IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2008, 00:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mehmetçik-1 piyade tüfeği tanıtıldı




Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Makine ve Kimya Endüstrisini (MKE) geliştirebilmek için kurumu KİT statüsünden çıkartmak istediklerini belirterek, ’’Onu daha serbest bırakalım, uluslararası rekabete daha fazla girsin, teknolojiyi daha çok takip etsin. Bunu arzu ettiğimiz için bir kanun değişikliğini gündeme getirdik’’ dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milli Savunma Bakanı Gönül, Kırıkkale’deki MKE fabrikalarında incelemelerde bulunarak, burada üretilen piyade tüfeği Mehmetçik-1, makineli tüfek ve keskin nişancı tüfeği tanıtımına katıldı.

Gönül, burada yaptığı konuşmada, MKE’nin son senelerde büyük gelişme gösterdiğini belirterek, en son Savunma Sanayi İcra Komitesinde MKE’ye, Türkiye tarihinde ilk defa özgün bir piyade tüfeği, makineli tüfek ve keskin nişancı tüfeği yapma görevi verildiğini hatırlattı.
MKE’ye mühendis, teknisyen ve işçi kadrosunda 300’den fazla personel alındığını ifade eden Gönül, MKE’nin böylece Kırıkkale çalışma hayatına çok önemli katkıda bulunduğunu, bakanlık olarak da Kırıkkale Üniversitesine 750 dönüm arazi verdiklerini belirtti.

Bir gazetecinin, Türk askerinin yeni silahları kullanması için 2 yılın öngörüldüğünü, bu sürenin kısalıp kısalamayacağını sorması üzerine Gönül, ’’Son zamanlardaki çalışmalarıyla MKE bunun alt yapısını hazırlamıştı. Altyapısı hazır olmasaydı böyle bir görev kendisine verilmezdi. Bakın, silahı gördünüz bunun mermileri fişek fabrikasında üretildi. Bu 5.56 mermiler olmasaydı bu silahlar yapılamazdı. 5.56 üretimi hızla devam ediyor. Tabi askerlerimiz, Kara Kuvvetlerimiz bunu test edecek. Kendi isteklerine ve istemlerine uygunsa ondan sonra seri üretime başlanacaktır’’ yanıtını verdi.

-MEHMETÇİK-1 PİYADE TÜFEĞİ-


Gönül’ün, incelemeleri esnasında ’’Mehmetçik-1’’ piyade tüfeği ve Türk askerinin kullanımı için MKE tarafından üretilen çeşitli tüfeklerin tanıtımı yapıldı.

Mehmetçik-1, 3 kilo 600 gram olup etkili menzili 500 metre, dürbün ve kullanıcıya göre 5 kat büyütmeli dipçik, sessiz kurma sistemi, kilitlemeli mekanizmaya sahip piyade tüfeği olarak protatifi yapıldı. Mehmetçik-1’in yakın muharebe ve hücre baskınlarında kullanılmak üzere lazer takılabilen 3 kilogram ağırlığındaki kısa versiyonu da tanıtıldı.
Mehmetçik-1 ile birlikte ağırlığı 6 kilogram olan ve etkin menzili 1.1 kilometre olan JNF-90 ile menzili 900 metre olan ve daha çok hareketli hedefler için tasarlanan T-12 keskin nişancı tüfeklerinin ve MKE tarafından üretilen bazı tüfeklerin tanıtımı yapıldı.

Gönül, ayrıca Kırıkkale’deki tesislerde obüs ve tank namlusu yapımını yerinde izledi ve küresel barut imalathanesinde incelemelerde bulundu. Gönül için izole bir tesiste barut test atışı yapıldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Ocak 2008, 00:52   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mehmetçik-1 piyade tüfeği tanıtıldı




Bizim MKE de bu terör olaylari iyice azıtınca aklı başına geldi heralde demekki bu ülkede bişiler doruk noktaya çıktığı zaman icatlar yapılıyo (bknz)

Aselsan robot silah yaptı
ODTÜ radara yakalanmayan sistem yaptı

 

 

Etiketler
mehmetcik1, piyade, tanitildi, tanıtıldı, tufegi, tüfeği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mkek İşçisinden Milli Piyade Tüfeği Eylemi Desmont Haber Arşivi 0 06 Ocak 2015 18:40
Piyade PySSyCaT Osmanlı Türkçesi Sözlüğü 0 02 Kasım 2014 10:11
İlk yerli piyade tüfeği! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 08 Mayıs 2013 15:12
Milli piyade tüfeği üretimine başlandı. DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Aralık 2011 01:14