IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2012, 20:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'dan Obama'ya 24 Nisan uyarısı




Başbakan Erdoğan, Güney Kore'de ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erdoğan, Irak'taki mezhepsel gerilimin üzücü sonuçlar yaratabileceğini belirterek
"Her gün canlı bombalar patlıyor, 25-30 kişi ölüyor. Buna sessiz kalamayız"
dedi
Başbakan recep tayyip erdoğan 2 saat 15 dakika süren Obama görüşmesinin ardından kendisine eşlik eden heyette bulunan gazetecileri bilgilendirdi ve soruları yanıtladı.
SURİYE'DE MUHALİFLERE DESTEK

-SURİYE: Obama ile görüşmelerimiz verimli ve uzun geçti. Basın toplantısı dahil 2 saat 15 dakika sürdü. Ağırlıklı olarak Suriye konuştuk. Olayların başladığı andan şu ana kadarki tüm süreci değerlendirdik. abd ilk etapta silahlı müdahaleye sıcak değil. Suriye'deki muhalif gruplar ve halka ilaç gıda gibi lojistik destek yapmaya hazırlar. Desteği kısmen vermeye başladılar. Rusya, Çin ve İran'la görüşmelerin faydalı olacağına inanıyorlar.


ABD LİBYA GİBİ YAKLAŞMIYOR

(ABD, Suriye konusunda Libya'ya göre daha az motive mi? sorusu üzerine) Libya gibi yaklaşmıyorlar. Bizim konumumuz farklı. 910 km sınırımız var. Ayrıca bize yönelik tehdit var. Son günlerde Halep ve Azaz havadan bombalanıyor. Şu an itibariyle göçmen sayısı 17 bini geçti. Çok daha ciddi rakamlara ulaşacağı kaygımız var. Tahminen 100 bini bulur. Özgür Suriye Ordusu konusuna gelince şu anda 10 general 19 albay var. Peyder pey görevden kaçış söz konusu. Geçici Suriye Ulusal Konseyi İstanbul'da ofis açacak. Aralarına Nusayriler de Hıristiyanlar da Kürtler de katılıyor. Esed'in hem milli bütçe hem şahsi bütçe açısından ciddi sıkıntıları var. Esed er ya da geç gidici, bunun dönüşü yok.
1 Nisan'da İstanbul'da Suriye'nin dostları zirvesi var.Ban Ki Moon ve Kofi Annan'ı da bekliyorum. İstanbul sonuç bildirgesi önemli olacak. Çünkü bundan sonraki sürecin yol haritası belirlenecek.
ABD İRAN ARASINDA EV SAHİPLİĞİ

- İRAN: İran konusunun iki boyutu var. Biri Suriye, diğeri (5+1) görüşmelerinin başlaması. 5+1 bir konusunu gündeme getirdik. Amerika bu meseleye nükleer silah olarak yaklaşıyor biz ise İran'ın ifadesiyle (nükleer enerji) bu konuya yaklaşıyoruz. İran'ın "Nükleer silah değil nükleer enerji peşindeyiz" sözünü Hamaney de dile getirdi. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu yeni yeni bu konuyu nükleer silah olarak ifade etmeye başladı. Kendisine İstanbul'da 5+1 toplantısına ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. İran 'evet' diyor. Siz de evet derseniz. Bu toplantı faydalı olur. Temenni ederim ki bu toplantıyı yapabiliriz. abd tarafı bunu değerlendirecek.
IRAK'TAKİ ORTAMA SESSİZ KALAMAYIZ

- IRAK: 2014'te Irak halkının kendi geleceğini belirlemesinden yanalar. Dışarıdan müdahaleye onlar da sıcak bakmıyorlar. türkiye olarak muhalefetin Maliki'ye eleştirilerini hatırlattık. Irak'ta süratle arzu edilen neticeyi almamız lazım. Mezhepsel bir gerilim bizi de üzecek sonuçlar verebilir. Irak'ta her gün canlı bombalar patlıyor. 25-30 kişi can veriyor. Bu bizi çok üzüyor. Buna sessiz kalamayız. Ayrıca tüm bu karışıklık nedeniyle Esed'e destek veren unsurlardan birisi de Irak.
PREDATORLARIN HEPSİ KULLANILACAK

- PKK: Bölücü terör örgütü ile mücadelede dayanışma içerisinde olacaklarını ve sonuna kadar beraber olduklarını söylediler. Örgütün türkiye dışındaki uzantılarına yönelik her türlü işbirliğinin de süreceğini söylediler. Predator konusunda da destekleri sürüyor. Önce bir taneydi, sonra iki oldu. Şimdi ellerindekinin hepsini kullanacaklar.
SABRIMIZIN SONU VAR

- KIBRIS: Meseleyi yakın takipte olduklarını söylediler. Biz de Hristofyas'a güvenimiz kalmadığını ifade ettik. Zamana oynayarak seçimi atlatma çabasında olduğunu söyledik. Ümidimiz yok ama bu yıl da sabırla mücadele vereceğiz. Ancak sabrımızın da bir sonu var.
BU İŞ HER 24 NİSAN'DA GÜNDEME GELMESİN

- ERMENİ MESELESİ: Minsk Üçlüsü olarak 20 yıldır bu işi sürdürdüklerini, ancak bugüne kadar bir netice alamadıklarını kendilerine de söyledim. Çözüm için Azerbaycan üzerinde çaba göstermek gerekiyorsa biz üzerimize düşeni yapalım. Rusya, Fransa ve siz de Ermenistan üzerinde çaba gösterin dedim. Ayrıca kongreleri, meclisleri, yani siyasetçileri tarihçilerin yerine koymayalım dedik. Kongredeki tasarıdan rahatsız olduğunu belli etti. Cumhuriyetçiler geliyor aynı demokratlar geliyor aynı. Bu iş her nisanda gündeme gelmemeli. İnanç özgürlükleri konusunda gösterdiğimiz tavırdan dolayı teşekkür etti. Bu konuyu ben açmadan kendisi açıp söyledi. Ayrıca Afganistan'da şehitlerimiz konusunda da taziyelerini iletti.
ABD İLE ORTAKLIK

- MODEL ORTAKLIK: ABD ile ekonomik, stratejik ve ticari işbirliği görüşmesinin ilki Amerika'da yapıldı. İkincisi Nisan'da İstanbul'da olacak. Ticaret hacmimiz kısa sürede 20 milyar dolara çıktı.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
24, erdoğandan, nisan, obamaya, uyarısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Obama Erdoğan'a seslendi! FLu Haber Arşivi 0 26 Eylül 2009 01:52
Erdoğan Obama ile görüştü Cemalizim Haber Arşivi 0 26 Eylül 2009 01:18