IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2012, 21:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Slovenya Büyükelçisi Jacbec'ten Uluslararası Üniversiteler Konseyi'ne Ziyaret




Slovenya Büyükelçisi Doç. Dr. Milan Jacbec ve Slovenya Büyükelçiliği Müsteşarı Bozena Forstnaric Boroje, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasında akademik işbirlikleri ile Slovenya üniversitelerinin İUC'ye üye olması için gerekli çalışmaların yapılması noktasında mutabakata varıldı.

İUC Kurucu Başkanı Azizoğlu'yla dostlukları olduğunu belirten Jacbec, "Akademik çalışmaları dünya barışına akademik bir fırsat oluşturan arkadaşımın fikir ve düşünceleri beni heyecanlı kılıyor. Slovenya'da tanınan ve felsefesi saygı gören Sayın Azizoğlu'nun başkanlığındaki Uluslararası Üniversiteler Konseyi çatısı altında Slovenya üniversitelerinin büyük kazanımlar elde edeceği şüphesizdir." dedi.

Jacbec, Azizoğlu'nun 'sınırları devlet tarafından çizilmiş ülkeler yerine, sınırları değerler ve kavramlarla çizilmiş ülkelerden oluşan bir dünya amacımız; uluslararasılaşırken ulusal değer, kavram, inanç ve kültürlerin korunma bilinci önceliğimiz olmalıdır' felsefesinin evrensel değerler taşıdığını kaydetti. Yeni çıkan 'Ruhun Ötesinde Gökkuşağı' kitabını Azizoğlu'na hediye eden Jacbec, Azizoğlu'nun 2012 yılında yapılacak olan Stratejik Forum Toplantılarına davet etti.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu ise Büyükelçinin hem akademisyen hem de yazar olmasının Türkiye için bir şans olduğunu dile getirerek, "Sayın büyükelçi Doç. Dr. Milan Jacbec ve Müsteşarı Sayın Bozena Forstnaric Boroje ziyaretleri bizleri onurlandırmıştır. İUC'nin ana felsefesi yaşadığımız evreni barış ve huzur yaşam alanı haline getirmek; dünyanın hangi ülkesinde yaşarsa yaşasın birey ve ulusların, ulusal değer kavram kültür ve inançlarını koruyacak hayat standartlarını yükseltmek; demokratik, hukuk ve özgürlük alanlarını insani boyutta çıkarmak için akademisyen ve entelektüellerin çaba göstermesini ve yol gösterici olmasını sağlamaktır. Artık diplomaside de Sayın Doç. Dr. Jacbec gibi başarılı diplomatların aynı zamanda akademisyen ve yazar olması ülkemiz için büyük şanstır. Slovenya üniversitelerini İUC ailesi içinde görmek beni ve arkadaşlarımı mutlu kılacaktır. Stratejik formuna bu yılda davet edilmek düşünce ve felsefesimi anlatmak benim için onursal değer ve mutluluk kaynağı olur. Uluslararası Üniversiteler Konseyi Batı ve Doğu toplumları başta olmak üzere tüm Dünyayı Medeniyetler ittifakı çerçevesinde üniversitelerin ve akademisyenlerin çaba ve çalışmaları ile hayata geçirebilmesi için çalışmalarına durmaksızın devam edeceğiz." diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyükelçisi, jacbecten, konseyine, slovenya, uluslararası, Üniversiteler, ziyaret


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Postojina \ Slovenya efLatun Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 27 Nisan 2012 22:07
Novo Mesto \ Slovenya efLatun Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 27 Nisan 2012 22:03
Maribor \ Slovenya efLatun Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 27 Nisan 2012 22:02
Uluslararası Eğitim, Yabancı Üniversiteler. Sevda Ödev ve Tezler 0 23 Nisan 2011 06:02
Slovenya büyük fırsatı kaçırdı Lucifer Dünya Kupası 0 18 Haziran 2010 23:33