IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Cemalizim

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2012, 08:09   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KKTC Başbakanı Küçük Manisa'da




Kktc Başbakanı İrsen Küçük, 472. Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin onur konuğu olarak Manisa'ya geldi. Anemon Otel'e gelen Küçük'ü, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Emniyet Müdürü Yunus Çetin karşıladı. Öğrenciler karşılama töreninde Başbakan Küçük'e, çiçek verdi.

Otelde basın mensuplarına açıklamada bulunan Küçük, 1 Temmuz itibariyle AB Dönem Başkanlığı'nın Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne geçmesinin gündemde olduğunu hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki sıkıntıları devam etmektedir. Görüşmeler sürüyor. Bu konuda tabi ki Ankara hükümetinin de endişeleri vardır. Çünkü Güney Kıbrıs'ın tutumunda bir değişiklik olmuş değildir. Hatta dönem başkanlığı konusunun ertelenmesini gerek biz gerekse Ankara hükümeti defeatle ikaz etmelerine rağmen dönem başkanlığı adım adım gelişiyor" diye konuştu.

ÜMİT VERİCİ GELİŞMELER OLMAMIŞTIR

Kıbrıs'ta çözüm için görüşmelerin devam ettiğini, kritik bir aşamaya gelindiğini belirten Küçük, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu görüşmeleri sürdürmektedir. Biliyorsunuz 1 Temmuz itibariyle Güney Kıbrıs'ın AB Dönem Başkanlığı gündeme geliyor. Sayın Genel Sekreterin girişimleriyle 1 Temmuz öncesinde kalıcı köklü bir çözüm bulunabilmesi için büyük yoğunluklar yapıldı. Bunun için BM'nin büyük gayretleri olmuştur. Ancak, Güney Kıbrıs Rum Kesiminin tutumu nedeniyle görüşmelerde ciddi bir ilerleme sağlandığını şu ana kadar söylemek mümkün değil. Bazı küçük ilerlemeler olduysa da tabi ki Kıbrıs meselesinin yeniden Kıbrıs'ın bütünleşmesi ve Kıbrıs'a bir çözüm bulunabilmesi bakımından ümit verici gelişmeler olmamıştır" dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bu konuda yaşadığı sıkıntıların devam ettiğini görüşmeler sürerken Ankara hükümetinin de endişelerinin olduğunu vurgulayan Küçük, "Çünkü Güney Kıbrıs'ın tutumunda bir değişiklik olmuş değildir. Hatta dönem başkanlığı konusunun ertelenmesini gerek biz, gerekse Ankara hükümeti defaatle ikaz etmelerine rağmen dönem başkanlığı adım adım gelişiyor. Bu arada biliyorsunuz gerek gaz arama gerekse de petrol arama çalışmaları Güneyde süratli bir şekilde sürdürülüyor. Bu konuda yaptığımız görüşmelere ve uyarılara itibar edilmedi." ifadelerini kullandı.

DENİZDEKİ SİSMİK ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bir çözümden sonra yer altı zenginliklerinin bütün Kıbrıs halkının olduğunu ifade eden Küçük, "Biz bu zenginliklerin Rumların hakkı olduğu kadar Kıbrıs'taki Türklerin de hakkı olduğunun üzerinde durduk. Biz bu aramaların müştereken yapılması ve Kıbrıs'ın yeniden bütünleşmesi bakımından adil bir çözüm bulunabilmesi için önemli olduğu ikazlarını yaptık. Ama Güney Kıbrıs olayları iç politika olarak gördü. Sayın Hıristofyas'ın 2013'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Özellikle Güney'de ekonomik bakımdan doğan büyük bir kriz akabinde de denizdeki o patlama olayından sonra daha da bozulan ekonomik durumları var. Dikkatleri ekonomik konular üzerinden dağıtabilmek için halkın dikkatini de bu yer altı aramalarına çekebilmek için bu konuda da farklı bir çalışma içine girdiler. Tabi ki bizim de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile müşterek bir anlaşmamız oldu. Bu konuda bizim de petrol arama çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir. Bu ayın sonuna doğru da Kıbrıs Türk Petrolleri karada petrol arama çalışmalarını sürdürecektir. Denizdeki sismik arama çalışmaları da devam ediyor. Tabi ki biz bu aramaların Kıbrıs'a bir çözüm geldikten sonra gerçekleşmiş olmasını arzu ederdik. Ama Maalesef Rum tarafının ve Güney'in tutumu yüzünden ayrı ayrı çalışmaların sürdürülebilmesi mecburiyetini ortaya çıkarmıştır" dedi. Küçük, Kıbrıs meselesinde gelinen noktanın BM Genel Sekreteri'nin vereceği bir karar konusu olduğunu, bunun da BM'nin Kıbrıs'taki özel temsilcisi Alexander Downer'in üreteceği rapor ışığında şekilleneceğini söyledi. Küçük, "Genel Sekreter bundan sonraki çalışmalar konusunda görüşünü zannederim Nisan ayında vermiş olacak. Bu gelişmelerin tabi Kıbrıs görüşmelerini akamete uğratmaması dileğini Kıbrıs Türk tarafı olarak bir kez daha vurgulamak isterim. Ama tabi ki bu konuda Güney Kıbrıs'ta arzulu olması gerekir diye düşünüyoruz" diye konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakanı, kktc, küçük, manisada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk öldü diye ağlayan küçük Elif'e, küçük Ayşe'den kanınızı donduracak cevap(!) Shadow Serbest Kürsü 8 09 Ağustos 2010 16:54