IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2012, 20:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baraj enkazındaki 2 işçiye ulaşıldı




Gaziantep'teki baraj patlaması sonucu enkaz altında kalan 2 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nizip ilçesindeki Hancağız Barajı'nın su pompalama ünitesinde meydana gelen patlamada 2 görevlinin enkaz altında kaldığı olayla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın inceleme başlattığı bildirildi.
CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Patlama sonucu enkaz altında kalan baraj sulama sorumlusu Davut Akın (45) ve DSİ görevlisi Ökkeş Güçlü'nün (43) kurtarılması için Adana'dan gelen Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekibi ile gaziantep AKUT, İl Afet ve Acil Durum ekiplerinin yanı sıra Nizip ve çevre ilçelerden gönderilen itfaiye ve sağlık ekipleri de 400 metrelik tüneldeki çalışmaları sonucu cansız bedenlerine ulaştılar.
Olayın yaşandığı saatten bu yana kurtarma çalışmasını izleyen kayıp yakınları, çalışmaların çok ağır ilerlediğini bu nedenle yetkililerin bir an önce enkaz altında kalan yakınlarını bulmalarını istedi.


Olay yerine gelen Davut Akın'ın kardeşi Ahmet Akın ise kurtarma çalışmalarını izlerken sinir krizi geçirdi. Akın'a olay yerinde bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.
AA muhabirine çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ yetkilileri ise patlamadan dolayı içeriye sızan suyun tahliyesi ve içerideki metan gazının temizlenmesine çalışıldığını bildirdi. Yetkililer, ekiplerin iki kez tünele girdiğini ancak 400 metrelik tünel içerisinde yoğunlaşan gaz nedeniyle sadece 80 metre ilerleyebildiklerini, çalışmalara ara verilmeden devam edileceğini kaydetti.
Bakanlık inceleme başlattı

Hancağız Barajı'nın su pompalama ünitesinde meydana gelen patlamada 2 kişinin enkaz altında kaldığı olayla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı inceleme başlattı.
Konuyla ilgili görevlendirilen Başmüfettişler Mustafa Tekbıçak ve Harun Atılgan, patlamanın olduğu bölgede inceleme yaparak, olayla ve devam eden kurtarma çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
İncelemenin ardından açıklama yapan Başmüfettiş Mustafa Tekbıçak, hem sosyal güvenlik hem de iş teftişi bakımından inceleme başlatıldığını, kesin neticeye ulaşabilmek için ifadelere başvurulacağını belirtti.
Olay yerini yeniden gözden geçireceklerini ifade eden Tekbıçak, ''Her şeyden önce temennimiz kaybolan iki görevlimize sağ salim ulaşmaktır. Olayla ilgili net bir şey söylememiz uygun olmaz. İncelemenin ardından her şeyin gün yüzüne çıkacağına inanıyoruz'' dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2, baraj, enkazındaki, işçiye, ulaşıldı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
30 bin işçiye müjde! MasteR06 Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2011 22:49
Rusya'dan yabancı işçiye kota engeli Spammer Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2009 01:30
'EDS' yazısı yazan 3 işçiye otomobil çarptı: 1 ölü Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2008 15:47