IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2012, 12:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran Türk şoförlere zorluk çıkartıyor




Türkiye’nin Esed yönetiminin sivilleri katletmesine karşı gösterdiği tepkiye İran dolaylı yollardan cevap veriyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İran ziyaretinin dosyasında yer aldığı öğrenilen Türk şoförlerin İran geçişlerindeki sıkıntısı ortaya çıktı. Ambargoları türkiye üzerinden aşabilen İran'ın, Türk TIR'lara kolaylık yerine zorluk çıkardığı iyice gün yüzüne çıktı. türkiye ile İran arasında karayolu taşımacılığı anlaşmasını İran tarafı ilk defa bu sene yenilemedi. Ayrıca İranmakamları Türk kamyonlarından tahsil ettikleri akaryakıt farkı ücretini bir depoda 450 dolara çıkardı.
TRANSİT TAŞIMACILIĞI OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Gümrükleri verimsiz çalışan İran'ın haksız uygulamaları Türkiye'nin bu ülke üzerinden yaptığı transit taşımacılığını olumsuz etkiliyor.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, İran makamlarının Türk TIR'larının işlemlerini günlerce bekleterek yaptıklarını söyledi. Özmen, Türk taşımacılarının İran'a gidiş ve dönüşlerinde yaşadıkları toplam bekleme sürelerinin 14 güne ulaştığını vurguladı. Özmen, uzun kuyruklara rağmen çalışma saatleri anlamında da ciddi ihmaller bulunduğuna dikkat çekti. Ayrıca İranlı yetkililer, işlemlerin bitmesine rağmen TIR karnelerini teslim etmeyi de geciktirdiklerini kaydetti.
DÖNÜŞ YOLUNU UZATIYORLAR

UND Başkanı Özmen, İran'dan dönüş yapan Türk araçlarının İran makamlarınca Hakkâri, Esendere gümrük kapısına yönlendirilmelerinin de ayrı birmağduriyete neden olduğunun altını çizdi.Özmen, "Bu güzergâhın yol şartları çok kötü.Özellikle kış aylarında büyük kazalar oluyor. Ayrıca askeri operasyon bölgesi" dedi.
TÜRKİYE'DE MAZOT SATAN İRAN TIRLARI

Uluslararası Nakliyeciler Derneği üyelerinin tespit ettiği başka bir oyun da raporlara yansıdı. İkili taşıma için Türkiye'ye boş giren İran araçları yüklemenin iptal olduğunu öne sürerek ülkelerine geri dönüyor. Ancak söz konusu boş girişlerde devasa depoları dolduran İran TIR'ları Türkiye'de ucuz mazotu vergisiz kayıtsız satarak yüklü paralar kazanıyor. Söz konusu boş giriş çıkışların iptalinin türkiye ekonomisine katkısı olacağına dikkat çeken uzmanlar, boş girişlerin özel izne tabii olduğunu bu yönde kontrollere önem verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
150 TIR ŞOFÖR BULAMADIĞI İÇİN HATAY'DA BEKLİYOR

Suriye'de yaşanan çatışmalara da değinen Ruhi Engin Özmen, ciddi anlamda tehlike arz eden Suriye'ye Türk şoförlerinin gitmek istemediğine dikkat çekti. Hatay'da 150 aracın şoför bulamadığı için beklediğini söyleyen Özmen, "Suriye üzerinden Suudi Arabistan, ve diğer ülkelere transit geçmek bile sıkıntılı. İhracatçı aracını geri istiyor. Boşaltıp konteynıra yüklüyorlar. Bu da uzun beklemelere neden oluyor. İhracatın engellenmesi anlamında ciddi kaygı içeresinizdeyiz. Dar olan pazarlarda rakipler daha çabuk işler yapıyor" dedi. (Bugün)

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkartıyor, iran, türk, İran, zorluk, şoförlere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık