IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2012, 13:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ak Partinin 2014 Senaryosu




Tüzük gereği üçüncü defa vekil adayı olamayan AK Parti'nin ağır topları belediye başkanlığına aday olacak...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AK Parti'de en fazla üç dönem milletvekilliği yapılabilmesi, ağır topların da gözünü Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna dikmesine neden oldu. Babacan Ankara'ya, Yıldırım İzmir'e, Şahin Antep'e hazırlanıyor.


73 MİLLETVEKİLİ 2015 SEÇİMLERİNE KATILAMAYACAK

AK Parti tüzüğüne göre en fazla üç dönem süreyle milletvekilliği görevinde bulunulması, ağır topların da gözünü Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna dikmesine neden oldu. AK Parti'de Başbakan Erdoğan ve bazı bakanlar da dahil 73 milletvekili, üç dönemini tamamladığı için 2015 seçimlerine katılamayacak.

Bu nedenle 2014'de yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri için de çok sayıda bakan ve milletvekili şimdiden Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlanıyor.

Gazeteport'un haberine göre, üç dönemdir TBMM'de olan ve 2015 seçimlerinde yeniden aday gösterilemeyecek milletveklili ve bakanlar, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığına soyunuyor.


BABACAN ANKARA, YILDIRIM İZMİR

AK Parti'de üç dönemdir milletvekilliği yapan toplam 73 isim var. Bu isimler arasında yer alan Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı belirtiliyor.

Başbakan yardımcısı Ali Babacan'ın Ankara, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Kayseri, Aile Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için hazırlandığı vurgulanıyor. AB'den sorumlu bakan Egemen Bağış'ın ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını düşündüğü, ancak Başbakan Erdoğan'ın bir dönem daha Kadir Topbaş ile devam etmek istediği konuşuluyor. Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını düşündüğü belirtiliyor.


29 BÜYÜK KOLTUK

Türkiye'de halen 16 Büyükşehir belediyesi bulunuyor. Hükümet tarafından hazırlanan bir kanun tasarısı ile de 13 yeni Büyükşehir gelecek ve sayı 29'a çıkacak. Nüfusu 750 bini aşan iller, Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin de Büyükşehir olacak. Türkiye'de halen Adana, Ankara, Antalya Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya ve Samsun olmak üzere 16 büyükşehir bulunuyor.

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2014, ak, partinin, senaryosu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte AK Parti'nin 2014 Senaryosu ! LeyLa Haber Arşivi 0 05 Aralık 2011 13:33
AK Partinin oyları yüzde 50'yi aşıyor Kan Haber Arşivi 4 12 Nisan 2008 19:57