IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2012, 20:52   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eker: Türkiye Tarımda Avrupa da Birinci Dünyada Yedinci




Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin tarım alanında Avrupa'da birinci, dünya yedinci olduğunu söyledi. Eker, bu başarıda stratejik çalışmaların ve destekleme programlarının önemli rolü olduğunu vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından tertip edilen Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı'na katıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da yer aldığı toplantıda konuşan Eker, Türkiye'nin tarımda geldiği aşamayı anlattı. Eker, Türkiye'nin tarım sektöründe Avrupa birincisi, dünya yedincisi olduğunu belirtti. Bu başarıya tarımdaki stratejik çalışmalarla ve destekleme programları ile gelindiğinin altını çizen Gıda, Tarım ve Hayvancılı Bakanı; bu durumu korumak için çalışmaların devam edeceğinin sinyalini verdi. Bakan Eker tarım alanlarının miras yoluyla küçülmesini engellemek için elli bin çiftçi ile görüştüklerini ifade ederek; "Yaklaşık olarak 50 bin çiftçi ile görüşmeler yaptık. Amacımız tarım topraklarının miras yoluyla küçülmesini önlemek. Bu sorunu Türkiye'nin aşması lazım. Eğer biz bunu bu dönemde çözemezsek bir daha asla çözemeyiz." dedi.

Toplantıda söz alan Hayati Yazıcı da Borsa Konseyi'nin önemine dikkat çekti. Konseyin yaptığı değerlendirmelerle yol haritası çıkarttıklarını aktaran Yazıcı; "Türkiye'de 113 ticaret borsası faaliyet gösteriyor ve borsaların 37 bin 853 faal üyesi var . Ayrıca hedefimiz, Türkiye'de Lisanslı Depoculuk kapasitesini artırmak. Türkiye'deki 19-20 milyon ton civarındaki hububat üretiminin en az 2 milyon tonunu lisanslı depoculuk yoluyla depolamak" şeklinde konuştu.

Toplantının açış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise Türk çiftçisini ve tüccarını spekülatif etkenlerden korumak amacıyla çalıştıklarını dile getirdi. Bakan Eker'in Türkiye'nin tarımsal üretiminin ve verimliliğinin artırılması adına yaptığı reformları dikkatle takip ettiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın attığı adımlarla Türkiye yeniden bir tarım ve hayvancılık ülkesi olma yolunda ilerlediğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı'nın ise Türk özel sektörüne her zaman destek ve güç verdiğini söyleyerek Bakan Yazıcı'nın uluslararası platformlarda özel sektörün sesi olduğunu ifade etti.

Afyon Ticaret Odası Başkanı toplantı sonunda Bakan Eker'e, Bakan Yazıcı'ya ve Başkan Hisarcıklıoğlu'na üzerinde portreleri bulunan tablolar hediye etti.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avrupa, birinci, da, dünyada, eker, tarımda, türkiye, yedinci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DÜnyada 3. Avrupa'da 1. Feronia Haber Arşivi 0 31 Mart 2011 14:55
THY, dünyada 8'inci Avrupa'da 3'ncü sırada Chelt Havacılık Haberleri 0 28 Aralık 2010 13:47
Türkiye Facebook'ta birinci Feronia Ağ, Network ve Networking 4 12 Ekim 2009 12:58