IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2012, 22:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AB'den Esad Rejimine Yeni Yaptırım Kararı




Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton; AB dışişleri bakanlarının, Myanmar'a uygulanan yaptırımların bir süreliğine askıya alındığını ve Esad rejimine karşı yaptırımları arttırmak için anlaşmaya vardığını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton; AB dışişleri bakanlarının, Myanmar'a uygulanan yaptırımların bir süreliğine askıya alındığını ve Esad rejimine karşı yaptırımları arttırmak için anlaşmaya vardığını belirtti.

Lüksemburg'da toplanan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, Suriye, Ortadoğu ve Filistin'in yanı sıra, Burma'da 1 Nisan'da gerçekleşen seçimlerden sonraki durumu, Mali'deki gelişmeleri ve Sudan'daki çatışmaları ele aldı.

"Myanmar'DA SON ZAMANLARDA MEMNUNİYET VERİCİ DEĞİŞİKLİKLER OLDU"

Toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyen Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Myanmar'da son zamanlarda ara seçimler ve bazı tutukluların serbest bırakılması gibi dikkate değer değişiklikler olduğunu ve bununda memnuniyet verici olduğunu belirtti. Ashton Myanmar'daki reform sürecini teşvik etmek için silah ambargosunun haricindeki tüm yaptırımları askıya aldıklarını belirterek, "Reform sürecinin böyle devam etmesi gerekmektedir" dedi. Bu süreçte daha fazla ilerleme

görmek istediklerini belirten Ashton, tüm siyasi mahkumların serbest bırakılması ulusal uzlaşı sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

"GİNE BİSSAU'DA DARBEYİ KINIYORUZ"

Bağımsızlık tarihinde bütün liderlerin darbeyle yıkıldığı Gine Bissau'da, geçen hafta yapılan askeri darbe hakkında görüş bildiren Ashton, "Gine Bissau'da darbeyi kınıyoruz ve meşru hükümetin derhal kurulmasını talep ediyoruz. Tüm vatandaşların güvenliği garanti altındadır ve insan hakları ihlallerinden sorumlu kişiler sorgulanır. Ülkenin barış ve güvenliğini tehdit edenlere karşı kısıtlayıcı önlemler almaya hazırlanıyoruz" dedi.

"BAKANLAR, ESAD REJİMİNE KARŞI YAPTIRIMLARI ARTTIRMA KARARI ALDI"

Toplantıda AB dışişleri bakanlarının Esad rejimine karşı yaptırımları arttırma kararı aldığını belirten Ashton, Suriye'deki son durumdan dolayı son derecede endişe içinde olduklarını ve lüks tüketim malzemeleri ile hem sivil hem de askeri amaçlar için kullanılabilen çift kullanımlı teknoloji ürünlerinin ihraç edilmesini yasaklama kararı aldıklarını belirtti. BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'de 300 kişilik gözlemci misyonu (UNSMIS) kurulmasını öngören karar tasarısını oybirliğiyle kabul etmesini

memnuniyetle karşıladıklarını belirten Ashton, Annan planının bütünüyle uygulanması gerektiğini belirtti. Ashton ayrıca, Annan ve ekibi ile de yakın temas içinde kalacaklarını ifade etti.

Öte yandan; Avrupa Birliği tarafından geçtiğimiz aylarda silah ve petrol ambargosu ile Suriye'nin Mali sistemini hedef alan yaptırım kararları alınmıştı. Ayrıca AB içerisinde, aralarında Devlet Başkanı Beşar Esad'ın aile fertleri de olmak üzere Suriye yönetiminden 138 kişiye seyahat yasağı getirilmiş ve banka hesapları dondurulmuştu. - LÜKSEMBURG

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Nisan 2012, 22:38   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AB'den Esad Rejimine Yeni Yaptırım Kararı




Tey tey tey hele Suriyede bi gıdım petrol bulaydınız şimdiye Esadı idam sehbasına cıkarmıştınız, öyle olmayınca şimdiki gibi yaptırımda yaptırım..

 

 

Etiketler
abden, esad, kararı, rejimine, yaptırım, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BM'den Esad rejimine çok sert rapor PassioN Haber Arşivi 0 23 Şubat 2012 20:21