IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2012, 20:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'li Özkes : TBMM AKP'nin Çiftliği Değildir




CHP'nin imam kökenli vekili Özkes, "TBMM, AKP'nin çiftliği değildir, zatıalileri de bu çiftliğin ağası değildir" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Sayın Başbakan'a şunu söylemek istiyorum. TBMM, AKP'nin çiftliği değildir, zatıalileri de bu çiftliğin ağası değildir, bizler de milletvekili olarak onların marabası değiliz" dedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ile İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de, Afyonkarahisar'dan gelen hafızlarla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toptaş, Türkiye'de 15 bin civarında hafızlık sertifikası almış gencin olduğunu belirterek, "Bunlardan 150-160 civarında Afyon'da bu sertifikayı almış ama bugüne kadar hiçbir yerde sorunlarını dinleyecek bir makam bulamamış arkadaşlarımız bugün Sayın Başbakan ile görüşmek için gelmişler. Ama her zaman olduğu gibi kapıların yüzlerine kapandığını söylediler bize. Ben de bu konuların uzmanı olan Sayın İhsan Özkes'e sorunlarını anlatmalarını söyledim" dedi. Ahmet Arpacı da, atanamayan hafızlar olarak Afyonkarahisar'dan geldiklerini söyledi.

DİYANET AKP'NİN SİYASET DEĞİRMENİNE SU TAŞIYAN KURUM OLMAMALI

İhsan Özkes de, Diyanet'in Mele projesini hatırlatarak, "Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat fakültesi mezunlarını, imam hatip mezunlarını ve Diyanet'in bünyesinde ilkokul, ortaokul, lise mezunlarının aldığı ve orada yıllarca okutup Kur'an-ı ezberlettiği, kendilerine hafızlık diploması verdiği bu yetişmiş elemanları Mele projesinde by-pass ediyor. Elimde birkaçının belgesi var. Hafızlık belgesi. Veren kurum Diyanet İşleri Başkanlığı. Kur'an-ı en güzel şekilde okuma belgesi. Diyanet, Mele projesinde ne kural tanıyor ne hak tanıyor. Diyanet AKP'nin siyaset değirmenine su taşıyan bir kurum olmamalıdır. Diyanet'i aklıselim olmaya çağırıyorum" dedi.

Basın mensuplarının 4+4+4 düzenlemesine yönelik sorularını da yanıtlayan Özkes, "Hafız olanlara sahip çıkmıyorlar. AKP samimi değil, dürüst değil, dini istismar ediyor. Hafız yetiştireceğim diyor ama yetişen hafızlara sahip çıkmıyor" dedi. Özkes, şöyle dedi: "Bu yasa tartışılmış bir yasa değil. Sayın Başbakan'a dün söylediğim gibi şunu söylemek istiyorum. TBMM, AKP'nin çiftliği değildir, zatıalileri de bu çiftliğin ağası değildir, bizler de milletvekili olarak onların marabası değiliz. Yarım hoca insanı dinden, yarım doktor adamı candan eder. Maalesef Diyanet, AKP'nin taşeronu olma yoluna doğru gidiyor" diye konuştu. "Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulmasını kişisel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da Özkes, söyle dedi: "Müftülükten emekli olduktan sonra bir müddet din bilgisi ve ahlak dersi öğretmenliği yaptım. Orada Kur'an-ı Kerim içinde var olan namaz süreleri dediğimiz süreler vardır. Bu sürelerin anlamları vardır. Yine orada Sevgili Peygamberimizin hayatı vardır. Ben bunu şahsen Milli Eğitimin programı çerçevesinde öğretmen olarak öğrettim. Biz kesinlikle Kuranın öğretilmesine karşı değiliz.

Din derslerinde zorunlu olarak zaten Kuran ile ilgili bilgiler okutuluyor. Kurana karşı olmak değil, burada asıl mesele Kuran perdesiyle haksızlık ve yolsuzlukların kapatılması meselesi. Biz Kuran eğitimine karşı olmadık. Olsak zaten şu basın toplantısında olmayız, neticede Kuran mağdurları bu arkadaşlar."

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akpnin, chpli, tbmm, özkes


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Chp'li Özkes, "Libya'daki Görüntüler İslamla Bağdaşmamaktadır" aLya Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 12:07