IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2012, 09:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunusseverlerden protesto




Alman yunusseverler, yunus gösteri parklarının kapatılmasını için protesto gösterisi yaptı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Antalya'nın kaş ilçesine gelen Alman yunus ve Balina Koruma Kuruluşu (ProWAL) üyeleri, ilçedeki yunus gösteri parkının kapatılması için protesto gösterisi yaptı.
Kaş'taki bir çay bahçesinde toplanan prowal üyeleri, sloganlar atarak yunusların ''tutsak edilmesini'' protesto etti. Grup adına açıklamada bulunan prowal Başkanı Andreas Morlok, Bodrum'dan Kaş'taki yunus Gösteri Merkezi'ne getirilen Afalina türü 4 yunusun özgürlüğüne bırakılması ve ilçedeki gösteri merkezinin kapatılmasını gerektiğini belirtti. Kaş'taki yunus gösteri merkezinin dünyanın en kötü merkezlerin başında geldiğini öne süren Morlok, 2010 yılında kapatılan merkezin kaş Belediyesi yetkililerinin (yunus parkını bir daha açmayacağız) şeklinde kendilerine söz vermelerine rağmen 2011 yılının Kasım ayında yeniden açıldığını ifade etti.
Bodrum'daki 4 yunusun küçük bir sebze kamyonuna konularak Kaş'a getirildiğini vurgulayan Morlok, Kaş'taki yunus tesisinin paslanmış tellerle çevrili küçük bir kafesten ibaret olduğunu dile getirdi. Daha önce gösterilerde ve terapilerde kullanılan çok sayıda yunus ve beyaz balinanın burada öldüğünü savunan Morlok, ''Burası dünyanın en kötü, vicdansızca hazırlanmış yunus tesisidir. Türkiye'deki duyarlı vatandaşların desteğiyle bu yunus hapishanesinin bir daha açılmayacak şekilde kapatılması için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız'' dedi.
Gruba destek veren kaş Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş ise yunus parkının kaş turizmine bir faydasının olmadığına dikkati çekti. yunus gösteri merkezinin kaldırılması için müracaatta bulunduklarını vurgulayan Eriş, yunusların taciz edilmesine, tutsaklığına, denizlerin kirlenmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı üyelerinin de destek verdiği grup, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak kaş Limanı'na yürüdü.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
protesto, yunusseverlerden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Protesto!!!!!!!!!!!! Lütfen Herkes Protesto etsin. Teoman Haber Arşivi 1 09 Ekim 2007 16:14