IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2012, 23:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Devrimci Karagah davasında yeni gelişme




Devrimci Karargah soruşturması kapsamında yeni iddianame oluşturuldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 14'ü tutuklu 16 sanığa ilişkin hazırlanan ve 7,5 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezası talep edilen iddianame, özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 60 sanıklı ''Devrimci karargah terör örgütü'' ana davasıyla birleştirildi.
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından hazırlanan 37 sayfalık iddianamede, 16 sanığın, Devrimci Karargah terör örgütünün yurt dışında bulunan sorumlu düzeydeki mensuplarına bağlı olarak yurt içinde terör örgütünün amaç ve stratejsi doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, oluşturulan komite aracılığıyla örgüt adına bombalı eylem gerçekleştirme hazırlığında oldukları, patlayıcı madde bulundurdukları ve bombalı eylem gerçekleştirmek için gerekli eğitimi almak üzere Irak'taki PKK/KCK terör örgütü kamplarında eğitim aldıktan sonra İstanbul'a döndükleri öne sürüldü.
İddianamede, şüphelilerin, örgütün propagandasını yapabilmek amacıyla dergi çıkarma çalışmaları yürüttükleri ve daha önce örgüt adına bombalı eylem gerçekleştiren şahıslarla birlikte faaliyet gösterdiklerine dair deliller elde edildiği belirtilerek, ana dava dosyasında Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik bilgi bulunması nedeniyle iddianamede örgütün yapısı hususundan bahsedilmediği aktarıldı.
Tutuklu sanıklar Gülseren Poyraz, Tamer Taş, Emrol Pamuk, Onur Erkut, Benay Can, Ağca Kaya, Ersin Sariçam, Mehmet Güneş, Bayram Akdoğdu, Deniz Küçükbumin, Vedat Yıldız, Umur Suyadal, Şeyma Özcan ve Volkan Karakuş ile tutuksuz sanıklar Cem Akdoğdu ve Cem Beğenmiş'in, ''Devrimci karargah terör örgütü üyeliği'' kapsamında eylemlerinin sıralandığı iddianamede, sanıklardan Bayram Akdoğdu'nun 2011 yılında yasal yollardan gittiği İKuzey Irak'taki PKK terör örgütü kamplarında Devrimci Karargah terör örgütü adına askeri eğitim aldığı şeklinde istihbarat bilgilerinin elde edildiği ve kayıtlarının kontrol edilmesiyle Akdoğdu'nun, 29 Nisan 2011'de Şırnak Habur sınır kapısından çıkış yaptığının, dönüşünde ise illegal yollardan Türkiye'ye giriş yaptığının tespit edildiği anlatıldı.
"YAŞANILACAK BİR YER DEĞİLDİ"

İddianamede, sanık Bayram Akdoğdu'nun üzerine atılı suçlamaları kabul edip açıklamalarda bulunduğu belirtilerek, Akdoğdu'nun şu ifadelerine yer verildi:
''2010'da Hrant Dink anmasında Okan Duman ile tanıştım. Devrimci Cephe hakkında bana bilgi verdi. O dönemde psikolojik sorunlarım vardı. Bunalıma girmiştim. Duman bu durumu bildiğinden Devrimci Karargah örgütü adına eğitim almam için Kuzey Irak'a gitmeyi teklif etti. Şubat 2011'de yasal olarak Kuzey Irak'a gittik. İsmini ikinci gittiğimde öğrendiğim Serdar Kaya ile birlikte kampta 10 gün kaldık. Kaya, ideolojik örgütsel eğitim verdi. Duman, 'kampta 150-200 kişi var' demişti. Bir ay geçtikten sonra ortamın farklı olduğunu, yaşanılacak yer olmadığını, geri gitmek istediğimi söyledim. Bekleme konusunda ısrar ettiler. İdeolojik ve bomba hazırlanması konusunda Serdar Kaya'dan eğitim aldım. 14 Kasım 2011'de Türkiye'ye geçtik. Kaya, bana verdiği bombayı Bostancı tren istasyonundaki kimsenin bulunmadığı trene bırakamazsam, Topkapı'da elektrik trafolarının bulunduğu yere koyarak eylemi gerçekleştirme talimatı verdi. Yol masrafı olarak 200 avro ve 25 TL verdi. İstanbul'da ailemin yanına geldim. Bomba yapım malzemelerini odamdaki ranzamın altına koydum. Ablam şüphelenince çantayı halamın oğlunun evine götürdüm. O da 'çantayı götür' deyince malzemeleri çöpe attık. Sonra tekrar çöpten alarak çantaya koydum. Amcamın oğlunun evine dönerek tüm malzemeleri tuvalete boşaltıp ardından su döktük. Bana zarar vereceklerini bildiğim için malzemelerin bozuk çıktığını söyledim.''
Akdoğdu'nun ev ve üst aramasında elde edilen malzemeler içinde, Devrimci Karargah terör örgütüyle ilgili Bostancı'da çıkan çatışmada öldürülen örgüt lideri Orhan Yılmazkaya'nın yer aldığı fotoğraflar, ''Devrimci Cephe'' isimli dergi kapağı ve 2009'da yapılan bir operasyonda yakalanan Fatih Aydın isimli örgüt militanının Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilişi sırasında çekilmiş fotoğrafının bulunduğu belirtilen iddianamede, sanıklarla ilgili ele geçirilen malzemeler ve sanıkların savcılık ifadelerine de yer verildi.
MİT GÖREVLİSİNİN DOSYASI AYRILDI

İddianamede, şüphelilerden Murat Şahin hakkında, bu kişinin İstanbul MİT Bölge Müdürlüğü'nde şifahi olarak görevli personel olduğuna dair bilgi verildiği ve yasal düzenlemelerin değişmesi nedeniyle kamu davası açılabilmesi için izin verilmesinin zorunlu olduğu belirtilerek, usuli işlemlerin neticelenmesi sırasında geçecek süre ve dosyada tutuklu şüphelilerin bulunması gerekçesiyle Şahin ile ilgili evrakın ayrılarak başka bir soruşturma numarasına kaydedilmesine karar verildiği de yer aldı.
Yapılan soruşturma sonucunda üzerlerine atılı ''Devrimci Karargah terör örgütü üyeliği'' suçunu işlediklerine dair dava açmaya yeterli kanıt bulunmadığının anlaşılması üzerine 4 şüpheliye ilişkin, dava açılmasına yer olmadığı yönünde karar verildiği kaydedilen iddianamede, tutuklu sanıklardan Vedat Yıldız'ın,''terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 ile 15 ve ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçundan da 1 ile 3 yıl olmak üzere toplam 8,5 ile 18 yıl, diğer 15 sanığın da ''terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek'' suçlarından 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.
İddianamenin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından onaylanmasının ardından UYAP sistemi üzerinden ilk olarak özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne düştüğü ve daha sonra bu mahkeme üzerinden gönderildiği ''Devrimci Karargah terör örgütü'' ana davasına bakan özel yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek, ana davayla birleştirildiği öğrenildi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davasında, devrimci, gelişme, karagah, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KCK davasında yeni gelişme PassioN Haber Arşivi 0 20 Nisan 2012 23:00
Deniz Feneri davasında yeni gelişme PassioN Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 19:56
Dink davasında flaş gelişme Lucifer Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2010 15:52
Avşar davasında son gelişme Cemalizim Haber Arşivi 0 24 Eylül 2009 19:54