IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2012, 15:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyada İtalya'dan sonra ilk defa Türkiye'de




Uluslararası Barış ve Bilim Konferansı'nın nabzı İstanbul'da atacak..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünyada İtalya'dan sonra ilk defa kansersiz yaşam derneği 'nin girişimleriyle Türkiye'de 4-5 Ekim'de gerçekleşecek olan '' Uluslararası Barış için Bilim Konferansı ''nın tanıtım toplantısı, ''Barış için Bilim'' Projesi'nin yaratıcısı Nobel adayı eski italya Sağlık Bakanı, Umberto Veronesi Vakfı'nın Başkanı Prof. Dr. Umberto Veronesi'nin katılımıyla yapıldı.
İtalyan Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, İstanbul Beyoğlu'ndaki Palazzo Venezia'daki tanıtım toplantısının açılışındaki konuşmasında, ''Barış için Bilim'' Konferansının Türkiye'de yapılmasının son derece isabetli bir karar olduğunu vurguladı.
Nobel adayı, eski italya Sağlık Bakanı, Expo 2015 Milano Manifesto Yazarı, italya Umberto Veronesi Vakfı Başkanı ve en önemlisi Uluslararası Barış için Bilim Konferansı Proje yaratıcısı Prof. Dr. Umberto Veronesi ise, ''Barış için Bilim'' projesinin, 2009'da barış için bilimsel ve uygulanabilir çözümler sunmak amacıyla başlatılmış bir proje olduğunu bildirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KADINLARIN BARIŞTAKİ ROLÜ

Barış için Bilim Projesinin, bilim insanlarının ve kültür dünyasının önde gelen isimlerinin desteğini alarak uluslararası bir hareket haline geldiğini, bu konferansının italya dışında ilk kez türkiye 'de, kansersiz yaşam derneği Başkanı Dida Kaymaz'ın öncülüğünde Türkiye'de yapılacağını vurgulayan Veronesi, konuşmasında, kadınların barıştaki rolüne de dikkati çekti.
''Yarının dünyası kadınlar tarafından yönetilecek. Kadınlar barış gücüdür'' diyen Veronesi, kadınların bu yöndeki çalışmalarının savaşların olmadığı bir dünya için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Barış kültürünü yaymak ve devletlerarasındaki çatışmaları ortadan kaldırmanın projenin hedefleri arasında bulunduğunu ifade eden Veronesi, ''Nükleer silahlanma ve askeri harcamaları kademeli olarak azaltıp araştırma ve geliştirmeye daha fazla yatırım yapılmasını sağlamak gerekir'' diye konuştu.
Türkiye'nin çevresinde çok huzursuz ülkeler olduğunu vurgulayan Veronesi, barış için Bilim İstanbul Konferansı'nın bir fener gibi ışık kapısı olacağını, bu ışığın çevre ülkeleri de aydınlatacağını belirterek, bu imkânı sağlayan kansersiz yaşam derneği Başkanı Dida Kaymaz'a teşekkür etti.
Kansersiz Yaşam Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda italya Umberto Veronesi Vakfı (FUV) türkiye Temsilcisi Dida kaymaz ise konuşmasında, 3-4 Ekim 2012 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak konferansın büyük heyecanını yaşadıklarını belirtti.
''Bu masada kansersiz yaşam derneği başkanı olarak oturmak çok farklı ama Umberto Veronesi'nin adını taşıyan bir vakfın türkiye delegesi olmak çok büyük sorumluluklar getiriyor'' diyen Kaymaz şunları söyledi:
TÜRKİYE ARTIK ÇOK STRATEJİK BİR NOKTADA

'' Profesör Umberto, italya dışındaki ilk delegasyonunu Türkiye'ye verdi. Geçen sene kasım ayında Milano'da barış için Bilim konferansına katıldım. 12 yıldır yaşamımı İtalya'da geçirmeme rağmen konferanstaki konu başlıklarını bir Türk olarak değerlendirdikçe doğal olarak türkiye ile örtüştürdüm. türkiye artık çok stratejik bir noktada ve ülkemizde artık çok güzel işler yapılıyor. barış için gerçekten stratejik bir rol oynayan vizyonumuz var. Bu nedenle Sayın Veronesi ile konuştuk ve bu konferansın Türkiye'de yapılması fikri ortaya çıktı.''
Kaymaz, ''Barış için bilimin hitap edeceği üniversite gençleriyle çok ciddi tohumlar atacağımıza inanıyorum. Bu konu bizi çok heyecanlandırdı, bu konuyu hep biz anlatmaya çalıştık ama şimdi istedim ki bunu profesör sizlere kendisi anlatsın. Çünkü bu projenin onun bebeği olduğuna inanıyorum ben. Bu bebek gerçekten çok hızlı büyüyor çok hızlı yol alıyor'' dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul'da düzenlenecek bu konferansın ilk ve son olmayacağını, hedeflerinin ikincisini, üçüncünü düzenleyerek geleneksel hale getirmek olduğunu anlatan Kaymaz, şöyle devam etti:
TÜRKİYE İÇİN BİR GURUR

''3-4 Ekim'de Haliç Kongre Merkezinde olacağız. AB Bakanlığı ve Dışişler Bakanlığının desteğini bu projede aldık, Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından da destekleniyoruz. Bu projenin burada olması benim için gurur verici ve türkiye için de bir gurur olduğunu düşünüyorum. Kansersiz Yaşam Derneği olarak da yapacağımız her şeyin bütünün hayrına olmasına dikkat ettik. Bugün bu masada olan iki kişi benim için gerçekten çok önemli birisi Yavuz Kocaömer, bana sosyal sorumluluğun fedakârlık olduğunu öğretti ve kansersiz yaşam derneğinin kurulmasında yol almamızı sağladı, o bizim onursal liderimiz. Profesör Veronesi'yi de ben gerçekten anlatacak yeterli keşme dağarcığında sahip değilim, benim için gerçekten çok değerli."
Kansersiz Yaşam Derneği'nin Onursal Başkanı, türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ve türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı A. Yavuz Kocaömer ise 3-4 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan barış için bilim konferansının ayrımcılık bölümünde Milli Paralimpik Komitesi olarak davet almalarının onur verici olduğunu söyledi.
ENGELLİ İNSANLAR HALA 2. SINIF VATANDAŞ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Dünya barışını tehdit eden unsurların en önemlilerinden birinin ayrımcılık olduğunu vurgulayan Kocaömer, ''Dil, din ırk kadar şiddetli olmasa bile engelliler konusunda ayrılığın da barış için önemli bir rolü var. Bugün dünyada yaklaşık 1 milyar engelli insan yaşıyor yani bu dünya nüfusunun yüzde 12-13'ünü oluşturuyor. Ve maalesef ülkemizde 7- 8 senedir hükumetimiz bu konuda çok ciddi çalışmalar gösteriyor, fakat engelli insanlar halen tüm dünyada ikinci sınıf insan olarak görülüyor'' dedi.
Kacaömer, şunları kaydetti:
''İnsanların arasındaki farklılık ayrımcılığa dönüşmediği sürece bu çok büyük bir problem olarak görünmüyor. Ancak barışı önce içinde yaşadığımız toplumda sonra tüm dünyada savunmak zorunda olduğumuz bu bakımdan da engellilere yapılan ayrımcılığın çok önemli bir rol olduğuna da dikkat çekmek isterim. Eskiden olduğu gibi engelli insanlara '' bunlar sakat, zavallı, bizimle birlikte otursunlar da yesinler içsinler' şeklindeki bakış açısı bitti artık. 2006 yılında çıkan BM kararıyla, ki bunun altında Türkiye'nin de imzası var, artık dahil etme yani mesela bir salonda oturduğumuz zaman görünürde engeli olmayan bizlerle görünürde engeli olan insanlar birbirlerinden farkları yokmuş gibi bir arada oturup konuşabilecek, çalışabilecek ve birlikte sosyal hayatı paylaşabilecekler.''
Kacaömer, 3-4 Ekim'de anlatacaklarının bir kısmının bazı insanları rahatsız edeceğini belirterek, ''Ama bu sorunlar üzerinde konuşulmadığı, insanlar arasında ayrımcılığın ön plana çıktığı toplumlarda ve dünyada yaşamak önümüzdeki dönemlerde çok daha zor olacak'' dedi.
Barış İçin Bilim Başkan Yardımcısı, italya Milan Üniversitesi Politik Bilimler ve Sosyoloji Bölüm Dekanı Alberto Martinelli ise, barış için bilim projesinin önemine dikkati çekerek, bu projenin geçen yaklaşık dört yıllık sürede uluslararası bir hareket haline geldiğini vurguladı.
Martinelli, bilim insanlarının ve kültür dünyasının önde gelen isimlerinin desteğini alarak uluslararası bir hareket haline gelen barış için Bilim Projesi'nin, 2 bin 500'ü aşkın üyesinin bulunduğunu belirterek, ''Bu hareket, çeşitli bilgiler sunarak barış hakkında acilen konuşmak gerektiği konusunda farkındalık yaratmaya çalışmaktadır'' dedi.
Dünya Sağlık Örgütü türkiye Temsilcisi Maria Chritina Profili de, dünya sağlık örgütü 'nün bu projeyi desteklediğini ifade ederek, bu projenin barış için bir köprü olduğunu ifade etti.
Türkiye 'de 4-5 Ekim'de gerçekleşecek olan '' Uluslararası Barış için Bilim Konferansı ''nın tanıtım toplantısının ardından bir de kokteyl düzenlendi.
İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek konferansa, Dünya çapında başarıya sahip pek çok ünlü konuk konuşmacı olarak katılacak.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
defa, dünyada, ilk, italyadan, sonra, türkiyede, İtalyadan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye, Makarnacı İtalya ile Yarışıyor basketci Haber Arşivi 0 17 Kasım 2010 11:45
500 yıl sonra dünyada Feronia Haber Arşivi 1 26 Haziran 2010 17:30