IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2012, 20:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şamil Tayyar'ın tweet'i Meclis'i karıştırdı




AK Parti'li Şamil Tayyar'ın Twitter'dan attığı tweet bir anda Meclis'i karıştırdı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


meclis gündemine gelen 4+4+4 eğitim sistemi, görüşmelerin başlaması ile tansiyonların da yükselmesine neden oldu.
CHP, bugün Tandoğan Meydanı'nda yaptığı Grup toplantısı ile tepksini ortaya koydu. Mitingden sonra Meclis'teki görüşmelere katılan CHP'liler yeni eğitim sistemine karşı tüm eleştirilerini ardına kadar söyleyeceklerini belirtti. Zaman zaman gerilen meclis ortamı verilen aralar ile sakinleştirildi.
CHP'LİLERİ ÇILDIRTAN TWEET

Ancak AK Parti'li Şamil Tayyar'ın Twitter hesabı üzerinden attığı bir mesaj Meclis'i karıştırmaya yetti. Tayyar, Twitter'dan attığı "4+4+4 okulları değil meyhaneleri vurdu. CHPli vekiller tam kadro mecliste" mesajı CHP'lileri çılgına çevirdi.


CHP'liler Tayyar'dan özür dilemesini istedi. Tayyar'ın özür dilememesi üzerine CHP'liler Meclis'i adeta birbirine kattı. CHP'li vekiller masaları yumruklayarak Tayyar'ı protesto etti. Meclis'teki oturuma bir kez daha ara verildi.
CHP'liler Meclis'te Tayyar'ı masalara vurarak protesto ederken...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Mart 2012, 02:43   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
4+4+4 Okulları değil meyhaneleri vurdu




Meclis'te ''Meyhane'' gerginliği
AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın Twitter'da yazdığı " 4+4+4 Okulları değil meyhaneleri vurdu" mesajı üzerine mecliste gerginlik yaşandı.

Meclis Genel Kurulu'da, AKP'nin, 4+4+4 teklifinin temel kanun olarak bugün görüşmelerine başlanması ve Meclis'in takvimi ve sürelerine yönelik grup önerisinin görüşmelerine başlandı. Meclis Genel Kurulu’nda, AKP ve MHP arasında “samimiyet” tartışması yaşandı. BDP grup önerisi sırasında da milletvekilleri arasında tartışma çıktı. AKP’nin grup önerisine karşı çıkan CHP, MHP ve BDP 4+4+4 teklifinin görüşülemeyeceğini iddia etti.

Genel Kurul'da, BDP'nin, “2012 yılı Nevruz kutlamalarında güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması” ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi için verdiği grup önerisi ele alındı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Nevruz kutlamalarında polisinin ve yöneticilerin çok sert tutum takındığını savunarak eleştirilerde bulundu.

Tan, “Kürt sorunu çözmek istiyor musunuz istemiyor musunuz? Çözmek istiyorsanız Kürtlerin ana dil, yerinden yönetim talebi var. Çözmek istemiyorsanız deniz bitti” dedi.

Öneri üzerinde Ak Parti Grubu adına söz alan Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, Tan'ın konuşmasını anımsatarak, sözlerine “Türkiye Cumhuriyet Devleti çok büyük bir devlettir. Valisini de korur polisini de korur. Kimsenin devletin valisini tehdit etmek haddi de değildir, yapamaz da” diye başladı.

Köksal'ın bu sözleri üzerine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, yerinden kalktı ve parmağını sallayarak kürsüye yürüdü. Aydoğan, Köksal'ın kürsüde yanına kadar giderek “kendine gel” diye bağırdı. Köksal da Aydoğan'a “Sen kendine gel. Bir şey söyleyeceksen kürsüde gelip söylersin” karşılığını verdi.

Aydoğan'ı durdurmaya giden BDP Milletvekilleri ile Ak Parti milletvekilleri arasında da kürsü önünde tartışma yaşandı. Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ile BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın birbirlerine “haydut” diye bağırdıkları duyuldu.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.

Verilen aranın ardından yerinden konuşan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, “Eski bir bürokrat burada kalkıp milletvekiline saldıranı koruyor. Bu kürsüde herkes Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı onaylıyor mu onaylamıyor mu bunu söylemeli” diye konuştu.

Yakut da Kaplan'a, “Ben şahsen Türk'e yapılan saldırıyı kınıyorum. Aynı zamanda bir milletvekilinin güvenlik güçlerine yaptığı saldırıyı da kınıyorum. Buyurun aynı sözleri siz de tekrar edin” kmarşılığını verdi.

Yeniden söz alan Köksal, “Az önce olan olaydan dolayı üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Barıştan demokrasiden bahsedenler daha başında hatibin sözünü kesmek istiyor” açıklamasında bulundu.

“Burası bakkal dükkanı değil, TBMM”

Öte yandan Genel Kurul'da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında verilen gensoru önergeleri okundu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kılıç hakkında verilen gensorunun tarihinin yanlış yazıldığını ifade ederek, buna tepki gösterdi.

İnce, “Böyle bir şey olamaz. Sehven ne demek? Burası bakkal dükkanı değil, TBMM. Biz hangi tarihte verdiysek o tarihte yapmak zorundadır. AKP Grubu, Meclis Başkanlığı'nı yönetemez. Başkanlık irade kullanamıyor, parmağında oynatılıyor” dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Bahsedilen olayla ilgili Ak Parti Grubu'nun bir müdahalesi söz konusu değil. Meclis Başkanlığı'nı biz yönetmiyoruz. Kendi iradesi vardır. Parti grubumuza yönelik bu ithamı kabul etmiyoruz” diye konuştu.

"BİZ ROBOT DEĞİLİZ"

AKP grubu 4+4+4 teklifi ile birlikte kamu çalışanlarına toplu sözleşme yasası, sendikalar yasası ile 2B tasarısının 10 gün boyunca, cumartesi pazar dahil genel kurulda temel yasa olarak görüşülmesi önerisi getirdi.

Bunun üzerine BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, bu önerinin usule aykırı olduğunu ileri sürdü. Kaplan, "24 saat cumartesi pazar görüşme koymuşsunuz. Vekiller robot değil. Vekiller yatmadan, uyumadan, traş olmadan milyonları ilgilendiren bu yasaları konuşacaklar. Başbakan emretmiş olabilir. 10 gün 24 saat çalışmak için robot olmak lazım." dedi.

MHP grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ise bu 4+4 teklifinin Genel Kurul'a gelemeyeceğini, komisyon raporunun önlerine gelmediğini söyledi.

Şandır, "komisyonda arkadaşlarım söz alamadılar. Kuran dersi, İmam Hatiplerin orta kısmının açılması ile ilgili önergelerimiz olacaktı ama komisyonda söz hakkı verilmediği için getiremedik. Komisyon görüşmesi olmadan bu teklif Genel Kurul'a gelemez. Çekin yeniden görüşelim. Başbakan emretti diye Meclis'in buna teslim olmasını içime sindiremiyorum." diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de komisyon aşamasının tamamlanmadığını tekrarlarken, "Obama Tayyip Bey'in sırtını ovalıyor ama bu size cesaret vermesin. Pinochet'in de sırtını sıvazlamıştı. Yaptığınız hukuksuzluktur, bunun bedelini ağır ödersiniz." dedi.

AKP grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ise bu teklifi milletvekillerinin bu teklifi onurla gururla desteklediklerini belirterek, "Vekillerimiz milletten aldıkları talimatı yerine getirmek için buradalar. Yok hükmünde iddialarının hukuki geçerliliği yoktur." diye konuştu.

"SİZİ GİDİ SİZİ"

Canikli'nin MHP grubuna yönelik, "Boşverin 37 tartışmasını. Siz bu teklifin yanında mısınız değil misiniz ona karar verin. Getirin kuran dersi ile ilgili önerinizi." sözleri MHP'nin tepkisine yol açtı. Bunun üzerine söz alan grup başkan vekili Oktay Vural, "Siz, bizim bu öneriyi getirmemizi engellediniz ama yüreğiniz yetmeyecek bunu engellemeye. Komisyon raporu yoksa, bu teklifi ancak iç tüzük 37'inci maddeye göre getirebilirsiniz." dedikten sonra Canikli'ye dönerek şöyle devam etti:

"Heybeliada Ruhban Okulu açma tezgahınızı da, Kürtçe eğitim tezgahınızı da deşifre edeceğiz, kaçamayacaksınız."

Vural, yerine geçtikten sonra da Canikli'ye yönelik sözlerine şöyle devam etti: "Bizim önerimizi tankınız, topunuz gelse de engelleyemeyeceksiniz ama Heybeliada'yı açmak için yapıyorsunuz, Papaz yetiştireceksiniz sizi gidi siziii..."

Komisyon ve hükümet 21.20 sıralarında Genel Kurul'daki yerini aldı. Saat 16.00'da başlayan görüşmelerde hala teklifin görüşülmesine geçilemedi.

Muhalefet "Bu teklif yok hükmündedir" görüşünü ısrarla sürdürüyor. Tartışmalar devam ediyor.

Vekiller arasında kavga çıktı. Oturuma 5 dakika ara verildi

Kulkuloğlu ile Çavuşoğlu arasında gerginlik

CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Ak Parti Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun kendisine küfrettiği gerekçesiyle başlayan tartışma vekillerinde araya girmesiyle büyüdü. Bunun üzerine Meclis başkanı görüşmelere 5 dakika ara verdi. Verilen arada da Kulkuloğlu kendisine küfredildiği ısrarını sürdürürüken, Hakan Çavuşoğlu, kesinlikle küfretmediğini söyledi. Grup başkan vekillerini devreye girmesiyle vekiller yerlerine döndüler.

Genel Kurul yeniden görüşmelere yeniden başladı

Komisyonda Twitter gerginliği


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın Twitter'a “Dört artı dört okulları değil meyhaneyi vurdu. CHP vekiller tam kadro Meclis'te” yazdığını aktarmasına, CHP'li milletvekilleri sıralara vurarak protesto etti.

TBMM Genel Kurulu'nda zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin görüşmelerine geçmeden usul tartışması sırasında, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yerinden söz aldı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın Twitter'a “Dört artı dört okulları değil meyhaneyi vurdu. CHP vekiller tam kadro Meclis'te” yazdığını aktaran İnce, “Bu yazıdan dolayı Şamil Tayyar, CHP grubundan özür dilesin” dedi. Bu sırada CHP'liler masalara vurarak Tayyar'ı protesto etti. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Genel Kurul'da Twitter'dan değil kürsüden yapılan görüşlere cevap verilir” diye konuştu.

CHP'lilerin protestolarını sürdürmeleri üzerine Yakut, “Sayın Tayyar böyle bir yazı yazdıysa gelip açıklama yapsın” dedi. Protestoların sürmesi üzerine Yakut, birleşime ara verdi.

Verilen beş dakika aranın ardından usul tartışması üzerinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “Bu yazılanı kınıyorum” dedi. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da Şamil Tayyar'ın yine Twitter üzerinden özür dilemesi gerektiğini kaydetti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Hiç kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Biraz önce sayın İnce'nin ifade ettiği ve kendi tüzel kişiliklerini hedef alan bu hakaretleri kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kim olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi ortamda olursa olsun, Twitter ya da başka ortamda bu tür hakaretleri kabul etmiyoruz, reddediyoruz” dedi.

Şamil Tayyar yaşananlar üzerine kuliste gazetecilere konuştu.Tayyar "Daha öncede meyhane konusunda tweet atmış ancak böyle bir tepki almamıştım. İtirazları varsa Twitter üzerinden yanıt versinler. Neden mecisin çalışmasına engel oluyorlar. 4+4+4 hatırına sessiz kalacağım" dedi.

 

 

Etiketler
karıştırdı, meclisi, tayyarın, tweeti, Şamil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şamil Tayyar Aziz Yıldırım'la dalga geçti PassioN Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 20:14
Şamil Tayyar twitter'da Ilıcak'a belaltı vurdu PassioN Haber Arşivi 0 24 Şubat 2012 22:25
BDP'li Vekilin Gerilla Çıkışı Meclis'i Karıştırdı N999 Haber Arşivi 0 05 Ocak 2012 13:26
Sabahat Meclis’i karıştırdı Feronia Haber Arşivi 12 22 Nisan 2010 14:18