IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2012, 20:50   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan-Borisov Ortak Basın Toplantısı




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Doğalgazla ilgili zaman zaman, fevkalade olduğu dönemler, aşırığı soğuğun olduğu dönemlerde bazı kesintiler olabiliyor. Biz, komşu ülke Bulgaristan'ı böyle bir dönemde, şüphesiz ki yalnız bırakamayız" dedi.

Başbakan Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı yaptı.

Heyetler arasında gerçekleştirilen Toplantıda Bulgaristan Hükümetinin İçişleri, Dışişleri, Ulaştırma, Tarım Gıda, Bölgesel Kalkınma ve İmar, Enerji, Ekonomi, Turizm ile Kültür Bakanlarının yer aldıklarını belirten Erdoğan, ortak bir siyasi bildiriyle neticelendirdikleri toplantının önümüzdeki yıl Sofya'da ikincisinin yapılacağını ifade etti.

Bu toplantının sekretaryasını Dışişleri Bakanları yürüttüğüne işaret eden Erdoğan, Dışişleri bakanlarının yol haritasını takip edeceklerini dile getirdi.

Fevkalade bir durum olmazsa mayıs ayı sonunda da Bulgaristan Başbakanı Borisov ile üçlü toplantı için Bulgaristan'da bir araya geleceklerini anlatan Erdoğan, "Aramızdaki ticaret hacmi, şu anda 4 milyar dolar civarında, 2011 sonu itibariyle. Biz, bunu yeterli bulmuyoruz, bunu çok daha ilerilere taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Tabii, iki komşu ülkeyiz, fakat değerli dostum Boyka ile gerçekten gerek belediye başkanlığı dönemi, gerek başbakanlık dönemindeki ikili münasebetler noktasında bir dayanışma içerisinde bu süreci hep çalıştık, işlettik" diye konuştu:

-Taşkınları önlemek-

Bulgaristan'ın kedine ait sıkıntıları olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunların en önemlisi de doğalgazla ilgili zaman zaman, fevkalade olduğu dönemler, aşırı soğuğun olduğu dönemlerde bazı kesintiler olabiliyor. Tabii biz, komşu ülke Bulgaristan'ı böyle bir dönemde, şüphesiz ki yalnız bırakamayız. İnsani olarak, hatta bir komşuluk hakkı olarak, böyle dönemlerde her zaman Bulgaristan'ın yanında olacağımızı da kendilerine bugünkü ikili görüşmemizde ifade ettim. Bununla ilgili de yapılması gereken altyapı çalışmalarını ve siyasi noktada atmamız gereken adımları da birlikte atacağız ve Bulgaristan'ın da böyle bir sıkıntısının da olmasını istemiyoruz. Bunu da birlikte aşacağız.

Tabii bir başka sıkıntı, yine aramızdaki biliyorsunuz, dertli olduğumuz bir durumdur. O da gerek Arda, gerek Tunca, gerekse Meriç'le alakalı konu. Bu, Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan üçlüsünü aslında ilgilendiren, alakadar eden bir konu. Bu konuda şu anda Bulgaristan'ın Arda ile ilgili attığı bir adım var. Fakat süratle bugün bakanlarımıza gerekli talimatları verdik. Tunca ve Meriç ile alakalı olarak da Yunanistan'ı da bu kapsam içerisine almak suretiyle, müşterek bir çalışmayla... Burada 3 ülkenin hem çıkarı var ama çıkarının yanında da maalesef sürekli bir tehdit var. Bu tahdit nedir- Bu taşkınlarla yaşadıklarımızdır. Zaman zaman insan kaybına, bunun yanında bir çok ekonomik kayba, tarım alanlarının su altında kalmasına vesaire neden olan bu tür taşkınları önlemek için bakanlarımızın çok daha yoğun bir çalışmayla, teknik kadrolarla bu işi yürütmelerinin talimatını bugün verdik, bu adımları da süratle atmamız gerekiyor."

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basın, erdoğanborisov, ortak, toplantısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter'da basın toplantısı yaptı PassioN Haber Arşivi 0 11 Şubat 2012 17:02