IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2012, 11:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları




1 Mayıs kutlamalarının İstanbul'daki adresi Taksim..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

BİNLERCE POLİS ALANDAKİ YERİNİ ALDI

Binlerce polis alandaki yerini aldı. 1977 yılındaki 1 Mayıs'ta da açılan 800 metrekarelik dev pankart sabahın ilk ışıklarıyla meydana asıldı. Kutlamaların yapılacağı taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli'nin önüne bir platform kurulurken, meydana çıkan yollar bariyerlerle kapatılarak araç trafiği engellendi. Bomba imha ekiplerince, köpekler ve detektörlerle patlayıcı madde araması yapılan meydan ve çevresindeki direkler de tırmanmayı engellemek amacıyla yağlandı. Polis helikopterlerinin havadan kontrol ettiği taksim Meydanı'ndaki yüksek binalara da polisler yerleştirildi. İETT otobüs duraklarının camları da herhangi olumsuz bir durumda zarar görmemeleri amacıyla söküldü.

TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NA AFİŞLİ ÖNLEM

Geçtiğimiz 1 mayıs kutlamalarında terör örgütü yandaşları tarafından taksim Cumhuriyet Anıtı'na yapılan saldırılar sebebiyle bu yıl anıt 800 metrekarelik dev afişle gizlendi. Anıtın çevresi ise demir bariyerlerle kapatıldı.
Üç adet vinçle anıtın çevresine asılan afiş, dün akşam saatlerinde asıldığı sırada yırtılmıştı. Geç saatlere kadar tamir edilen afiş, sabah saatlerinde tekrar asıldı.


GRUPLAR TOPLANMAYA BAŞLADI
Taksim Meydanı'nda düzenlenen 1 mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasına katılacak gruplar, Şişli, Beşiktaş ve Şişhane bölgelerinde toplanmaya başladı.
DİSK, Enerji-Sen, Spor Emek-Sen, Oyuncular Sendikası, Devrimci 1 mayıs Platformu, Sendikal Güçbirliği Platformu'nun da aralarında bulunduğu gruplar, taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçmek üzere Şişli Halaskargazi Caddesi'ndeki DİSK Genel Merkezi önünde bir araya geliyor.
Yürüyüş için son hazırlıklarını tamamlayan grup, 1 Mayıs'a ilişkin pankartlar açarak, çeşitli sloganlar atıyor.
Bağlı bulundukları sendika, oda, dernek, siyasi partilerin yeleklerini giyen katılımcılar, davul-zurna eşliğinde halay çekerek yürüyüşün başlamasını bekliyor.
'YAŞASIN 1 MAYIS'

İstanbul'da 1 mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak üzere KESK'in öncülüğünde Şişhane'de oluşturulan kortej, 1 mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasının yapılacağı taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.
Grup, ''Yaşasın 1 Mayıs'' şeklinde sloganlar atarak, davul ve zurna eşliğinde Tarlabaşı Bulvarı üzerinden yürüyüşü sürdürüyor.
Kortejin önündeki KESK'li bir grup, ''Suriye ve Orta Doğu'daki emperyalist işgale ve savaşa karşı alanlardayız'' yazılı büyük pankart taşırken, farklı dillerdeki pankartlar dikkat çekiyor.
DİSK GENEL BAŞKANI EKİCİ:

DİSK Genel Merkezi önünde AA muhabirinin 1 mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin sorularını cevaplandıran DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, ''En az 1976'daki kadar heyecanlılığımız var. 1976'da DİSK'in önderliğinde Taksim'de kutlanan kitlesel 1 Mayıs'tan ve 1977 katliamından sonra bütün yasaklara rağmen aynı heyecan, irade ve kararlılıkla yola devam ediyoruz'' dedi.
Ekici, 1977'de taksim Meydanı'nda yitirilen şehitlere olan sorumluluk ve görevleri gereği heyecan ve kararlılıklarını yitirmeden mücadeleye devam ettiklerini belirterek, 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak özünden saptırmadan sonraki kuşaklara taşımaya çalıştıklarını söyledi.
Erol Ekici, saat 10.30'da 3 koldan başlayan yürüyüşle, bu heyecanı taksim alanına talepleriyle birlikte taşıyacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Bunu açıkça ifade etmek istiyorum; hiç kimsenin iki yıllık bir pratikten sonra 'Şöyle mi olacak?', 'Provokasyon mu olacak?' demeye hakkı yok. Provokasyonların kimler tarafından yapıldığı çok iyi biliniyor. Bunların failleri meçhul gibi gözükse de biliniyor. 1977 katliamı, devlet sırrı olarak mahkeme kasalarında saklanma gereği duyuluyor. Bu katliamı yapanların kimler olduğu açık. Bu provokasyonu yapanlar, işçiler veya 1 Mayıs'ı özüne ve anlamına uygun kutlamak isteyenler değil. Provokasyon yapmak isteyenler, bu niyetlerinden vazgeçsinler. Zaten iki yıldır 1 Mayıs'ın nasıl kutlandığını Taksim'de gösteriyoruz. Bu yıl da bütün bu beklentileri boşa çıkaran heyecan, coşku, talep ve kitlesellikle 1 Mayıs'ı yaşatacağız.''
TARAFTARLAR DA YÜRÜYÜŞTE

Şişli'den Taksim'e yürüyen gruplar arasında Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar ve Beşiktaşlılar da yer aldı. Pankart açan taraftarlar sloganlar eşliğinde yürüyüşlerini sürdürüyor.
Taksim Meydanı'na çıkan gruplar, polisin oluşturduğu arama noktalarında didik didik aranıyor. Polis, kontrolün ardından Taksim'e ilerleyişe izin veriyor. Kortejler taksim Meydanı'na giriş yapıyor. Meydan dolmaya başladı.
Gümüşsuyu'nda arama noktalarında grupları ikiye ayırıyorlar. Erkekleri bir taraftan, kadınları bir taraftan alana alıyorlar.
Ayrıntılar gelecek..

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, istanbulda, kutlamaları, mayıs, İstanbulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
19 Mayıs kutlamaları nerede yapılacak PassioN Haber Arşivi 0 30 Nisan 2012 21:06
İstanbul'da 1 Mayıs önlemleri N999 Haber Arşivi 0 30 Nisan 2012 13:30
Özden Örnek'in 19 Mayıs kutlamaları tepkisi PassioN Haber Arşivi 0 17 Ocak 2012 21:21
Mayıs'ta İstanbul tiyatroyla şenlenecek Lucifer Sinema Dünyası 0 23 Mart 2010 16:07
1 Mayıs İstanbul'u eve kilitleyecek! CariSma Haber Arşivi 0 30 Nisan 2008 16:46