IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2012, 21:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
10 numara yağ 5 numara diye satılıyor




10 numara yağa karıştırılan çözücü maddeler '5 numara yağ' diyerek satılmaya başlandı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kaçak akaryakıt kullanılmasında ikinci bir tehlikenin doğduğuna dikkat çekerek, "Ağır kış şartlarında daha akıcı olması ve donmaması için 10 numara yağa karıştırılan çözücü maddeler artırılarak 5 numara yağ diyerek satılmaya başlandı. İnceltilirken yanıcı etkisi artan 5 numara yağı kullanan araç sahiplerini uyarıyorum, tehlike büyük, derhal vazgeçilmeli" dedi.
"FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİ KAÇAK YAĞ KULLANIMINI ARTIYOR"

Son zamanlarda ele geçirilen kaçak akaryakıt miktarındaki artışı, arka arkaya yapılan zamlara bağlayan Apaydın, "Geçen yıla kadar kullanılan kırsal motorin çevre kirliliği yaratması nedeniyle 1 Nisan 2011 günü resmen yasaklandı. Ucuz yakıt kullanan vatandaşta arayış içine girerek 10 numara yağ kullanmayı tercih etti. Ama yaşanan üzücü olaylar bize göstermiştir ki; hem hayati tehlike yaratması hem de haksız rekabete yol açması bakımından kullanılması sakıncalıdır. Son zamanda Maliye Bakanlığınca alınan önlemler ve yapılan denetimlere rağmen 10 numara yağın halen yoğun bir şekilde kullanıldığını hatta soğuklardan dolayı daha da inceltilerek 5 numara yağ olarak tenekelerle yol boylarında satılmaktadır. Bu da tehlikenin her gecen gün daha da arttığını göstermektedir" şeklinde konuştu.
"2 MİLYAR TL'LİK VERGİ KAYBI VAR"

Apaydın, motorin yerine satılan 10 numara türevi maddelerin çevre kirliliği yarattığını, yangınlı kazalar da can kayıplarına sebep olduğunu ve aynı zamanda araçların motoruna da ciddi zararlar vererek milli servet ve büyük vergi kayıplarına neden olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Yeni haliyle daha da tehlikeli olarak yollarda satılan sahte ve kaçak akaryakıttan devletin 2 milyar TL'ye yakın vergi kaybının önlenmesine yönelik denetim için yeni tedbirlerin mutlaka alınması gerekmektedir. En önemlisi bu tedbirlerle birlikte vatandaşı kaçak 10 numara ve 5 numara yağ kullanmaya yönelten sebeplerin önüne geçirilerek akaryakıt fiyatları üzerindeki vergilerde indirime gidilmeli. yağ üretiminde kullanılan tüm girdilerin takip edilerek ihtiyaç fazlasının tespiti, egzoz emisyon ölçümleri yapılarak kullanıcılara yönelik cezai tedbirler ile yollarda satış yapanların kontrolü sağlanmalıdır. Eğer yine de önlenemeyecekse belli bir standartta madeni yağ olarak akaryakıt istasyonlarında satılması daha doğru olur.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diye, numara, yad


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yanlış Numara Myheart Fıkra 1 15 Şubat 2011 00:58
Yanlış numara SuNSeT Fıkra 2 11 Ekim 2008 17:26
Yanlıs numara :) Julw Komedi ve Mizah 3 12 Ağustos 2007 21:06