IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2012, 16:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SGK yüz nakli için 46 bin lira ödeyecek




SGK Başkanı Fatih Acar, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan yüz nakli operasyonuna 46 bin TL ödeme yapacaklarını açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi'nin yaptığı yüz nakli operasyonu ile ilgili 46 bin lira ödeme yapacaklarını açıkladı.
Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin yüz akı olabilecek bir yüz nakli ameliyatı gerçekleştirildiğinin altını çizen Acar, "Fiyatlandırma komisyonumuz yaptığı değerlendirmelerde ilk defa yüz ve kol nakli gibi işlemleri geri ödeme kapsamına aldı. Burada 15 günlük hizmetler içerisinde paket fiyat olarak 42 bin TL, üniversite hastanelerine ise yüz 10 ilave ile 46 bin 200 TL civarında bir fiyat belirledik." diye konuştu. Nakil yapılan hastaların 2 aylık tedavi süreçleri göz önüne alındığında üniversiteye 100 bin TL'ye yakın bir ödeme yapacaklarını belirtti. "Akdeniz Üniversitesi, yüz nakli için 53 bin lira talep etti. Komisyonda, bu rakama yakın bir rakamı kurum olarak ödemeyi kararlaştırdık." şeklinde konuştu. Operasyonu yapan hekimlerin hakkını ödemenin mümkün olmadığını dile getirdi. Acar, "Bizi dünyada gururla temsil ettiler. Her şeyi parayla ölçmek mümkün değil." dedi. SGK Başkanı, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi hastanelerinin ise SGK'ya fiyat bildirimi için başvuruda bulunmadıklarını söyledi. Operasyonların Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) uygun olup olmadığının değerlendirilmesinin ardından ödeme konusunun inceleneceğini ifade etti.
GÜNDE 300 REÇETE YAZAN DOKTORLAR VAR

SGK Başkanı Fatih Acar, sağlık alanındaki suiistimallerin önlenmesi için bu yıl risk odaklı denetim modeli kapsamında, e-reçete ve avuç içi damar izi tarama yöntemiyle kimlik doğrulama uygulamalarının hayata geçirileceğini söyledi. Hastane ve eczanelerin denetimine birkaç gün içinde başlayacaklarını belirten Acar, "Yaptığımız çalışma sonucunda günlük ortalama 60 ile 300 arasında reçete yazan 861 hekim bulunduğu tespit edildi. Günlük 300 reçete yazan doktorlarımız var. Bunu bizim kurum olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bu doktorla ilgili işlem yapmamız gerekir ve bu yapılacak." diye konuştu. 26 yaşında tüp bebek tedavisi gören kadın hastaya bir yılda 49 reçetede 120 değişik ilaç reçete edildiğini anlatan Acar, "Bir hastanın bir yıl içerisinde bu kadar farklı ilaç kullanması sonucunda ortaya çıkacak tıbbî zararları kamuoyunun takdirine bırakıyorum." dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bin, lira, nakli, sgk, Ödeyecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doktorunu beğenmeyen 5 lira fazla ödeyecek Ay Haber Arşivi 0 16 Kasım 2011 09:58
Hastalar, ilaca kutu başına 1 lira ödeyecek Deinonychus Sağlık Köşesi 0 18 Ekim 2011 15:55