IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   İstanbul korsan taksi cenneti (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/468620-istanbul-korsan-taksi-cenneti.html)

PassioN 01 Nisan 2012 11:12

İstanbul korsan taksi cenneti
 
İstanbul'da 16 bin korsan taksi çalışıyor..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türkiye genelinde, Maliye Bakanlığı'na kayıtlı, vergi mükellefi 75 bin ticari taksi hizmet veriyor. 16 bin kayıtlı taksinin hizmet verdiği İstanbul'da, tahminlere göre bir o kadar da korsan taksi çalışıyor. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, "Korsan taksi tüm il ve ilçelerimizde var, ama en fazla İstanbul'da faaliyet gösteriyor." dedi.
EN FAZLA KORSAN TAKSİ İSTANBUL'DA

Cihan muhabirine açıklamalarda bulunan Apaydın, korsan taksiyle mücadelenin aralıksız sürdüğünü dile getirdi. İçişleri Bakanlığı ve federasyonun ortakları arasında yer alan bir proje eşliğinde korsan taksiyle mücadele ettiklerini belirten Başkan Apaydın, "Korsan taksi tüm il ve ilçelerimizde var. Buna karşı bir dizi tedbirler alınmaktadır. Gelişen teknolojiyi de kullanarak hem korsan taksiyi engellemek hem de taksici esnafımızın güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Yine mevcut kapasite kadar korsan taksi olduğu gerçeği olan bir il var ki oda, İstanbul'dur. İstanbul'da 15-16 bin civarında korsan tgaksi olduğu söyleniyor. Korsan taksilerle korsan servisleri sıfırlamak mümkün değil; ama uğraşımız devam edecek." diye konuştu.
Taksicinin cadde ve sokaklarda durak olmadan faaliyet göstermesine kendilerinin de üzüldüğüne dikkat çeken Başkan Fevzi Apaydın, taksicinin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği mekanların yapılmasına ilişkin çalışmaları olduğunu açıkladı. Taksici esnafının belediyelerle sorunları olduğunu vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti: "Her esnaf ve sanatkarın sorunu olduğu gibi şehir içinde yolcu taşıyarak ekmeklerini kazanan taksicilerimizin de sorunları var. Özellikle hizmet verdikleri bölgelerdeki belediyelerle sorunları var. Şehir içinde taksilerimizin durağı olsun. O insanların barınacağı, sosyal ihtiyaçları gidereceği kulübesi olsun. Kayıp eşya bulunduğu zaman muhafaza edilebilecek yer olsun. Taksicilerimiz genelde şehir içinde sokaklarda, caddelerde, bulvarlar üzerinde görev yapıyor. Bunla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Her taksi durağı günün şartlarına göre kendilerini yeniliyor. Türkiye turizmden büyük gelir sağlayan, pay alan ülke. Turistik şehirlerimizde yabancı dil kursları var.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk