IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2012, 17:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hakkari Üniversitesi'nde Kürtçe eğitim başlıyor




'Kürt Halk Edebiyatı', 'Kürt Dili Grameri' ve 'Hakkari Diyalektik İncelemeleri' dersleri Kürtçe verilecek



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Battal Aslan, "Senato toplantısında alınan karar üzerine fakülte ve meslek yüksek okullarında genel seçmeli olarak 'Kürt Halk Edebiyatı', 'Kürt Dili Grameri' ve 'Hakkari Diyalektik İncelemeleri' derslerinin önümüzdeki haftadan itibaren Kürtçe olarak verilmeye başlanacak" dedi.
Prof. Dr. Aslan, üniversite senatosunda alınan karar gereği fakülte ve meslek yüksek okullarında genel seçmeli ders olarak "Kürt Halk Edebiyatı", "Kürt Dili Grameri" ve "Hakkari Diyalektik İncelemeleri" derslerinin Kürtçe olarak verilmesi için ay başında müracaatların alınmaya başlandığını söyledi.
2 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİDEN 80'İ BAŞVURDU

2 bini aşkın öğrencisi olan üniversitede 80 öğrencinin 3 ayrı ders için başvuruda bulunduğu belirten Aslan, bu dersler için fakülte ve yüksek okulda öğrenim gören tüm öğrencilerin mevcut derslerden farklı olarak yalnızca iki kredili bir ders seçme imkanı verildiğini söyledi.


Bu 3 dersin her birinin haftada ikişer saat verileceğini dile getiren Aslan, şöyle devam etti:
"Her ders için hafta içinde iki ayrı günde ve farklı saatlere konulacak. Tüm bölümlerde okuyan öğrencilerin dersleriyle çakışmayacak şekilde dersleri seçme imkanı verildi. Bu dersler için üniversiteden 10 öğretim üyesi müracaat etti. İkisi üniversite öğretim üyesi ve 1'i ise dışarıdan olmak üzere 3 kişi görevlendirildi. Bu hocalarımız dersleriyle ilgili kitapları kendileri belirleyecek. Kürtçe kitaplardan ders yapacaklar ama Türkçe kitaplardan da yararlanabilirler. Önümüzdeki hafta eğitimlere başlayacak dersler için toplam 80 öğrenci kaydını yaptırdı."
Kürtçe seçmeli 3 dersi sadece üniversitedeki Kürt çocukları için açmadıklarını ifade eden Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Nasıl ki Kürt çocukları Türkçe'yi öğreniyorsa, Türk çocukları da Kürtçe'yi öğrenebilir. Neden öğrenmesinler. Biz olaya öyle bakıyoruz. Düşünce olarak Arapça, Farsça ve diğer bütün dünyada bütün dillerinin de üniversitelerimizde okutulmasından ve öğretilmesinden yanayız. Bir dünya dilini kendi üniversitelerimizde öğrencilerine öğretirken kendi ülkemizdeki bir dilin üniversite düzeyinde öğrencilerimizin, çocuklarımızın öğrenmesine karşı gelmek akılcı değildir. Bizim bu uygulamamız devletimizin genel politikasına ve Türkiye'nin gelmiş olduğu bu olgunluk düzeyine uygundur. Yaklaşık 10 aydır Hakkari'de görev yapıyorum. Hakkari sanıldığı gibi olmadığını gördüm ve belki hayatımın en bilinçli ve en anlamlı günlerini, aylarını burada yaşıyorum.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başlıyor, eğitim, hakkari, kürtçe, Üniversitesinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boğaziçi üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 1 21 Nisan 2011 19:37
Gaziantep Üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 0 19 Nisan 2011 08:48