IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2012, 12:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Said Nursi'nin mezarını açanlara suç duyurusu




52 yıl önce Said-i Nursi'nin mezarını açan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak..



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Risale-i Nur Külliyatı'nın müellifi 23 Mart 1960 yılında vefat eden Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarını açanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Cihan Haber Ajansı'nın ulaştığı suç duyurusu dilekçesine göre, TCK'nun 130/2 nci maddesinde yer alan "Bir ölünün kısmen veya tamamen ceset veya kemiklerini alan üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünün uygulanması isteniyor.
TCK 130. MADDE

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na 12 Temmuz 1960 tarihinde Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarının açılıp bilinmeyen bir yere götürülmesi ile ilgili suç duyurusunda bulunacak. Kaptan Kartal'ın savcılığa sunacağı dilekçe özetle şu ifadeleri içeriyor; "TCK Madde 130/2 ''Bir ölünün kısmen veya tamamen ceset veya kemiklerini alan... üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.'' Şeklindedir. Yukarıda belirttiğimiz üzere Said Okur'un mezarını yıkıp nakleden kişiler kişinin hatırasına hakaret suçunu işlemişlerdir. Her ne kadar Hükümetin emriyle bu suç fiilin yapılmış olduğu bilinse de bu konuda resmi bir İdari karar yoktur. İdari bir karar olsa dahi Kanunun açık hükmü karşısında Hukuken geçerli bir karar olmayacaktır ve bu suçu işleyenleri suç işlemiş olmaktan kurtaramayacaktır. Ancak kanun suç saydığı bir fiili yazılı emir ile astlarına yaptıran kişi yani emri veren kişi suç işlemiş olacaktır. TCK Madde 24/3,4''(3) Konusu suç teşkil eden emir hiçbir surette yerine getirilemez. Aksi takdirde yerine getiren ile emri veren sorumlu olur. (4) Emrin, hukuka uygunluğunun denetlenmesinin kanun tarafından engellendiği hallerde, yerine getirilmesinden emri veren sorumlu olur.''
KAPTAN KARTAL: ZAMANAŞIMI OLAMAZ

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Kaptan Kartal, Said Nursi'nin mezarını açıp naaşı başka bir yere nakleden şüpheli ve şüpheliler hakkında kamu davasının açılması gerektiğini ve zamanaşımı olamayacağını söyledi. Kartal; "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türk toprakları üzerinde işlenen suçları bildirmek ve takipçisi olmak benim vatandaşlık görevim. Rahmetli Said Nursi'nin naaşının gece yarısı ve gizlice alınıp başka bir yere nakledilmesi ve mezar yerinin bilinmemesi, beni ve benim gibi milyonlarca insanı rahatsız etmektedir. Said Nursi'nin naaşının her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi korunmaya ve kollanmaya değer olarak görüyorum. Türk örf ve ananelerine aykırı olan bu durum beni çok üzüyor. Suçun işleyenlerin kim oldukları bugüne kadar öğrenme imkanı olmadı ve suçun sonuçları netice itibariyle devam ediyor. Dolayısıyla dava da zamanaşımından da söz edilemez. Hazırladığımız suç duyurusunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Bediüzzaman Said Nursi'nin Türk milletine bir birliktelik mesajı vardı. Böyle bir insanın Türk milletinin gönlünde taht kurmasına rağmen naaşının nerede olduğunu bilmemek ayıp ve utanç vericidir."


MEZARI YIKTIRILARAK NAAŞI BİLİNMEYEN BİR YERE NAKLEDİLDİ

Risale-i Nur Külliyatı'nın müellifi Bediüzzaman Said Nursi 23 Mart 1960 yılında Şanlıurfa da vefat etmiş, naaşı Şanlıurfa'da Halil-ur Rahman Dergahı'na defnedilmişti. Fakat 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra 12 Temmuz 1960 tarihinde, darbe hükümetinin emriyle mezarı yıktırılarak naaşı bilinmeyen bir yere nakledildi. Nursi'nin mezarının yeri bilinmiyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açanlara, nursinin, suc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehit oğlunun mezarını sonunda buldu pyracantha Haber Arşivi 2 09 Aralık 2010 09:39
UnrealIRCd - Oper Açanlara Bilgi mesajlari ve Oper Host toXic IRCd Makaleler 10 24 Eylül 2010 21:51
Atanın mezarını yapanlar anlatıyor.. Gazi_liseli Atatürk Köşesi 0 03 Haziran 2006 18:26