IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2012, 17:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul Adalet Sarayı'nda çay krizi




Çay ve kahve ihtiyaçlarını odalarında karşılayan hâkim ve savcılar isyan etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul Adalet Sarayı'ndaki kafeterya zarar edince kapatıldı. Çay ve kahve ihtiyaçlarını odalarında ıkarşılayan hâkim ve savcılar isyan etti. Başsavcılık 'Beltur'la temasta ancak parada anlaşma sağlanamıyor.
"MİSAFİR GELDİĞİNDE SORUN OLUYOR"

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki "çay" sorunu hakim ve savcıları da bıktırdı. Çay ve kahve ihtiyaçlarını odalarındaki elektrikli su ısıtıcılarıyla karşılayan hakim ve savcılar, "Kendimiz için yaparken sorun olmuyor ama misafirlerimiz geldiğinde sorun oluyor, bir an önce çözüme kavuşması lazım. Adalet makamının temsili açısından önemli" diyerek sorunun bir an önce halledilmesini istiyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu sıkıntıya son vermek için Beltur ile temasa geçti. Ancak işletme bedeli üzerinde anlaşma sağlanamadığı için pazarlıklar devam ediyor.
ZARAR ETMEYE BAŞLAYINCA KAPATTI

Adliye binasında bulunan kafeteryaların ihalesi geçtiğimiz Temmuz ayında yapılmış ve ihaleyi 3 yıllık 10 milyon 643 bin TL bedel ile Kartal Adliyesi'nin çay ocaklarını da işleten Adil Demirhan adlı kişi kazanmıştı. Ancak işleri umduğu gibi gitmeyen Demirhan zarar etmeye başladı. Yaşanan aksaklıklar üzerine Demirhan, adliyedeki çay ocakları ve kafeteryayı 5 Mart'ta kapattı. İhaleyi alan Demirhan'ın da kira borcunun bir bölümünü ödemediği iddia edildi.
BELEDİYE RAKAMI FAZLA BULDU

"Avrupa'nın en büyük adliyesi" olarak nitelendirilen ve bina özellikleri açısından bir alışveriş merkezi ya da plazadan farkı olmayan Adliye Sarayı'nda çay-kahve sıkıntısı da bu kapatma kararının ardından başladı. Özellikle hakim ve savcılar bu sıkıntının ileri boyutlara varması üzerine Başsavcılık nezdinde "girişimlerde bulunarak" sorunun çözümü için acele edilmesini istedi. Başsavcılık da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Beltur ile temasa geçerek çay ocağı ve kafeteryaların işletilmesini teklif etti. Bu teklife sıcak bakan Beltur ise işletme şartlarını sordu. Başsavcılık işletme ihale bedeli olarak daha önce Adil Demirhan'a verdiği rakamı istedi. Yani 11 milyon lira... Beltur ise bu rakamı yüksek bularak, "Bu rakama ihaleyi alan şirket zarar etti ve bıraktı. Biz bu bedelle alamayız ancak yıllık cironunun yüzde 10'nu teklif verebiliriz" diye cevap verdi. Görüşmeler devam ediyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adalet, cay, istanbul, krizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adalet Sarayı'nın otoparkı çöktü . LeyLa Haber Arşivi 0 25 Kasım 2011 09:04
İstanbul - Yıldız Sarayı Afrodit Marmara Bölgesi 0 25 Şubat 2011 09:52