IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2012, 20:08   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Egemen Bağış, Belçika'da Tümsiad'lı İş Adamlarına Konuştu Açıklaması




Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'de Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) üyesi iş adamlarına hitap ederken, "TÜMSİAD'ı önemsiyorum, çünkü kıvırmıyor" dedi.

TÜMSİAD Brüksel Temsilciliğinin düzenlediği yemekli toplantıda konuşan Bağış, "Çeşitli vesilelerle ben ve birçok bakan arkadaşımız TÜMSİAD üyeleriyle bir araya geliyoruz. Bazen TÜMSİAD'ı neden bu kadar önemsediğimi soruyorlar. Birkaç sebebi var. Bir tanesi TÜMSİAD benim milletimi temsil ediyor. Milletimi derken herhangi bir grubu değil. Eskiden Türkiye'de iş adamları dernekleri dendiği zaman bırakın Türkiye'nin genelini sadece İstanbul'un belirli mahallelerinde oturan insanların kurduğu derneklere önem verilirdi. Ama hamdolsun bugün Türkiye'nin her yerinde iş dünyası temsil ediliyor" diye konuştu.

Bağış, TÜMSİAD'ı önemsemesinin bir diğer nedenini açıklarken, "Anadolu tabiriyle söylüyorum, kıvırmıyor" deyince büyük alkış aldı.

Bakan Bağış, "Bu kardeşiniz 10 yıldır siyasette. Gün geldi Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarına imza atan o Başbakanımızın yanında o büyük mutlulukları paylaştı, gün geldi Başbakanımızla birlikte Anayasa Mahkemesi'nde yargılanma onuruna da nail oldu, gün geldi demokrasimizin güçlenmesi için sokak sokak dolaşıp referandum için destek istedik, gün geldi seçim zamanında Allah bu ülkeyi bir koalisyondan korusun istikrarımızı korumamız lazım dediğimizde baktık ki yine arkamızda TÜMSİAD var" ifadesini kullandı.

TÜMSİAD'ın vergi ödeme konusundaki hassasiyetini öven Bağış, şöyle konuştu:

"Bugün TÜMSİAD üyeleri vergisini öderken huzur içinde ödüyor. Çünkü ödediği verginin oraya buraya peşkeş çekilmeyeceğini, herhangi bir şekilde hortumlanmayacağını biliyor. Nereden biliyor- Cumhuriyet tarihi boyunca 1923'ten 2002'ye kadar toplam 6100 kilometre yol yapabilen devlet son 9 yıl içinde bunun üzerine 16.500 kilometre yol yapabildiyse sizin ödediğiniz vergilerle yaptı. 2002 yılında iç hatlarda uçağa binen insan sayısı 8 milyon iken bu rakam 2010 sonunda 102 milyona çıktıysa sizin sayenizde oldu. Eğer biz Türkiye'nin dört bir yanındaki her bir evladımıza ücretsiz ders kitapları dağıttıysak sizlerin sayesinde verdik. Bu kadar hastane, baraj, havaalanı sizlerin ödediği vergilerle yapıldı. Onun için ödediğiniz verginin karşılığını aldığınızı görüyorsunuz."

TÜMSİAD'ı bir diğer önemseme nedeninin terörle mücadeleye verdiği destek olduğunu anlatan Bağış, "Kardeşi kardeşe düşürmek isteyen sapık zihniyetlere en doğru cevabı TÜMSİAD, kardeşlik, hoşgörü ve birliktelik mesajlarıyla veriyor" diye konuştu.

Türkiye'nin terörle mücadeleye 300 milyar dolar harcadığının tahmin edildiğini belirten Bağış, "Bu parayla 450 bin kilometre duble yol yapılıyor, üçüncü köprü için ihaleler açıyoruz, ama 300 milyar dolara 150 tane köprü yapabilirdik. Bu bahsettiğim rakam sizin, benim, hepimizin parası. Birilerinin kardeşi kardeşe kırdırtarak Türkiye'yi fakirleştirme çabalarına hep beraber direneceğiz, hep beraber son vereceğiz. İnadına kardeşlik, inadına demokrasi, inadına işbirliği diyeceğiz. Türkiye'yi bütün vatandaşlarını zenginlik olarak gören güçlü bir ülke haline getireceğiz" ifadesini kullandı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belcikada, egemen, tümsiadlı, İş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Egemen Bağış açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 20:25
Egemen Bağış'tan CHP'ye esprili gönderme PassioN Haber Arşivi 0 02 Şubat 2012 20:08
Egemen Bağış: Gelsinler beni tutuklasınlar PassioN Haber Arşivi 0 29 Ocak 2012 11:48
Egemen Bağış: 30 yıl bunu söylemedik Feronia Haber Arşivi 0 21 Haziran 2010 11:59