IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2012, 11:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
The Economist'in İngiltere'si çöküyor




The Economist'in İngiltere'si çöküyor onu görmüyor, TÜRKİYE BATIYOR DİYE HABER YAPIYOR..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Sülayman Yaşar bugünkü köşesinde, The Economist dergisinin türkiye ile ilgili analizlerini değerlendirdi. Yaşar, "Türkiye hakkında her sayısında çok "derin" analizlere giren The Economist dergisi nedense durgunluğa giren İngiltere ekonomisi hakkında türkiye kadar ayrıntılı analizler yapmıyor." diyerek Economist'i eleştirdi.
İşte Yaşar'ın o yazısı:
İngiltere'de yayınlanan The Economist dergisi nedense son yıllarda türkiye hakkında sürekli yayın yapıyor. Bu yayınların pek çoğu, Türkiye'nin ekonomik başarısını örtbas edip ekonomideki olumlu gelişmeleri küçümsemek üzerine inşa ediliyor.
'ŞU PARTİYE OY VERİN' DİYECEK KADAR İLERİYE GİTTİLER

Hatta öyle ki 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde bu derginin yaptığı yayınlar, "Seçimlerde şu partiye oy verin" diyecek kadar ileriye gitti. The Economist tarafsızlığını kaybedip "Oylarınızı CHP'ye verin" diyerek muhalefet partisini destekledi. Derginin geçen hafta sonu yayınlanan son sayısında ise AK Parti'nin darbeci generallerle mücadelesine yer veriliyor ve Ergenekon davasında delillerin inandırıcı olmadığı ileri sürülüyor.
Türkiye hakkında her sayısında çok "derin" analizlere giren The Economist dergisi nedense durgunluğa giren İngiltere ekonomisi hakkında türkiye kadar ayrıntılı analizler yapmıyor. Oysa İngiltere ekonomisi geçen yılın son üç ayında yüzde 0.3, bu yılın ilk üç ayında da yüzde 0.2 küçüldü, durgunluğa girdi. Ve bu yılın ilk üç ayında İngiltere'de ekonominin küçülmesi sürpriz oldu. Çünkü tahminlerin büyük kısmı ekonominin büyümesi yönündeydi. haber ..
İNGİLTERE EKONOMİSİ GERÇEKTEN BÜYÜK SORUN YAŞIYOR

İngiltere ekonomisi gerçekten büyük bir sorun yaşıyor bir süredir. İngiltere'de kamu borçlarının milli gelire oranı yüzde 84, bütçe açığının milli gelire oranı ise yüzde 8.3. Tüm bu olumsuz kamu maliyesi rakamlarına rağmen bir de ekonomi üst üste üçer aylık devrelerle küçülünce Bu yeni gelişme The Guardian tarafından İngiltere'de "yüz yılın en büyük çöküşü" olarak değerlendiriliyor. Ve haber birinci sayfada manşetten veriliyor, gazetede tam iki büyük sayfa konuya ayrılıyor.
Habere göre, İngiltere'de finansal sektör milli gelirin yüzde 29'unu oluşturuyor. Yılın ilk üç ayında finansal sektör yüzde 0.1 küçüldüğü için ekonomiye negatif katkı yapıyor. İngiltere'nin en büyük bankası HSBC iki bin kişiyi işten çıkartacağını açıklıyor. İnşaat sektörü yüzde 3 daralıyor. Ve tüm bunlar ekonomiyi canlandırmak için İngiltere Merkez Bankası'nın piyasaya 325 milyar sterlin destek vermesine rağmen ortaya çıkıyor.
DERGİ, TÜRKİYE'Yİ KÖTÜLEMEKLE MEŞGUL

İngiltere ekonomisinde hal böyleyken, The Economist, kendi ülkesinde sanki hiçbir şey yokmuş gibi bu durumu geçiştirip türkiye analizi yapmaya ağırlık veriyor. Dergi, Türkiye'yi kötülemekle meşgul. Oysa The Economist'in yazdıklarının tam tersine Türkiye'de işler iyi gidiyor.
Dün mart ayı dış ticaret rakamları açıklandı. İhracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.2 çoğalarak 13.2 milyar dolara yükseldi. İthalat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.8 azalarak 20.5 milyar dolar oldu. Böylece dış ticaret açığı geçen yıl aynı dönemde 9.8 milyar dolarken bu yıl martta 7.3 milyar dolara geriledi. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 54.6'dan yüzde 64.3'e yükseldi.
Bu rakamlar bize sürekli bir risk olarak ileri sürülen cari açığın da aynı dönemde azalacağını gösteriyor. Ayrıca Avrupa'ya ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48.3'ten yüzde 41.6'ya gerilemesine rağmen diğer pazarlara ihracatın artması türkiye ekonomisinin nasıl yeni pazar yaratabildiğini de gösteriyor.
KENDİ ÜLKESİNİN ÇÖKÜŞÜNÜ BİLE GÖREMİYOR

Kısacası, türkiye ekonomisinde işler iyi gidiyor. Ama buna rağmen The Economist rahatsız. Bu derginin gözü kendi ülkesinin çöküşünü bile göremiyor. O, sadece Türkiye'ye bakıyor.
Anlaşılan The Economist 'in rahatsızlığı Türkiye'nin büyük bir sıçrama yaparak bölgesinde rehber ülke olmasından kaynaklanıyor. Türkiye'yi dibe çekmek için elinden ne gelirse yapıyor ve daha da yapacak ama... İşler eskisi kadar kolay değil artık..

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çöküyor, economistin, ingilterei


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
131 yıllık dev çöküyor! Swat Bilim Dünyasından Son Haberler 1 07 Ocak 2012 16:30
Çok şükür, Kapitalizm ÇÖKÜYOR! Amerika Çöküyor! Siyonist rejim Çöküyor! toXic Serbest Kürsü 0 04 Aralık 2011 14:07
Facebook çöküyor! Kan Haber Arşivi 2 14 Mayıs 2008 17:07