalandı. Resmi rakamlara göre 5 bin sivil kimyasal gazlardan zehirlenerek öldü, 7 bini aşkın kişi de yaralandı. Olay nedeniyle 1 milyondan fazla kişi Türkiye ve İran'a sığındı.


İDAM İPİ ANIT MÜZESİNDE

24 yıl önce gerçekleşen Halepçe katliamının kurbanları, Kuzey Irak'ta Kürtlerin yaşadığı şehirlerde her yıl çeşitli etkinliklerle anılıyor.
Öte yandan Halepçe katliamının planlayıcısı ve vur emrini veren Saddam Hüseyin'in amcasının oğlu 'Kimyasal Ali' lakaplı Ali Hasan El Mecid'i idam edilirken kullanılan ip, Halepçe'ye getirilerek Anıt Müzesine konuldu.
"YAPILAN ZULMÜN CEZASI VERİLMEDİ"

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Şehid ve Enfal bakanı Aram Ahmet, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, 'Kimyasal Ali'nin idam edilirken boynuna geçirilen ipin bugün sabah Halepçe'nin anıt müdiresi Ala Talabani'ye teslim edildiğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İbret alınması için ipin müzede sergileneceğini kaydeden Aram Ahmet, "Halepçe'ye bomba atılmasının emrini veren Ali Hasan El Mecid idi. Baas rejimi devrildikten sonra bu şahıs yargılandı ve daha sonra idam edildi. Cezasının infazı sırasında boynuna geçirilen ip bugün Halepçe Anıtı Müdiresi Ala Talabani'ye teslim edildi. Bundan sonra Halepçe'deki Anıt Müzesinde sergilenecek. Bir Kürt olarak bu olaya çok sevindim çünkü bu ipin burada sergilenmesi hem bizlere karşı yapılan zulmün cezasının verildiği anlamına geliyor hem de bir daha kimse böyle bir insanlık dışı katliamları işlemesin diye. Buna kalkışanların sonucunun bu ip olacağını göstermek için müzeye koyduk" dedi.
HALEPÇE'DE NELER OLMUŞTU?

Halepçe Katliamı İran-Irak Savaşı esnasında, Saddam Hüseyin'in, 1986-1988'de Irak'ın kuzeyinde yaşayan Kürtlere karşı düzenlettiği El-Enfal Harekâtı adlı imha operasyonunun bir parçasıdır.
Saddam Hüseyin'in 23 Şubat - 6 Eylül 1988 tarihleri arasında El-Enfal Harekâtını şiddetlendirdiği dönemde Mart ayının ortasında İran ordusu Zafer-7 Harekâtı adlı genel taarruzu başlattı. Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne bağlı Peşmergeler de İran Ordusu'yla güç birliği yaparak Halepçe kasabasına girdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saddam Hüseyin İran ordusunun ilerleyişini durdurmak için Irak ordusunun Kuzey Cephesi Komutanı olan Korgeneral Alî Hasan al-Majîd al-Tikritî'ye (batı medyası tarafından 'Kimyasal Ali' lakabı ile bilinir)'e zehirli gaz bombaları kullanmayı emretti.
'Kimyasal Ali'16 Mart 1988'de zehirli gaz bombalarını taşıyan sekiz MiG-23 uçağı tarafından Halepçe kasabasına bombardıman düzenlendi. Halepçe sakinleri , İran askerleri ve Peşmergelerle birlikte 5.000'den fazla insanın öldüğü, 7.000'den fazla insanın da yaralandığı tahmin ediliyor. Ancak Irak Savaşı'ndan sonra bölgeye giren yabancılar tarafından bu rakamın daha da büyük olduğu tespit edildi.
19 Ağustos 1988'de Irak ve İran, ateşkes anlaşmasını imzaladılar. Irak ordusu ateşkesten 5 gün sonra Halepçe'yi geri aldı ve bu işgal esnasında 200 sakinin öldürüldüğü söylenmektedir.
Süleymaniye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Fuat Baban, 7 Aralık 2002 tarihli 'The Sydney Morning Herald' gazetesinde yayımlanan 'Experiment in Evil' başlıklı makalesinde, Halepçe'de özürlü doğum oranının Hiroşima ve Nagasaki'nin 4-5 katı olduğunu iddia etti. (Dünya Bülteni)

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Mart 2012, 10:50   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Halepçe vahşeti bugün 24'üncü yılında




HALEPÇE KATLİAMININ 24. YILI...
ARDINDAN BİR KÖRFEZ SAVAŞI...
AMERİKA'NIN IRAK'I İLHAK ÇALIŞMASI...
İŞİ BİTİNCE DE BIRAKMASI...
SİZCE SENARYO BU KADAR MI ?


Saddam'ın 5 KimyasaL Madde'yi Bir Araya Getirerek Bir EnfaL Operasyonunu Diğer ÜlKelerin de İşbirLiği İle BaşLaratarak YakLaşık 6 yıl Bir ZAMAN Biriminde 180 bin Kürt Halkının AnaLarını Ve ÇoçukLarını KatLetmiştir.Bu KatLiam da Türkiye'nin de Diğer Emperyalist ÜlkeLerin de KirLi eLLeri BuLunmakTadır !

Ki Bu enfaL HareKatı Günümüz de Dahi Devam Etmektedir Halen Kürt HaLkına Dair Bir ŞeyLeri Yok etme PeşindeLer,ÇeşitLi BahaNeLerLe TutukLamaLar Ve Siyasi Operasyonlar Devam Etmektedir,Tüm Dünya Nasıl Ki HalebÇe KatLiamına Göz Yumduysa Şuan Yapılan KatLiama'da Göz Yummaktadır,EmperyaList Ülkeler Kendi ÇıkarLarı DoğruLtusun da Masum Bir HaLkı Sömürüp AsiMile Ve Yok Etme PlanLarıyLa Türkiye Ve Diğer Abd Maşası oLan Ülkeleride Kullanarak Devam Etmektedir..

Bu Sistemin Ve Düzenin Bir Parçası Olmadık/Olmayacağız Tüm Bu Faşist ZihniyetLeri LanetLe Kınıyorum..

 

Alt 17 Mart 2015, 04:29   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Halepçe vahşeti bugün 24'üncü yılında




3 sene önce yorum yapmışım, 3 sene sonra alıntı bir yazıyla yorum yazmış olayım. Halepçe katliamı başta olmak üzere ''insanı'' hedef alan tüm vahşi katliamları nefretle kınıyor,faillerinin soylarının tükenmesini diliyorum..


Elma kokusunu sever misiniz?
Ya da şöyle sorayım.
Hiç elma yerken aslında boğazınızda bir yanma hissettiniz mi?Hayır mı? O halde size bir olay anlatayım..
Bundan tam 27 yıl önce,16 Mart 1988 sabahı,elma kokusuyla uyandı Halepçeliler. Sevinçle mutfağa yöneldiler önce.Kokunun mutfaktan gelmediğini görünce camlarını açtılar.Baktılar ki koku dışarıdan daha çok hissediliyor,hemen dışarı akın ettiler merak ve heyecanla.Çıktıklarında gördüler ki herkes aynı merak ve heyecanla dışarı çıkmış.Hızlı hızlı yürümeye başladılar;kokunun kaynağını aramaya başladılar.Gittikçe şiddetlendi elma kokusu.Ama bir yandan da derilerinde bir yanma hissettiler sanki.Aldırmadılar ve yürümeye devam ettiler.Bu sefer daha hızlı…koşmaya başladı birçoğu.Ancak zamanla o yanma gittikçe şiddetlendi.Koşuyorlardı;ama yanıyorlardı da.Bu sefer de dönüp eve doğru koşmaya başladılar.Yanma iyice artıyordu.Zamanla derilerinin morarmaya ve büzülmeye başladığını gördüler korkuyla.Bir an önce suya ulaşmalılardı. Kendilerini can havliyle suya attıklarında ise bedenleri kavruldu bu sefer,asit dolu bir havuza girmişler gibi.Artık ölmüşlerdi,ölümün nereden geldiğini anlayamadan.Yanarak ölmüşlerdi,üstelik ateşsiz ve dumansızdı bu yanma, çığlıklarla, bağırışlarla, çağırışlarla…
Bir avuç kül oluvermişlerdi aniden,ne olduğunu anlayamadan.

“Saçlarım tutuştu önce
Gözlerim yandı,kavruldu
Bir avuç kül oluverdim
Külüm havaya savruldu.”

Kimyasal zehir öyle bir şeydir ki;vücudunuza temas ettiği anda yakar sizi,nefes almak için çırpınırsınız;alamazsınız.Deriniz büzülüp çürür.Yavaş yavaş,acı çeke çeke ölürsünüz.Öyle ki başınıza silahvurularak öldürülmeyi buna tercih edebilirsiniz.
Bu zehir de elma kokuluydu.Güzel kokulu zehir…
Zekice planlanmış bir katliamdı.Hedeflerin de çocuklar vardı,geleceği hedeflemişlerdi.
En çok da çocuklar öldü Halepçe’de.Tıpkı diğer katliamlardaki gibi.Yıllar sonra ülkelerine “demokrasi” getirecek olan o uzak memleketteki adamlar,kendi memleketlerindeki o “diktatör”e hediye etmişlerdi bu elma kokulu zehri.Ölmeden önce,ölürken,yanarke n Halepçelilerin attıkları çığlıkları duyamadılar o “özgürlükçü ve demokrat” adamlar.Çünkü o sırada başka ülkelerde başka hayatları mahvetmekle meşgullerdi.Başka soykırım planları vardı.
Onlardı zaten,Hiroşima’da küçük gözlü onlarca küçük çocukları yakan.Onlardı Vietnam’da yüzlercesini,binlercesini katleden.Onlardı Ruanda’da 100 gün içinde 800 bin kişinin katledilmesini sessizce destekleyen.
Duyamadılar o çığlıkları…
Şimdi Halepçeli çocuklar el ele tutuşmuş Hiroşimalı,Ruandalı, Vietnamlı kardeşleriyle dünyaya barış mesajı veriyorlar,insanlığa sesleniyorlar:

“Çalıyorum kapınızı
Teyze,amca bir imza ver
Çocuklar ölmesin
Şeker de yiyebilsinler..”


Alıntıdır.

 

 

Etiketler
24üncü, halepce, yılında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihde Bugun - Halepce Katliami .. KuSuRSuZ Serbest Kürsü 4 16 Mart 2010 22:02
Bu da sütçü vahşeti! Lucifer Haber Arşivi 0 24 Ocak 2010 20:41
Kıbrısta Rum Vahşeti YapraK Tarih 0 13 Nisan 2009 20:47
Yunan vahşeti YapraK Musevilik 0 28 Mart 2009 20:34