IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2012, 21:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HES mağduru Leyla'ya Müslüm Gürses'li savunma




'O iki asker Müslüm Gürses’in jiletçilerindendir, psikopat tiplerdir'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erzurum'un Bağbaşı Beldesi'nde HES'i protesto eylemlerine katıldığı gerekçesiyle Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan leyla Yalçınkaya'nın avukatı Ercüment Şenol, duruşmaya katılmayan müştekiler Abdullah Teke ve Adil Aldemir hakkında jandarmadan araştırma yaptıklarını belirterek, "Müştekiler Müslüm Gürses'in jiletçilerindendir, psikopat tiplerdir" dedi.
'ŞEREFSİZLER' DİYE HAKARET ETTİ

Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde Bağbaşı beldesindeki hes çalışmalarında 'görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama' suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan leyla Yalçınkaya'nın duruşmasında ilginç diyaloglar yaşandı. Duruşmaya CHP İstanbul milletvekili Melda Onur, CHP erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu ile birlikte avukatlar Eşber Yağmurdereli, Ercüment Şenol, Onur Serdar Gül ve Leyla'nın babası Kemal Yalçınkaya katıldı. Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda er olarak görev yapan Abdullah Teke Cumhuriyet başsavcılığına verdiği dilekçede, leyla Yalçınkaya'nın 5 Ağustos 2011 günü attığı taşla yaralandığını söyledi. Yine er Adil Aldemir ise, aynı gün Leyla'nın kendisine '--------ler' diye hakaret ettiğini ileri sürdü.
'TAŞ ATMADIM, HAKARET ETMEDİM'

O dönem 17 yaşında olan leyla Yalçınkaya ise savunmasında köy halkı gibi olay yerine gittiğini, amacının suyun kesilmesine engel olmak olduğuna işaret etti. leyla Yalçınkaya şöyle dedi: "Benim polisle ya da jandarmayla bir alıp veremediğim yok. Bu yüzden onlara taş atmam söz konusu değildir. Kesinlikle onlara taş atmadım ve orada kamera çekimi yapıldığını görmedim. Jandarma eri kendisine '--------ler' diye hakaret ettiğimi söylüyor. Eğer böyle bir şey varsa bunun CD kayıtlarında da bulunması gerekir. Katonun bulunduğu yere gittik. Kato çalışmasını durdurmuştu. Ben de kalabalıkla birlikte katonun yanında biraz bekledim. Daha sonra yüzbaşının talimatıyla kato aşağı indi ve sonrasında biz de aşağı indik. Ben suçsuzum beraatimi talep ediyorum. Daha sonra duruşmada izlenilen CD'de siyah açık renkli desenli başörtülü kişinin leyla olduğu tespit edildi. leyla görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu söyleyerek, Orada bir şey yapmadan öylece duruyorum. Ayrıca görüntülerde konuştuğum kişi de çekim yapan asker değil benim arkadaşımdır. Diğer görüntüdeki yeşil buluzlu kişi de benim. Ancak taş atma gibi bir eylemim yok. Orada bulunan polislerin geçiş izin vermeyeceğini anlayınca direnmeden geçtim" dedi.
'ŞİKAYETÇİ ERLER MÜSLÜM GÜRSES'İN JİLETÇİLERİ'

Leyla Yalçınkaya'nın avukatı Ercüment Şenol, savunmasına Atatürk'ün 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir' sözüyle başladı. Avukat Şenol şöyle konuştu: "Kimsesizlerin kimsesi olması gereken Cumhuriyet, olayda Kayan A.Ş. ve Paldet A.Ş.'nin kimsesi gibi davranmıştır. Direnişin simgesi haline gelen ve Türkiye'nin tanıdığı leyla Yalçınkaya seçilen müştekiye görütüden teşhis ettirilmiştir. Teşhis de usulüne uygun değildir. Leyla'nın Sulh Ceza Mahkemesi'nde süren davasında da bu iki er müştekidir. Her yerde bu iki erin karışımıza çıkması dikkat çekmektedir. Bu da leyla Yalçınkaya'nın birileri tarafından bu iki müştekiye öğretildiği izlenimi verilmektedir. Zaten biz bu iki eri araştırdık. Bunlar Müslüm Gürses'in jiletçilerindendir. Psikopat tiplerdir. Yöre halkının eylem yapma hakları suç olarak kabul edilemez."
DURUŞMA 13 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Avukat Eşber Yağmurdereli ise, Yöre halkı hes şirketine yönelik haklı bir direniş içindedirler. Hangi siyasi anlayışın, vatandaşla devlet güçlerini özel çıkarları korumak için karşı karşıya getirme gibi bir hakkı vardır diye sordu.
Mahkeme heyeti, leyla Yalçınkaya'nın duruşmasını 13 Haziran'a erteledi. Mahkeme sonrası açıklama yapan Milletvekili Melda Onur da davaları izlemeye devam edeceğini, ülkenin enerjiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gürsesli, leylaya, mağduru, müslüm, savunma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müslüm Gürses 'den İnciler Nickolas Komedi ve Mizah 3 01 Ekim 2012 22:58
Deniz seki, müslüm gürses'e dert yandı yoSun Haber Arşivi 0 18 Aralık 2010 10:47
Müslüm Gürses - Sensiz Olmaz Sima` Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 30 Nisan 2009 21:03